Öğretim Görevlilerinin Doktora Yapması

anaveisfoties

Öğrenci
arkadaşlar bu günlerde açılan kadrolara başvurmaya başladım ama aklıma takılan birkaç soru var . bunlardan biride doktora meselesi. öğretim görevlisi olarak yerleştiğim üniversitede doktora programı olmazsa il dışında başka bir ilde doktora yapabilir miyim. bu konuda öğretim görevlisi doktora yapamaz diye bir kısıtlama var mı . daha önce doktoradan çıkarılan öğretim görevlileri olmuş sanırım. atıyorum bana 1 saatlik mesafede doktora programı varken yapamayacaksam ne yapayım ben üniversite kadrosunu. öğretim görevlisinin doktora yapmasının önünde bir engel var mı ? bilen arkadaşlardan yardım istiyorum

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Öğretim elemanlarının il dışında doktora yapmaması ile ilgili eski bir yazı vardır bazı üniversiteler bunu hala uygularlar ancak uygulayan olsa da başvururken zaten öğretim elemanıyım demezseniz hiç bir sorun çıkmaz. Önünde engel de yok bizim doktora sınıfımızda (istanbul) hayatdan gelen öğretim görevlisi arkadaşımız var.

anaveisfoties

Öğrenci
yök ün son yıllarda yayınlamış olduğu bir yazı varnış personelin lisansüstü eğitiminin engellenmemesi üzerine sanırım. yinede doktora yapan birkaç öğretim görevlisi ile görüşmek lazım sanırım

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
yök ün son yıllarda yayınlamış olduğu bir yazı varnış personelin lisansüstü eğitiminin engellenmemesi üzerine sanırım. yinede doktora yapan birkaç öğretim görevlisi ile görüşmek lazım sanırım

Dediğim gibi tanıdıklarım var sorun yaşayan yok, dekan ya da müdürünüze bağlı bir durum.

tamamen yönetimin insiyatifine kalmış bir durum ve bence öğretim görevlileri, okutmanlar ve uzmanlara, art niyetli yöneticiler tarafından mobbing yapmak için kullanılan en güzel yöntemlerden biri. zaten bizim bu kanun ve yönetmeliklerdeki yöneticinin insiyatifine bırakılan durumlar net ifadelerle söylense mobbing kendiliğinden ortadan kalkar.

tanerkulay

Öğrenci
Ben 3 yıldır Öğretim Görevlisi olarak çalışıyorum ve 3 yıldır doktoram devam edemiyor :( insiyatifler yerine kesin kurallar olması gerekiyor gerçekten. Doktora yapamayacaksak da en azından boşa çırpınmayız :(

öğretim görevliliğinde üçüncü yılım üç yıldır da doktorama devam ediyorum herhangi bir problemle karşılaşmadım. ben ve doktora yapan diğer arkadaşlarım ilk önce bölüme izin yazısı yazdık dersimizin olmadığı haftanın iki günü doktora eğitimime şu ilde şu üniversitede devam etmek istiyorum diye. Bölüm müdürlüğe, müdürlükte rektörlüğe yazıyor ve rektör oluru ile haftada iki gün izinli sayılıyorsunuz. İzin dilekçesi yazarsanız cevap geliyor, benim üniversitemde bütün öğretim elemanlarının doktora yapması şiddetle tavsiye ediliyor ve gerçekten destekleniyoruz.

hilaloz

Öğrenci
öğretim görevliliğinde üçüncü yılım üç yıldır da doktorama devam ediyorum herhangi bir problemle karşılaşmadım. ben ve doktora yapan diğer arkadaşlarım ilk önce bölüme izin yazısı yazdık dersimizin olmadığı haftanın iki günü doktora eğitimime şu ilde şu üniversitede devam etmek istiyorum diye. Bölüm müdürlüğe, müdürlükte rektörlüğe yazıyor ve rektör oluru ile haftada iki gün izinli sayılıyorsunuz. İzin dilekçesi yazarsanız cevap geliyor, benim üniversitemde bütün öğretim elemanlarının doktora yapması şiddetle tavsiye ediliyor ve gerçekten destekleniyoruz.

Merhaba, ben de öğretim görevlisiyim. Bulunduğum üniversitede kendi bölümümde doktora eğitimi yok. Başka bir üniversitede kazandım. Fakat amirlerim izin vermiyor daha doğrusu yasal bir dayanak bulmamı istiyorlar. Sizin müdürünüz hangi yasa maddesine göre izin verdi biliyor musunuz? Teşekkürler

İ

İ.K.

Guest
Öğretim görevlisi kadrosunun ve doktora eğitiminin farklı şehirlerde olması

Merhaba Nazmi hocam, ben de şu an bir üniversitede doktora yapmaktayım. Başvurduğum bir öğretim görevlisi ilanı var, ilan uygulamalı birim olarak geçiyor, yani anladığım kadarıyla ders verme yükümlülüğü olmayacak, uzman kadrosu gibi olacak. Ama bu öğretim görevlisi ilanı doktorayı yaptığım şehirde değil ve benim anabilim dalımda doktora eğitimleri de yok, bu nedenle doktoraya ve öğretim görevliliğine bulunduğum şehirde devam etmeme izin verirler mi merak ediyorum.

Ayrıca doktora yaptığım üniversite ilk kayıt olurken, eğer böyle bir atama eğitimim süresince gerçekleşirse, atandığım kurumdan doktoraya devam koşulları için izin belgesini, atanma tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde kaydımın bulunduğu üniversiteye getireceğime dair bir taahhütname imzalatmıştı.

Yani bu taahhütname doğrultusunda bana doktora yaptığım üniversitede görevlendirme mi vermiş olacaklar, yoksa bütün eğitimim boyunca, doktora bitinceye kadar kadromun olduğu üniversiteden izin mi verecekler tam olarak anlayamadım.

Ve eğer izin veya görevlendirme gibi olursa, doktoram bitince, aynı arş. gör. gibi kadromun olduğu üniversitede, doktora süresince geçirdiğim yıl kadar zorunlu görevimi yapmam gerekir mi, yoksa o üniversitede hiç görev almadan istediğim zaman istifa edebilir miyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...

cnakademik

Öğrenci
Anayasayla güvence altına alınmış eğitim hakkını kimse engelleyemez, münferit durumlar dışında bir üniversite zaten kendisi engellemez. Ama saçma bir idareciniz münferit olarak uğraşmaya çalışırsa bilemem.

Özetle, ben öğretim görevlisiyim ve doktoram da devam ediyor. Böyle bir engel yok.

Yukarıda sorulan soru bağlamında cevap vereceğim: Eski uzman yeni uygulamalı birimlerde öğretim görevlisi olanlar doktora yaptıkları üniversitede görevlendirilmezler. Doktora bitene kadar izin verilmez. Doktora derslerinin olduğu günler idari izin verebilirler en fazla.

Arkadaşlar selam.
CIMER üzerinden YÖK'e bu konunun sorulması için bir yazı yazalım.
Bu konuda düzgün ve hukuka uygun kalıplarla bir dilekçe örneği oluşturalım.
Sizler bu konuda en uygun formatta bu alana dilekçe örneği yazar mısınız ?
Hep beraber benzer dilekçeleri YÖK'e Comer üzerinden soralım.

radon

Öğrenci
memurlarda da benzer sorun var.
ister şehir içinde ister şehir dışında yapın, olay tamamen idarenin/yönetimin insiyatifinde.
eğitim hakkınızı kimse engellemiyor.
sadece * mesai saatleri içinde görev yerinizde olmanız gerek * deniliyor.
ali veli yapabiliyor diye sizde yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. olay ali ve velinin yöneticileri ile alakalı.!!!