Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
ÖYP'den İlişkisi Kesilenin Yüksek Lisanstan Men Edilmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ink Bottle" data-source="post: 389255" data-attributes="member: 69101"><p>Hocam şu tip sıkıntılar oldu, ben bizzat arkadaşımdan duyduğum için bilmiyorum.</p><p></p><p>Bir arkadaşım Boğaziçi'nde yüksek lisans yapmak istiyordu, şartlara bakmış TOEFL falan gerekiyor, düşünmüş "ÖYP ile bir yere atanıp, merkezi tercihlerden de eğitim için Boğaziçi'ne yerleşeyim, yerleştikten bir ay sonra istifa ederim" mantığını kafasına koymuş. Bunun hem kadro yakmak ve bir insanın hakkını engellemek hem de haksız yere bir fayda sağlamak olduğunu kendisine anlatıp zor vazgeçirmiştim.</p><p></p><p>Muhtemelen sistemde böyle bir açığı tespit ettiği için YÖK de böyle bir karar almış olabilir. Yoksa gerçekten ilerde devam etmek amacıyla atanıp şartların getirdiği sıkıntılar sebebiyle istifa edenlerle YÖK'ün bir problemi olacağını düşünmüyorum ki öncesinde zaten öyleydi.</p><p></p><p>YÖK'ün bu yaptığı ne derece doğru, daha etkin bir çözüm bulunabilir miydi, o da tartışılır. Bu yapılan aslında kanayan parmağı doğrudan kesmek, belki önce tedavi yoluna gidilebilirdi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ink Bottle, post: 389255, member: 69101"] Hocam şu tip sıkıntılar oldu, ben bizzat arkadaşımdan duyduğum için bilmiyorum. Bir arkadaşım Boğaziçi'nde yüksek lisans yapmak istiyordu, şartlara bakmış TOEFL falan gerekiyor, düşünmüş "ÖYP ile bir yere atanıp, merkezi tercihlerden de eğitim için Boğaziçi'ne yerleşeyim, yerleştikten bir ay sonra istifa ederim" mantığını kafasına koymuş. Bunun hem kadro yakmak ve bir insanın hakkını engellemek hem de haksız yere bir fayda sağlamak olduğunu kendisine anlatıp zor vazgeçirmiştim. Muhtemelen sistemde böyle bir açığı tespit ettiği için YÖK de böyle bir karar almış olabilir. Yoksa gerçekten ilerde devam etmek amacıyla atanıp şartların getirdiği sıkıntılar sebebiyle istifa edenlerle YÖK'ün bir problemi olacağını düşünmüyorum ki öncesinde zaten öyleydi. YÖK'ün bu yaptığı ne derece doğru, daha etkin bir çözüm bulunabilir miydi, o da tartışılır. Bu yapılan aslında kanayan parmağı doğrudan kesmek, belki önce tedavi yoluna gidilebilirdi. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
ÖYP'den İlişkisi Kesilenin Yüksek Lisanstan Men Edilmesi