Nasıl Okutman Olabilirim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Okutman olabilmek için Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği vb. Tarih vb. bölümlerinden mezun olmanız gerekir. Siz Öğretim Görevlisi olabilirsiniz. Ücretli Öğretim Görevlisi mi olmak istiyorsunuz?
 

sedede

Öğrenci
Hocam ücretli öğretim görevlisi olmak için ne yapmak gerekli? ALES'e girip istenen notu aldıktan sonra MYOlarda muhaseb grubu deslerine girebilirim diye duydum. Olabilir mi? Öğretim görevlisi ile okutmanın farkı nedir? Teşekkür ederim.Ücretli Öğretim görevlisi ilanlarını nereden takip edebilirim?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba, ücretli öğretim görevlisi ilanı yoktur. MYO'lar tarafından ihtiyaca göre genellikle tanıdıklar arasından tercih edilir. Ancak siz de cv'nizi vererecek MYO müdürlüğü ile görüşerek ihtiyaçlarını öğrenebilirsiniz. Ücretli öğretim görevliliği için 4 yıllık fakülte mezunu olmak veya devlet memuru olmak yeterlidir, ALES puanı istenmez ders saatine göre ücretlendirilirsiniz. Okutman Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce ve Türk Dili derslerini verir geri kalan kadrolar öğretim görevliliğidir.
 

turkcecı1

Öğrenci
nazmi hocam ben öyp olmazsa açıkta beklememek için okutmanlığa başvurup diğer öyp atamalrını beklerken çalışmayı düşünmüştüm şimdi son sınıfım kaldırılıyor mu okutmanlık hala şansım var mı 2013te
 
A

Akademik Forum

Guest
Ucretli öğretim görevliliği

hocam ben iibf mezunuyum muhasebe ucretli öğretim görevliliği için Myo cvmi biraksam dönme ihtimalleri ne olur? ales 75 yds 61 puanim var yüksek lisansa da müracaat ediyorum ama referans konusu sıkıntı oluşturabilir araştırma görevliliği için diye ücretli öğretim görevliliği daha olabilir gözüktü. Sizce şansım var mi?
 
Üst