arkadaşlar bu senet meselesinde kefil olacak kişilerin şartları neler? mesela sözleşmeli memur kefil olabiliyor mu?
yani kefil kabul şartı noteri çok ilgilendirmiyor, okulun kabul etmesi lazım. doğru mu anladım ?Üniversitenizin kabulüne göre değişebiliyor. Bazı üniversiteler emekli memur kabul ederken bazıları mutlaka kadrolu çalışan memur olması konusunda ısrar edebiliyorlar. Okulunuzdan kefil şartları hakkında bilgi alabilirsiniz.
yani kefil kabul şartı noteri çok ilgilendirmiyor, okulun kabul etmesi lazım. doğru mu anladım ?
Evet doğru hocam. Kefilinizi okul kabul ettikten sonra noter onaylar. Yalnızca noterler evli olanların eşlerinin de gelmesini istiyor o kadar. Bazı noterler eşler olmadan da imzalatabiliyorlar tabi bunu da ekleyeyim.
hocam bizim üniversite kefilleri görmek istediğini belirten bir şey söylememiş duyurusunda.sadece noter onaylı iki kefilli senet diyor.
Okulunuzun kefilinizi kabul etmesi derken görmesi anlamında demedim hocam. Kefilinizin çalışma durumunu veya vasfını kabul etmesi anlamında dedim. Yani okulunuz 2 tane emekli de olur farketmez veya mutlaka kadrolu memur istiyorum derse ona göre kefillere imza attırabilirsiniz.
tamam hocam çok teşekkür ederim. yarın okula sorar öyle giderim notere.çok faydalı oldu.
hocam bildiğim kadarıyla güney kampüs de . siz nereden geleceksiniz hocam.
arkadaşlar benim bulduğum kefiller bekar ama ben evliyim. benim eşimin notere gitmesi gerekir mi?
- - - Güncellendi - - -
arkadaşlar benim bulduğum kefiller bekar ama ben evliyim. benim eşimin notere gitmesi gerekir mi?
dil eğitimini seçerken mantıklı seçenekler yapmanızı öneririm...
Dil eğitiminde tazminatı her üniversite ister mi?Bölüm olarak değişebilir mi?Bilgilendirirseniz sevinirim.Kefil de mi istiyorlar?