ÖYP Ödenekleri Tekrar Düşürüldü

Gamze

Administrator
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 25.02.2015 tarihinde yapılan ödenek değişikliğinin ardından, 01.04.2015 tarihli toplantısında ÖYP ödeneklerinde tekrar değişiklik yapılmıştır. ''ÖYP-Kaynak Miktarı (Düzenleme)'' konulu 10.04.2015 tarihli yazıyla duyurulan son değişikliğe göre;

* Yüksek lisans öğrencileri: 8.000TL
* Doktora öğrencileri: 17.000TL
* Bütünleşik doktora öğrencileri: 25.000TL

Harcama yapabilecek.

Karar metni;

Ekli dosyayı görüntüle 4704
 

erdek

Öğrenci
2. kez düşürüldüğünü biliyorum 10 nisanın olayı. Ama bir kez daha düştü sandım :)

Ya bu ödenekleri alsınlar tamamen, yerine maaşlara zam yapsınlar.
 
Yenilenen ödenekler yeni başlayanları etkileyecek değil mi? Mesela şu an 20000 seyahat ödeneğimiz var değişmeden önceki yönetmeliğe göre gelmişti ödenekler.
 
A

Akademik Forum

Guest
değişse ne olur değişmese ne olur??? Göndermedikleri şeyi değiştiriyorlar 2-3 senedir ödenek falan yok ki..
 

nefertitism

Öğrenci
Yahu 2012'den beri Öyp li araştırma görevlisi olan arkadaşlarımızın ödenekleri verilmedi. Hangi ödenekten bahsediyorlar ? Düşse ne olur, ele geçmedikten sonra!
 

msttrk

Öğrenci
Öncelikle ödeneği gelmeyen arkadaşların ödenekleri bir an evvel gelir inşallah. 2010 yılındaki yönetmelikte 20. madde (https://basin.yok.gov.tr/?page=duyurular&v=read&i=103) ödenekteki kalemler arasında aktarma yapılabilir diyordu. Sonrasında değişen (kaçıncı kez!) yönetmelikte bu durum söz konusu değil gözüküyor ama bu yönetmeliğe göre atananların hakları saklı kalmıyor mu? Üniversitedemdeki ÖYP birimi kalemler(sarf/demirbaş/yoluk/katılım) arası aktarma yapamazsınız dedi. Hukuki olarak ne durumdayız bir hakkımız var mı?
 
Son düzenleme:

smilll

Öğrenci
Senetler de güncellensin madem herkes 50 binlik ödeneğe imza attı. Her kararda biraz daha düşüyor. Bir anlaşmanın hükümleri sonradan değiştirilir mi, ne şekilde anlaşıldıysa öyle devam edilir, değişiklikler yeni geleceklere duyurulur kabul edenler gelir. Allahtan hukuk devletiyiz.
 
Son düzenleme:

ezgideniz

Öğrenci
şimdi herkese bir şey soracağım. içten ve siyaset üstü olarak: sizce amaç nedir? yani bir yönetmelik çıkarıp üç ayda bir onu mıncırmaktaki amaç gerçekten ne olabilir? siyaset üstü bakmaya çalışıyorum çünkü biz nüfusa vurunca bir avuç öyp'liyiz ve bize mobbing yapmak için çaba harcanmaz herhalde. atandığım, evrak teslimine gittiğim günü hatırlıyorum. fakültenin dekanıyla tanıştık, resmen kıskanıyordu bize sunulan imkanları. aradan 1.5 yıl geçti ve ben geçen ay bir kongrede bildiri sunmak üzere neredeyse bir maaşımı harcadım. maaşta iyileştirme yapılması aman aman işlere yaramıyor yani. akademiden aldığımızı, akademiye yatırıyoruz. yök, öyp sisteminden pişman mı oldu? bizim vaad edilen ödeneklerimiz gelmedi, eyvallah, ama neden gelmedi? neden miktar düşürüldü? daha başında olduğumuz kariyerimize neler oluyor, bilmek hakkımız değil mi?
 

smilll

Öğrenci
bir de şöyle ironik bir durum var, ki sanırım düşüşlere de bu neden oldu. kendi ödeneğimden örnek vereyim. ben 2011'de atandım ve 20 bin yüksek lisans ödeneği gelen şanslılardanım ancak ödeneğimin hemen hemen yarısı Yök'e geri gitti. birincisi geç gelmesi, gerçi geç geldiği için uzatma döneminde kullandırdılar ve okuduğuma göre çoğu insana göre erken bile sayılır. ancak seyahat kalemine ayrılan 10 bin ciddi anlamda fazlaydı. sebebi de bu kalemden yalnızca bilet ve yolluk-günlük yevmiye karşılanması. diğer kongre katılım ücretleri vs eğitim gideri olarak diğer 10 binlik dilime giriyor ve bu dilim diğer tüm makine teçhizat, sarf vs gibi giderleri de kapsıyor. dolayısıyla iki görevlendirme ile maksimum 1000 lira harcayabildim seyahat kaleminden. bunun bir nedeni de genel harcırah kanununa tabi olmak ve siz ne harcarsanız harcayın günlük-yolluk miktarlar 30 liraları geçmiyor. ortalama 5 günlük bir seyahatte oradan harcamanız 300 400 liraları geçmiyor ve kalan kısmı cepten karşılıyorsunuz. sonuç olarak yüksek lisansımı tamamladığımda karcayamadığım 9 bin iade edildi. Kalemler arası aktarım vs. söz konusu olmadığından harcamalar çok mantıksız bir seyir izliyor. öyp nin her aşamasında olduğu gibi burada da müthiş bir plansızlık var.
 
Üst