Öğretim Görevlisi Sözleşme Yenileme

ghezzal26

Öğrenci
Merhaba,

Uygulamalı birime atanmış öğretim görevlisinin 1 yıllık sözleşmesi bitince sözleşme yeniden uygulamalı birim olarak mı yenilenir?
Yeni sözleşme ile ders veren statüye geçmek mümkün müdür?
 
Akademik personel kadro karşılığı sözleşmelidir ve sözleşme sözcüğünden karşılıklı imza atılarak yapılan bir sözleşme anlaşılmaz. Kadronuz neyse süre sonunda kadro süresi uzatılır. Uygulamalı bir birimden ders veren bir birime geçiş için dolu kadro aktarımı uygulaması yapılması lazım ki öncelikle sizin ders vermenize ihtiyacı olacak bir birim bulmanız ve böylece kadro aktarkmdaki yararı kznıtlamalısınız. Öte yandan dr.lı uygulamalı birim öğr.gör. belli şartlarda ders verebiliyorlar.
 

Onur Şen

Öğrenci
Temmuz 2020’de Uygulamalı Birim Öğretim Görevlisi olarak atandım. Ve ders veriyorum. 7100 sayılı khk’da eskiden uzman, çevirici vs vs olanların ders veremeyeceği hüküm altına alınmıştır. Bu khk tarihinden sonra atananların ise istekleri ve ilgili kuruların onayıyla ders verebileceği YÖK Personel Daire Başkanlığı tarafından bildirilmiştir. Ancak aynı bildirim de ders ücreti alamaz ibaresi bulunmaktadır (YÖK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI: UYGULAMALI BİRİM ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

Bu hükümler doğrultusunda
•06.03.2018 tarihinden sonra atanan uygulamalı birim öğretim görevlilerine der yükü şartının getirilemeyecektir. Ancak bunlara talepleri halinde ve üniversitenin yetkili kurullarınca uygun bulunması halinde derslere girebilecektir. Ancak bunlara ek ders ücreti ödenemeyecektir.
•Uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı kadrolarında görev yapmakta iken öğretim görevlisi kadrolarına atanmış sayılanlara talepleri bulunsa bile ders görevi verilemeyecektir) . Nitekim geçen sene bu zamanlarda torba yasayla 2547 s. kanuna doktorayı bitirme şartı ve aynı usülle ders ücretinin alınacağı hüküm altına alınmıştır.

Kısaca doktora bitene kadar isteği ve ilgili birimlerin onayı ile ders verir, ücret alamaz.
Doktora sonrası yukarıda usulle ders verip 12 saat üzeri ve 10 saate kadar ek ders alabilir.

Detaylı tablo: UNVANI

DERS GÖREVİ

DERS ÜCRETİ

Doktorasını tamamlamış Uzman, Çevirici ve Eğitim Öğretim Planlamacıları (Kadroları Öğretim Görevlisine dönüşenler)

Talebi üzerine ve Üniversite Yönetim Kurulunun uygun görmesine bağlı olarak verebilir.

12 saati aşan kısmı için 10 saate kadar ders saati ücret alır.

İlk defa alınan doktorasını tamamlamamış uygulamalı birim Öğretim Görevlileri

Verilebilir

Alamaz

Doktorasını tamamlamış ve uygulamalı birim statüsünde ilk kez alınmış Öğretim Görevlileri

Talebi üzerine ve Üniversite Yönetim Kurulunun uygun görmesine bağlı olarak verebilir.

12 saati aşan kısmı için 10 saate kadar ders saati ücret alır.
 
Son düzenleme:
Üst