Lys5 - yabancı dil1 ingilizce yardım

gunsnrosesx

Öğrenci
Herkese merhaba.
Ben 20 yaşında biriyim. Liseyi açıköğretimden bitirdim ve üniversite sınavlarına hiç hazırlanmadım gitmeyi düşünmediğim için.
Bu sene sınava girip gitmek istiyorum ve hayatımdaki tek kurtuluş yolu bu. Kafama sürekli intihar düşünceleri hakim.. Kimin ne yaşadığını bilmiyoruz sonuçta.
Neyse ; ingilizce alt yapım yok fakat okuduğumu anlayabiliyorum, çok yabancı dizi izleyen biriyim.
Sınava da yaklaşık 8 ay kaldı. Bu süre içerisinde bir yer kazanabilir miyim, gerçekten yapabilir miyim, nelere dikkat etmem lazım, nereden başlamam lazım? Yardımcı olabilir misiniz?
 
A

Akademik Forum7

Guest
Kesinlikle yapabilirsin, asla pes etme. Lisede zerre İngilizce görmemiş, he she farkını bilmeyen insanların 5 ayda dinlediğini anlayacak seviyeye geldiğini gördüm. Sana tavsiyem öncelikle bu yola, kendine inanmayla başla. İngilizcenin önü öyle açık ki, mezun olur olmaz iş garantisi veriyorum sana tabi ki şartlar böyle giderse. MEB atamaları çok iyi, üniversitede okutmanlık imkanın olacak, şirketlerde bile çalışan bir sürü arkadaşım var. Kendine inanç ve motivasyon safhasını geçiyorum.

Şimdi gelelim nasıl başarırım? Kısmına. Öncelikle gireceğin sınavı tanıman gerekiyor. Bu sınav benden ne istiyor? Bu sınav senden okuduğunu anlamanı ve az da grammar bilgisine sahip olmanı istiyor. Okuduğunu anlama için bol bol ingilizce kitap, makale, yazı vs eline ne geçerse okumaya çalış. Biz eğlenceli de olsun diye arkadaşlarla birbirimize çeviri de yapardık paragrafı okurken. Bu konuda küçük bir tavsiye vereyim: bir şeyi okurken bilmediğin bir sürü kelime çıkacak, ben üniversitede okutmanlık yapıyorum benim bile çıkıyor ama püf nokta ne burada biliyor musun? O kelimeye kafayı takmayacaksın. Eyvah bu kelimeyi bilmiyorum nasıl anlayacağım bu paragrafı demek Yok; bilmiyorsan geç gitsin. Bağlamdan birkaç kere çıkarmaya çalış anlamını, çıkmıyorsa görmezden gel.
Oku,oku ve bir daha oku.

Grammar kısmı için de biz lisede ELS ve yds setlerini kullanmıştık. Ydsnin yaprak testi çok oluyor pratik için uygun ve els’in De grammar Kitabı çok çok iyi. Tabi üzerinden zaman geçti, şimdi piyasanın durumu ne bilmiyorum.

Yaşın daha çok genç. Her şey için bol bol vaktin ve enerjin var. Kimsenin ne yaşadığını tabi ki bilmiyoruz ama hayat intihar üzerine planlar yapmak için çok kısa; hayallerini gerçekleştirmek içinse upuzun. Şimdi derin bir nefes al ve yapacağına İnan çünkü seni hiç tanımayan bir insan sana inanmaya başladı bile.
 

gunsnrosesx

Öğrenci
yorumunuz için çok teşekkür ederim. sorun şu ki aile desteğim yok. haftanın 3 günü günlük veya part time çalışıp 4 günü de sınava hazırlanayım diyorum. önce işi parayı ayarlayıp sonra kitap kaynaklar elde edip tamamen sınava çalışmaya başlayacağım. program çıkarıp türkçe matematik ve ingilizce çalışacağım. malum sistem değişti..

ama bundan önce en başta nereden başlayacağımı bilmem gerek bende inanıyorum yapacağıma çünkü aklımda iki bölüm var. birisi çok iyi olduğum bilgisayar diğeri de biraz iyi olduğum ingilizce. gelecek anlamında ikiside çok iyi, ingilizcenin birçok artısı var ve eğer başarırsam üniversitenin ikinci senesi work and Travel yapıp Amerika'ya falan gitmeyi düşünüyorum.

kafasına koyduğunu yapan biriyimdir her zaman ama okul konusunda yönlendirecek ne bir ablamız ne bir abimiz ne de tanıdığımız var. aile de sürekli git çalış diyen bir aile, borcu olan bir aile..

elimde yeteri kadar imkan olsa başaramayacağım şey yok bunun her zaman farkındayım ve yaşadığım psikolojik savaşlarım ve savaş anılarım olmasa..

deneyeceğim inancınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim..
 
Üst