Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Öğretim Görevliliği Giriş Sınavlarına dair kritik sorular
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="nasıl" data-source="post: 92400" data-attributes="member: 10582"><p>1. sorunuz için; öncelikle esas olan, öğretim vereceğiniz bölümün ders içeriği ne ise, sınavın içeriğinin de bunun üzerine olmasıdır. ancak bizim üniversitelerde sınav jurinizin mesleki ilgi alanları da devreye girebiliyor. çünkü sınav jurisi çoğunlukla myo'nun bağlı olduğu merkezdeki ilgili lisans programlarındaki öğretim üyelerinden oluşuyor. </p><p></p><p>bir arkadaşım üzerinden örnek vermek gerekirse; mülakata alınacağı myo bölümünün yalnızca bir kadrolu hocası vardı, diğer iki kişi merkezden geldi (merkezde, myo'daki bölümün lisansı yok bu arada, alanla uzaktan ilgili bir mühendislik bölümü var yalnızca). arkadaşım zaten bölümde ücretli öğretim görevlisi olarak (yani kadrosuz, dışarıdan) çalışmakta olduğundan sınav konusunda içi rahattı, bölüm derslerinden sorulacağı tahmin ediliyordu. bu arada sizin ön elemeyi geçip sınava alınacağınızı ilan eden duyuruda çoğu zaman jurinin adları da yayınlanıyor. arkadaş işini sağlama almak için bu kişileri de araştırdı ve alanıyla uzaktan alakalı bazı konulara da hazırlandı. sonuçta sınavda bölümle doğrudan alakalı olmayan sorularla da karşılaşmış. sonradan bölümün hocasının söylediğine göre, adamlar 'bu bölümün ders içeriği nedir, hangi alanda soru hazırlayalım' diye danışmamışlar (belki de kendileri doç, prof, diğer hoca ö.görevlisi olduğu için, bilemiyorum). muhtemelen tahmin üzerine bazı şeyler hazırladılar. bilmem açıklayıcı oldu mu. </p><p></p><p>ama esas ve mantıklı olanı mesleki alanınızdan değil de, eğitim vereceğiniz konularda sorularla karşılaşmanızdır. öğretim görevliliğinin mantığı, doğrudan ders vermek üzerinedir çünkü. ölçmeleri gereken şey, bölümün ders içeriğini karşılayıp karşılayamayacağınız olmalıdır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nasıl, post: 92400, member: 10582"] 1. sorunuz için; öncelikle esas olan, öğretim vereceğiniz bölümün ders içeriği ne ise, sınavın içeriğinin de bunun üzerine olmasıdır. ancak bizim üniversitelerde sınav jurinizin mesleki ilgi alanları da devreye girebiliyor. çünkü sınav jurisi çoğunlukla myo'nun bağlı olduğu merkezdeki ilgili lisans programlarındaki öğretim üyelerinden oluşuyor. bir arkadaşım üzerinden örnek vermek gerekirse; mülakata alınacağı myo bölümünün yalnızca bir kadrolu hocası vardı, diğer iki kişi merkezden geldi (merkezde, myo'daki bölümün lisansı yok bu arada, alanla uzaktan ilgili bir mühendislik bölümü var yalnızca). arkadaşım zaten bölümde ücretli öğretim görevlisi olarak (yani kadrosuz, dışarıdan) çalışmakta olduğundan sınav konusunda içi rahattı, bölüm derslerinden sorulacağı tahmin ediliyordu. bu arada sizin ön elemeyi geçip sınava alınacağınızı ilan eden duyuruda çoğu zaman jurinin adları da yayınlanıyor. arkadaş işini sağlama almak için bu kişileri de araştırdı ve alanıyla uzaktan alakalı bazı konulara da hazırlandı. sonuçta sınavda bölümle doğrudan alakalı olmayan sorularla da karşılaşmış. sonradan bölümün hocasının söylediğine göre, adamlar 'bu bölümün ders içeriği nedir, hangi alanda soru hazırlayalım' diye danışmamışlar (belki de kendileri doç, prof, diğer hoca ö.görevlisi olduğu için, bilemiyorum). muhtemelen tahmin üzerine bazı şeyler hazırladılar. bilmem açıklayıcı oldu mu. ama esas ve mantıklı olanı mesleki alanınızdan değil de, eğitim vereceğiniz konularda sorularla karşılaşmanızdır. öğretim görevliliğinin mantığı, doğrudan ders vermek üzerinedir çünkü. ölçmeleri gereken şey, bölümün ders içeriğini karşılayıp karşılayamayacağınız olmalıdır. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Öğretim Görevliliği Giriş Sınavlarına dair kritik sorular