öyp ile merkezi atamalarda da bilim sınavı oluyor mu?

Mustafa A.

Öğrenci
Hocam YÖK'ün 19 Ağustos tarihli duyurusunda Mühendislik fakültesinin yanı sıra 6 alanda daha, Eylül ve Ekim ayları gibi muğlak bir tarih belirteci ile, bilim (torpil) sınavı uygulanacağı duyurulmuştu. Ağustos ayının 28'i ile geçtiğimiz Cuma günü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Felsefe ve Psikoloji alanlarının sınav başvuruları alınmaya başlandı.

YÖK'ün 19 Ağustos tarihli alan sınavı duyurusunda ilan edilen Mühendislik, Mimarlık, Hukuk ve İletişim alanlarında bilim sınavı eğer yapılacaksa, ne zaman yapılacağı ya da bu fakültelerin hangi bölümlerine sınav uygulanmaya karar verileceği sorusu ise halen güncelliğini korumaya devam ediyor.

Merkezi atama sistemi ise halen açık tutularak, objektif puan sıralamasına göre atama işlemlerinin YÖK tarafından karar verilecek olan bölümlere, Aralık (2015) içerisinde yapılacağı (eğer lütfederlerse tabii) duyurulmuş durumda. Ama tabii diğer taraftan da alan sınavlarına karşı açılan ve şu anda hali hazırda bilinen iki tane aktif dava süreci var.

Aynı zamanda TBMM'de YÖK'e karşı sunulan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ya da kendisi cevaplayamayacak olursa yaklaşık 3 hafta içerisinde yetkili bakan tarafından cevaplanması gereken bir soru önergesi de var. Yani süreç bu sene hiç beklenmediği kadar karışık ve rezil bir seyir izliyor. Elimden geldiği kadar kısa bir şekilde, tüm olayların özetini geçtim sanırım, bağışlayın uzattıysam da :D
 
Üst