Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Görevlisi alımı hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Alucard5182" data-source="post: 494350" data-attributes="member: 104131"><p>Rica ederim, az da olsa umarım bazı soru işaretlerini giderme konusunda yardımcı olabilir söylediklerim.</p><p></p><p>Hitap etme şekli sizin tercihlerinize bağlıdır. Öncelikle komisyonda bulunan askeri öğretim elemanları da adayların sivil olduğunun farkındalar adaylar da sivil olduğununun bilincinde fakat saygılı bir şekilde hitap edebilir. Aranızda askeri bağlamda bir ast-üst ilişkisi bulunmadığı için komutanım şeklinde hitap etmenize gerek yoktur, kendi gözlemlerimden deneyimlediğim kadarıyla sivillerin komutanım diye hitap etmesi herhangi bir sempati yaratmıyor aksine context dışı kalabiliyor. Efendim, muhtevası nedeniyle benim tercihim olmayacak bir hitap şekli bunu da kullanıp, kullanmamak sizin üslubunuza kalmış durumdadır. Komisyondaki askeri personelin aynı zamanda akademik unvanı da olacaktır, zaten sivil olanların bir kısmı da emekli olmuş askeri personeldir ve şuan sivil üniversitelerde akademisyenlik yapıyordur. Zaten siz de sivil personel temini için orada olacağınızdan dolayı, hocam kelimesi hem duymaya alışkın oldukları bir kelime hem de içinde bulunduğunuz duruma daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.</p><p></p><p>Mülakatların süresi kadroya başvuran aday sayısına göre değişir, tabi adayların içeride ne kadar süre kalacağı da etkili olur kesin bir süre veremem ama o gününüzü mülakatlara ayıracak şekilde planlarlasanız rahat edersiniz özellikle mülakata şehir dışından gidecekseniz işiniz bitmeden bilet ayarlamamanız daha faydalı olabilir. </p><p></p><p>Ön değerlendirmedeki ortalama puan durumu nihai bir sonuç niteliği taşısaydı, ikinci bir mülakat aşaması olmadan ortalama puana göre kaç kişi lazımsa direkt alırlar, puana göre atama yaparlardı. Mülakat yaparak başvuranlar arasından herkesi görerek, farklı yeterlilik kriterlerini de değerlendiriyorlar. Evet ALES, dil puanı, mezuniyet ortalaması da adaylar hakkında çok bilgi veriyor ancak mülakatta adayları birinci elden ölçebiliyorlar. Çünkü, sınavların taktiğini kasarak-özellikle dil sınavları- aslında yetkin olunmayan bir alanda yüksek puanlar alınabiliyor ya da üniversite giriş sınavında yüksek bir puanla aday tüm lisans hayatı boyunca onu zorlayabilecek hocaların olduğu üniversiteleri tercih edip düşük ortalamalarla mezun olmuş olabiliyor oysa bir binanın ara katında lisans diploması veren butik üniversiteye gidip yüksek lisans ortalamalarıyla da mezun olunalabilirdi. O halde bu komisyonlar adayları, kendi özelinde bu farkları görebilecek bir şekilde değerlendirebilmeli. </p><p></p><p>Sonuç olarak komisyon, puan sıralamasını da tamamen göz ardı etmemek kaydıyla, yani seçim yapılması gereken adaylar arasında dağlar kadar fark yoksa puan sıralamasını belirleyici bir standart olarak görmeden karar verebilir.</p><p></p><p>Eğer sıralamalarda puan olarak az farklar varsa daha iyi motive olabilmek adına adaylar belirleyici unsuru mülakatlar olarak değerlendirebilir. Puan farkı çok olsa da siz de orada kazanma ihtimaliyle bulunuyor olacaksınız, o halde orada olduğunuza değmesini sağlamak için elinizden geleni yapınız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alucard5182, post: 494350, member: 104131"] Rica ederim, az da olsa umarım bazı soru işaretlerini giderme konusunda yardımcı olabilir söylediklerim. Hitap etme şekli sizin tercihlerinize bağlıdır. Öncelikle komisyonda bulunan askeri öğretim elemanları da adayların sivil olduğunun farkındalar adaylar da sivil olduğununun bilincinde fakat saygılı bir şekilde hitap edebilir. Aranızda askeri bağlamda bir ast-üst ilişkisi bulunmadığı için komutanım şeklinde hitap etmenize gerek yoktur, kendi gözlemlerimden deneyimlediğim kadarıyla sivillerin komutanım diye hitap etmesi herhangi bir sempati yaratmıyor aksine context dışı kalabiliyor. Efendim, muhtevası nedeniyle benim tercihim olmayacak bir hitap şekli bunu da kullanıp, kullanmamak sizin üslubunuza kalmış durumdadır. Komisyondaki askeri personelin aynı zamanda akademik unvanı da olacaktır, zaten sivil olanların bir kısmı da emekli olmuş askeri personeldir ve şuan sivil üniversitelerde akademisyenlik yapıyordur. Zaten siz de sivil personel temini için orada olacağınızdan dolayı, hocam kelimesi hem duymaya alışkın oldukları bir kelime hem de içinde bulunduğunuz duruma daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. Mülakatların süresi kadroya başvuran aday sayısına göre değişir, tabi adayların içeride ne kadar süre kalacağı da etkili olur kesin bir süre veremem ama o gününüzü mülakatlara ayıracak şekilde planlarlasanız rahat edersiniz özellikle mülakata şehir dışından gidecekseniz işiniz bitmeden bilet ayarlamamanız daha faydalı olabilir. Ön değerlendirmedeki ortalama puan durumu nihai bir sonuç niteliği taşısaydı, ikinci bir mülakat aşaması olmadan ortalama puana göre kaç kişi lazımsa direkt alırlar, puana göre atama yaparlardı. Mülakat yaparak başvuranlar arasından herkesi görerek, farklı yeterlilik kriterlerini de değerlendiriyorlar. Evet ALES, dil puanı, mezuniyet ortalaması da adaylar hakkında çok bilgi veriyor ancak mülakatta adayları birinci elden ölçebiliyorlar. Çünkü, sınavların taktiğini kasarak-özellikle dil sınavları- aslında yetkin olunmayan bir alanda yüksek puanlar alınabiliyor ya da üniversite giriş sınavında yüksek bir puanla aday tüm lisans hayatı boyunca onu zorlayabilecek hocaların olduğu üniversiteleri tercih edip düşük ortalamalarla mezun olmuş olabiliyor oysa bir binanın ara katında lisans diploması veren butik üniversiteye gidip yüksek lisans ortalamalarıyla da mezun olunalabilirdi. O halde bu komisyonlar adayları, kendi özelinde bu farkları görebilecek bir şekilde değerlendirebilmeli. Sonuç olarak komisyon, puan sıralamasını da tamamen göz ardı etmemek kaydıyla, yani seçim yapılması gereken adaylar arasında dağlar kadar fark yoksa puan sıralamasını belirleyici bir standart olarak görmeden karar verebilir. Eğer sıralamalarda puan olarak az farklar varsa daha iyi motive olabilmek adına adaylar belirleyici unsuru mülakatlar olarak değerlendirebilir. Puan farkı çok olsa da siz de orada kazanma ihtimaliyle bulunuyor olacaksınız, o halde orada olduğunuza değmesini sağlamak için elinizden geleni yapınız. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Görevlisi
Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Görevlisi alımı hakkında