Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
öyp de senet ödeme ve hesaplamada merak edilenler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gamze" data-source="post: 496338" data-attributes="member: 8148"><p>Atandığınız okul dışında bulunduğunuz süreç (35. madde görevlendirmesi ile olan kısım) boyunca kadronuzun olduğu okula zorunlu hizmetiniz oluşur. Evet hizmet sonucu maaş alsanız da esas kadronuzun olduğu okulda fiili olarak çalışmadığınız için okulunuza borcunuz oluyor, zaten bu nedenle senet yapılıyor.</p><p></p><p>Evet senedi ödemeniz gerekir. </p><p><strong>ÖYP Usul ve Esaslar </strong></p><p><strong>Madde 10 / (2) </strong>Bu Usul ve Esaslar gereğince yabancı dil yeterliliği sağlamak için verilen süreler ile Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği gereğince <u>azami süre içinde çalışmalarını tamamlayamayan</u>, <u>ÖYP'ye devam etmek istemeyen</u>, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim kurumunda görevine başlamayan veya görevine başlayıp mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyen ÖYP araştırma görevlilerinin ilişikleri kesilerek haklarında <u>taahhütname ve kefaletname senedi uyarınca işlem yapılır</u>.</p><p></p><p>Senetlere itiraz edip dava açanlar olmuştu ancak senet ödemekten kurtulabilen var mı bilmiyorum. Denk gelmedim. </p><p></p><p>Ödememesi durumunda ilk olarak zorunlu hizmet borcunuz olduğu için herhangi bir akademik kadroya atamanız yapılmaz. Bunun dışında senedi sizden tahsil edemiyorlarsa, mesela ödeme gücüm yok dediniz diyelim, senedi imzalarken 2 de kefiliniz vardı onlardan da talep edilebilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gamze, post: 496338, member: 8148"] Atandığınız okul dışında bulunduğunuz süreç (35. madde görevlendirmesi ile olan kısım) boyunca kadronuzun olduğu okula zorunlu hizmetiniz oluşur. Evet hizmet sonucu maaş alsanız da esas kadronuzun olduğu okulda fiili olarak çalışmadığınız için okulunuza borcunuz oluyor, zaten bu nedenle senet yapılıyor. Evet senedi ödemeniz gerekir. [B]ÖYP Usul ve Esaslar Madde 10 / (2) [/B]Bu Usul ve Esaslar gereğince yabancı dil yeterliliği sağlamak için verilen süreler ile Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği gereğince [U]azami süre içinde çalışmalarını tamamlayamayan[/U], [U]ÖYP'ye devam etmek istemeyen[/U], kadrosunun bulunduğu yükseköğretim kurumunda görevine başlamayan veya görevine başlayıp mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyen ÖYP araştırma görevlilerinin ilişikleri kesilerek haklarında [U]taahhütname ve kefaletname senedi uyarınca işlem yapılır[/U]. Senetlere itiraz edip dava açanlar olmuştu ancak senet ödemekten kurtulabilen var mı bilmiyorum. Denk gelmedim. Ödememesi durumunda ilk olarak zorunlu hizmet borcunuz olduğu için herhangi bir akademik kadroya atamanız yapılmaz. Bunun dışında senedi sizden tahsil edemiyorlarsa, mesela ödeme gücüm yok dediniz diyelim, senedi imzalarken 2 de kefiliniz vardı onlardan da talep edilebilir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
öyp de senet ödeme ve hesaplamada merak edilenler