Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Öğretim Görevliliği Giriş Sınavlarına dair kritik sorular
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="pakosalter" data-source="post: 431038" data-attributes="member: 88014"><p>Şu anda devlet üniversitelerinen birinde öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Bundan önce de araştırma görevlisi olarak çalışıyordum. elektrik/ elektrik-elektronik mühendisliği alanında girdiğim sınavlarda sorulan sorular şu şekilde:</p><p></p><p>****</p><p>1 - RLC devresi, fazör diyagram, aktif ve reaktif güç hesabı ( 90 derece ileride geri vs)</p><p>2 - Topraklama çeşitleri nelerdir</p><p>3 - Admintans bara matrisi ve per unit değerler</p><p>4 - a) tek bölgeli dc kıyıcı</p><p>b) 4 bölgeli dc kıyıcı ile motor kontrolü</p><p>5 - a)endüvi reaksiyonu nedir, nasıl önlem alınır</p><p>b) Sincap kafesli asenkron makinada kısa devre halkalarının yapısı</p><p>6 - Güç dağıtımı tek hat şeması çizimi ve aktif sayaç ve lçü aletlerinin uygun yerlere ölçü trafoları ile yerleştirilmesi</p><p></p><p>*****</p><p></p><p>1 - Trafo eş değer devresi ve bakır ve nüve kayıplarının bulunması, verimi</p><p>2 - Alternatif enerji kaynakları nedir?</p><p>3 - Kumanda devresi arıza bulma</p><p>4 - Transistör çalışma bölgesi tayini</p><p>5 - Kısa devre hesabı</p><p>6 - Kablo kesit hesabı</p><p></p><p></p><p>********</p><p></p><p>1 - Ampermetre, voltmetre iç dirençleri ve devreye bağlanması</p><p>2 - Opamp lı devre tasarımı sorusu</p><p>3 - Zener diyotlu regülatör sorusu</p><p>4 - EMI sorusu</p><p>5 - Güç transferi sorusu</p><p>6 - Osiloskop sorusu</p><p>7 - Direnç hesabı ( R=Q.l/A)</p><p></p><p>******</p><p></p><p>1 - İkinci dereceden diferansiyel denklem</p><p>2 - Transfer fonksiyonu ve köklerinin bulunması</p><p>3 - Mekanik bir sistemin PID ile kontrolü</p><p>4 - Senkron sayıcı tasarımı</p><p>5 - Mühendislik etiği</p><p>6 - 3 fazlı kontrollü doğrultucu: tetikleme, giriş ve çıkış dalga şekilleri ile ortalama değer hesabı</p><p>7 - Çevre Akımları yöntemi ile devre çözümü ( bağımlı kaynak yok)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pakosalter, post: 431038, member: 88014"] Şu anda devlet üniversitelerinen birinde öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Bundan önce de araştırma görevlisi olarak çalışıyordum. elektrik/ elektrik-elektronik mühendisliği alanında girdiğim sınavlarda sorulan sorular şu şekilde: **** 1 - RLC devresi, fazör diyagram, aktif ve reaktif güç hesabı ( 90 derece ileride geri vs) 2 - Topraklama çeşitleri nelerdir 3 - Admintans bara matrisi ve per unit değerler 4 - a) tek bölgeli dc kıyıcı b) 4 bölgeli dc kıyıcı ile motor kontrolü 5 - a)endüvi reaksiyonu nedir, nasıl önlem alınır b) Sincap kafesli asenkron makinada kısa devre halkalarının yapısı 6 - Güç dağıtımı tek hat şeması çizimi ve aktif sayaç ve lçü aletlerinin uygun yerlere ölçü trafoları ile yerleştirilmesi ***** 1 - Trafo eş değer devresi ve bakır ve nüve kayıplarının bulunması, verimi 2 - Alternatif enerji kaynakları nedir? 3 - Kumanda devresi arıza bulma 4 - Transistör çalışma bölgesi tayini 5 - Kısa devre hesabı 6 - Kablo kesit hesabı ******** 1 - Ampermetre, voltmetre iç dirençleri ve devreye bağlanması 2 - Opamp lı devre tasarımı sorusu 3 - Zener diyotlu regülatör sorusu 4 - EMI sorusu 5 - Güç transferi sorusu 6 - Osiloskop sorusu 7 - Direnç hesabı ( R=Q.l/A) ****** 1 - İkinci dereceden diferansiyel denklem 2 - Transfer fonksiyonu ve köklerinin bulunması 3 - Mekanik bir sistemin PID ile kontrolü 4 - Senkron sayıcı tasarımı 5 - Mühendislik etiği 6 - 3 fazlı kontrollü doğrultucu: tetikleme, giriş ve çıkış dalga şekilleri ile ortalama değer hesabı 7 - Çevre Akımları yöntemi ile devre çözümü ( bağımlı kaynak yok) [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Öğretim Görevliliği Giriş Sınavlarına dair kritik sorular