Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
ÖYP Programının Sorunları ve ÖYPlilerin Çözüm Önerileri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="aDNA" data-source="post: 139739" data-attributes="member: 3489"><p>12. ''YL- Doktora Yapıyor Olmak'' şartıyla açılan kadrolara 6111 sayılı kanundan yararlananların başvurup başvuramayacağı kesin bir şekilde belirtilmeli. Alım yapılmadan önce şartların düzenlenmesi gerekli. Ayrıca yeni çıkan kanun ve mevzuatlara hemen ÖYP Yönetmeliği uyarlanmalı. 2011 de çıkan 6111 sayılı af kanunun üzerinden 1 yıl geçti ve öğrencilik kesin bir şekilde 2 ye çatallandı. Af kapsamında 5 yıl sonra geri dönen veya öğrenciliğinde sıkıntı yaşayarak zoraki uzatan 7.8. dönem YL ve 12.13. dönem doktora öğrencilerinin başvurularının geçersiz sayılacağı konusunda kesinlikle bir karar alınmalı. Öğrencilik hakkı YL yapıyor olmak mıdır, yoksa Üniversitenin öğrencilerine vermiş olduğu; Yurt- barınma- yemekhane fişi- öğrenci kimliği ve ERKEK ÖĞRENCİ ( bu kanunda aslında belirtilen de budur: MSB'nın özel isteği üzerine) lere verilecek olan askerlik tecili gibi haklardan faydalanmamak mıdır? Anayasa ve Danıştaya gidecek birisi olarak bu duruma da açıklık getirilmeli. 2012 alımlarında açık açık ifade edilemeyen ve yetkililerce: '' Biz her durumu öngöremiyoruz, yolumuza çıkan engellere göre öyp yönetmeliği de şekilleniyor'' diyen bir zihniyetle karşı karşıya kaldım. Ayrıca dönem uzatanların 50/d veya 35 ile görevlendirilirken kuralları bilerek geldiğini, ama benim 2012 ÖYP alımlarında 33/a ile göreve başlayacağım, en kötü bana YL bitene kadar 20.000 TL'lik ödenekten faydalandırmayın hatta tezi 2 ay içinde teslim edemezsem veya başarısız olursam bana senet yaptırın ve yazılı olarak istifamı vereceğime dair kesin bilgi vermeme rağmen önceden göreve başlamış ve uzatma sürecinde atılacaklarını bilen arkadaşlarla beni bir tuttular. Durumu adli mercilere aktaracağım kazanırım veya kazanamam ama EMSALi olmayan bir durumda HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ'nden bilgi almayan Personel Daire Başkanlığı'nı da kınıyorum. Kısaca empati kuramayan bir kurum olduğunu anladım. Danıştaya kadar yolu varmış...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aDNA, post: 139739, member: 3489"] 12. ''YL- Doktora Yapıyor Olmak'' şartıyla açılan kadrolara 6111 sayılı kanundan yararlananların başvurup başvuramayacağı kesin bir şekilde belirtilmeli. Alım yapılmadan önce şartların düzenlenmesi gerekli. Ayrıca yeni çıkan kanun ve mevzuatlara hemen ÖYP Yönetmeliği uyarlanmalı. 2011 de çıkan 6111 sayılı af kanunun üzerinden 1 yıl geçti ve öğrencilik kesin bir şekilde 2 ye çatallandı. Af kapsamında 5 yıl sonra geri dönen veya öğrenciliğinde sıkıntı yaşayarak zoraki uzatan 7.8. dönem YL ve 12.13. dönem doktora öğrencilerinin başvurularının geçersiz sayılacağı konusunda kesinlikle bir karar alınmalı. Öğrencilik hakkı YL yapıyor olmak mıdır, yoksa Üniversitenin öğrencilerine vermiş olduğu; Yurt- barınma- yemekhane fişi- öğrenci kimliği ve ERKEK ÖĞRENCİ ( bu kanunda aslında belirtilen de budur: MSB'nın özel isteği üzerine) lere verilecek olan askerlik tecili gibi haklardan faydalanmamak mıdır? Anayasa ve Danıştaya gidecek birisi olarak bu duruma da açıklık getirilmeli. 2012 alımlarında açık açık ifade edilemeyen ve yetkililerce: '' Biz her durumu öngöremiyoruz, yolumuza çıkan engellere göre öyp yönetmeliği de şekilleniyor'' diyen bir zihniyetle karşı karşıya kaldım. Ayrıca dönem uzatanların 50/d veya 35 ile görevlendirilirken kuralları bilerek geldiğini, ama benim 2012 ÖYP alımlarında 33/a ile göreve başlayacağım, en kötü bana YL bitene kadar 20.000 TL'lik ödenekten faydalandırmayın hatta tezi 2 ay içinde teslim edemezsem veya başarısız olursam bana senet yaptırın ve yazılı olarak istifamı vereceğime dair kesin bilgi vermeme rağmen önceden göreve başlamış ve uzatma sürecinde atılacaklarını bilen arkadaşlarla beni bir tuttular. Durumu adli mercilere aktaracağım kazanırım veya kazanamam ama EMSALi olmayan bir durumda HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ'nden bilgi almayan Personel Daire Başkanlığı'nı da kınıyorum. Kısaca empati kuramayan bir kurum olduğunu anladım. Danıştaya kadar yolu varmış... [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
ÖYP Programının Sorunları ve ÖYPlilerin Çözüm Önerileri