ÖYP Üniversitelerinden İstenen Senet ve Kefil Bilgileri

alpertunga84

Profesör
Arkadaşlar kefil-senet olayında üniversitelerin tavırları değişik oluyor genelde. Kimisi illaki devlet memuru çalışan istiyor, ki genelde bu isteniyor. Kimisi de memur emeklisini de kabul edebiliyor. Hatta ssk-bağkurlu olanı kabul eden de olduğu söyleniyor. Bu konuda ÖYP'den yerleşmiş olan arkadaşlar bilgi verirlerse daha iyi olur. Çünkü bu işi bizzat yaşayan onlar. Üniversite adı olarak belirleyelim ki herkes ona göre adım atsın tercihlerinde. Özellikle illaki çalışan devlet memuru kefil isteyen üniversiteleri ortaya çıkaralım. Çünkü ÖYP düşünen birçok kişi bu memur kefil bulma konusu yüzünden ikilemde kalıyor.

Not: Fakat burada 35. madde ile giden carili araştırma görevlilerinden örnekler vermeyelim. Çünkü üniversiteler carililere bu konuda gayet esnek davranıyorlar. Biz sadece ÖYP'lilere olan uygulamaları ele alalım.
 

Mr December

Baş Editör
Arkadaşlar kefil-senet olayında üniversitelerin tavırları değişik oluyor genelde. Kimisi illaki devlet memuru çalışan istiyor, ki genelde bu isteniyor. Kimisi de memur emeklisini de kabul edebiliyor. Hatta ssk-bağkurlu olanı kabul eden de olduğu söyleniyor. Fakat burada 35. madde ile giden carili araştırma görevlilerinden örnekler vermeyelim. Çünkü üniversiteler carililere bu konuda gayet esnek davranıyorlar. Biz sadece ÖYP'lilere olan uygulamaları ele alalım. Bu konuda ÖYP'den yerleşmiş olan arkadaşlar bilgi verirlerse daha iyi olur. Çünkü bu işi bizzat yaşayan onlar. Üniversite adı olarak belirleyelim ki herkes ona göre adım atsın tercihlerinde.

Beni senet peşinde koşturdular, ben aramadan senedi yollamadılar. Arayınca da 1 hafta sonra senedi yolladılar, senette de miktar yazak yer yoktu. Çok uğraştım :S
 
konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim gerçekten çok kafa karıştıran bir süreç. Miktarı kefili vb. Kefilleri beraberimizde mi götürmek gerek
yada imza sirküleri gibi işlemler ile sorunu çözebilirmiyiz. Ve fiyat konusunda pazarlık mı yapılıyor yoksa üniveristelerin belli bir miktarı mı var?
 

Mr December

Baş Editör
konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim gerçekten çok kafa karıştıran bir süreç. Miktarı kefili vb. Kefilleri beraberimizde mi götürmek gerek
yada imza sirküleri gibi işlemler ile sorunu çözebilirmiyiz. Ve fiyat konusunda pazarlık mı yapılıyor yoksa üniveristelerin belli bir miktarı mı var?

Genelde alınan maaşlar artı yüzde 50 fazlası olarak hesaplanıyor. Notere kefilleri de götürmeniz gerek. Hatta kefiller evliyse yeni yasayla beraber eşlerini de götürmeniz gerek.
 

gkcndgn

Öğrenci
arkadaşlar artık senetler sadece noter huzurunda imzalanıyor... noterler memur kefil ister ona göre kefillerinizi bulun. seneti üniversiteniz düzenliyor 6 aylık net maaşınızı hesaplayarak oluşturur.
 

öyp-psy

Öğrenci
ben yarın senet imzalayacağım
ondokuz mayıs üniversitesinin kefil şartları şöyle:
Dikkat Edilecek Hususlar
• Birim amiri onayı bağlı bulundukları birim amiri tarafından yapılacaktır.
• Memur çalışanı ve emeklisi birim amiri huzurunda kefil olarak kabul edilecektir.
• Memur emeklisi anne ve baba birim amiri huzurunda kefil olarak kabul edilecektir.
• Sigorta çalışanları ve emeklileri, dul ve yetim emeklileri noter onaylı kefalet senedi düzenleyecektir.
• Araştırma görevlileri, aday memurlar ve mecburi hizmetle yükümlü olan kişiler ile yedek subaylar kefalet senedinde memur kefil olarak kabul edilmeyecektir.
• Mevzuat gereği eşler kefil olarak kabul edilmemektedir.
 
Kefillerin senet imzalamak için kazandığımız okula gelme mecburiyeti yokmu ? Noterde ben bu şahsa kefilim sözleşmesi yeterlimi o belgeyi alıp okula gidip kayıt yaptırabiliyormuyuz?
 

mives

Öğrenci
ya ne saçma bu senet işi. ben neden insanlardan rica edeyim bana kefil olmaları için ben kendime kefilim arkadaş ya... bu işin yaptırım başka bir şey olmalı kefil olayı çok saçma.
 

caylak

Öğrenci
Ben Atatürk Üniversitesi'nde imzaladım. Senet işleri için çok uğraştırmadılar gerekli evrak desteğini her türlü sağladılar sağolsunlar. Kefil olarak da 18 yaşını doldurmuş herhangi birini kabul ettiler. Miktar olarak 20bin imzaladık ancak senetlerde 6 aylık maaş tutarı yazıyor biz ona dikkat etmemişiz. İmzalayan arkadaşlar maaş tutarlarını hesaplayıp ona göre yazsınlar. Çünkü senet tutarını biz yazıyoruz.
 
Üst