Lisansüstü Eğitimde Atılma Geri Geldi

svgltnz

Öğrenci
MADDE 17 – (1) Doktora programı, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki yarıyıl; lisans derecesi ile kabul edilenler için on yarıyıl olup azami tamamlama süresi on dört yarıyıldır.

Bu durumda ben 7. dönemimde olduğuma göre, son 1 dönem hakkım mı kalmış oluyor? Sekizinci dönemden sonra 12 yarı yıl için bir yaptırım mı uygulanıyor? 2 yarı yıl zaten ders dönemi, 2-3 yarı yıl yeterlilik için geçiyor, sonrasında ise tezi 1.5 sene de mi yazmamız gerekiyor, bunu mu anlamalıyım??

mtz

Öğrenci
2013 Güz Dönemi Yüksek Lisans'a başladım.İlk yıl dersleri başarıyla verdim ama tez dönemim pek çok nedenden uzadı,tezi teslim edemedim.Öğrenci sayfamda 6.dönem olarak gözüküyorum.Bu durumda tezimi 2018 Bahar dönemi sonuna dek vermem gerekiyor,değil mi?2016'da eğitim süreleri sıfırlandı denmişti ama benim gibi ders dönemini tamamlayanlar için tez dönemini 2016'da başlatmışlar.Sınıf arkadaşlarım 2019'a kadar süremiz var diye acele etmiyorlardı.Ben de elimi çabuk tutsam iyi olacak.Herkese başarılar.

mtz

Öğrenci
Benim gibi 2013 veya daha önceki tarihte Yüksek Lisans'a başlayıp tez dönemi içerisinde olan öğrenciler varsa kuvvetle muhtemel tez teslimi için son dönemimiz arkadaşlar.

Son düzenleme:

rekuye

Öğrenci
bu atılma konusu çok acayip bir turlu anlamadım gitti. bir arkadaşım yeni yönetmelik uygulanarak atıldı. nedeni tez önerisini 6 ay içinde vermemesiydi. yeni yönetmelik arkadaşa uygulandı yani. ben eski yönetmeliğe tabiyim diye biliyordum. o zaman bu dönemin sonunda bende atılacağım.

mtz

Öğrenci
bu atılma konusu çok acayip bir turlu anlamadım gitti. bir arkadaşım yeni yönetmelik uygulanarak atıldı. nedeni tez önerisini 6 ay içinde vermemesiydi. yeni yönetmelik arkadaşa uygulandı yani. ben eski yönetmeliğe tabiyim diye biliyordum. o zaman bu dönemin sonunda bende atılacağım.

2016'da eğitim süreleri sıfırlandıysa ve öncesi yok sayılarak 3 yıl süre verildiyse bize o zaman 2014 yılında Yüksek Lisans'a başlayan arkadaşıma 1 yıl daha süren var deniliyor da biz niye son dönem olarak atılma riskiyle karşılaşıyoruz???2011 yılında Yüksek Lisans'a başlayan biri benimle nasıl aynı dönemde oluyor,bir de bu var,işin içinden çıkamadım gitti.Sınıftaki arkadaşlarla haberleşiyoruz,hepimiz 2013 girişliyiz ve çoğu kişi tezini teslim etmedi.2019'a var süremiz var diye biliyorduk.İnanın bu dönem sonsa gerçekten,bu kadar kısa sürede tezim bitmez gibi :(

Son düzenleme:

mtz

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam Tezli Yüksek Lisans eğitiminde 6.dönemin içinde olmak dönem sonuna dek tez bitmezse ilişiğimin kesileceği anlamına mı geliyor?

G

gipfel12

Guest
Merhabalar,
2016 kanun değişikliği nedeniyle 2018 Haziran ayında kayıtlı olduğum Doktora programında ders dönemini tamamlayamayacağımdan atılma durumum söz konusu olacak.
Normalde askerlik tecilim 2021 yılında bitiyor ama öğrencilik hakkım bittiğinde dolayısıyla bu tecil de geriye çekilecek.
Tecilimi uzatmak için yeni bir doktora programına kayıt olmak tek çözüm gibi gözüküyor ancak burada emin olamadığım nokta, haziran ayında okulla ilişiğim kesildikten sonra başka bir doktora programına kayıt yaptırıp tecilimi uzatabilir miyim, yeni kayıt yaptırırken askerlik açısından sorun çıkar mı?
Yoksa ilişik kesilmesi gerçekleşmeden yani 2017-18 bahar dönemine başlamadan okuldan kaydımı aldırıp diğer programa hemen mi kayıt yaptırmam gerekli?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Merhabalar,
2016 kanun değişikliği nedeniyle 2018 Haziran ayında kayıtlı olduğum Doktora programında ders dönemini tamamlayamayacağımdan atılma durumum söz konusu olacak.
Normalde askerlik tecilim 2021 yılında bitiyor ama öğrencilik hakkım bittiğinde dolayısıyla bu tecil de geriye çekilecek.
Tecilimi uzatmak için yeni bir doktora programına kayıt olmak tek çözüm gibi gözüküyor ancak burada emin olamadığım nokta, haziran ayında okulla ilişiğim kesildikten sonra başka bir doktora programına kayıt yaptırıp tecilimi uzatabilir miyim, yeni kayıt yaptırırken askerlik açısından sorun çıkar mı?
Yoksa ilişik kesilmesi gerçekleşmeden yani 2017-18 bahar dönemine başlamadan okuldan kaydımı aldırıp diğer programa hemen mi kayıt yaptırmam gerekli?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Hocam bende sizinle ayni duruma düştüm 33a kadrosunu kazandim ama atama yeni yila sarktigi icin 50 d atadilar azami sure olan 3 yillik surek haziranda doluyor yüksek lisans ta ve tezimi bitiremicm o zamana kadar kadrodan ilisigim kesilecek haliyle daha dogrusu atama olmadi henuz 50 atayacaklarini soylediler belki de hic atama olmaz cunku azami surede bitiremicegimi sistemden goruyolar bende iki uc ayligina ugrasmam yani sorun şu hocam bahar dönemi sonunda okul egitimde basarisizligi gerekce gosterip ilisik kesince askerlik Şubesi de başarısız olmus diye yeni yüksek lisans a kayit hakki vermeyebilir ancak haziran ayinda okuldan once davranip kaydımız i biz kendimiz sildirirsek yeni kayit icin problem olmaz diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz fikirleriniz nedir hocam ayrıca su an kayit sildirirseniz doktora kontenjani var mi ki su anda yüksek lisans doktora basvurulari bitti diye biliyorum ben bahar dönemi icin

G

gipfel12

Guest
Kayıt dönemi devam eden okullar var halen, sorum ise şu an okumakta olduğum doktora programından başka okula kayıt yaptırabilmek için kaydımı sildirdiğimde askerlik açısından sorun yaşanır mı, diğer okula kayıt yapılabilmesi için yeniden askerlik durum belgesi teslim edilmesi gerekiyor çünkü?

rekuye

Öğrenci
2016'da eğitim süreleri sıfırlandıysa ve öncesi yok sayılarak 3 yıl süre verildiyse bize o zaman 2014 yılında Yüksek Lisans'a başlayan arkadaşıma 1 yıl daha süren var deniliyor da biz niye son dönem olarak atılma riskiyle karşılaşıyoruz???2011 yılında Yüksek Lisans'a başlayan biri benimle nasıl aynı dönemde oluyor,bir de bu var,işin içinden çıkamadım gitti.Sınıftaki arkadaşlarla haberleşiyoruz,hepimiz 2013 girişliyiz ve çoğu kişi tezini teslim etmedi.2019'a var süremiz var diye biliyorduk.İnanın bu dönem sonsa gerçekten,bu kadar kısa sürede tezim bitmez gibi :(

melesef eğer entitütler atılacak olanların ne zaman atılacağını içeren bir liste yayınlayıp ilan etmediği sürece atılınca öğreneceğiz herhalde. neyin ne olduğu belli değil. yeni yönetmelik çıkıyor buna sende dahilsin diyorlar (2016 dan itibaren geçerli olsa bile). ben belki eski yönetmeliğe göre kayıt yaptım o yönetmeliğe göre okumaya karar verdim. belki yönetmelik o şekilde olmasa kayıt yapmayacaktım.

nanofly

Öğrenci
melesef eğer entitütler atılacak olanların ne zaman atılacağını içeren bir liste yayınlayıp ilan etmediği sürece atılınca öğreneceğiz herhalde. neyin ne olduğu belli değil. yeni yönetmelik çıkıyor buna sende dahilsin diyorlar (2016 dan itibaren geçerli olsa bile). ben belki eski yönetmeliğe göre kayıt yaptım o yönetmeliğe göre okumaya karar verdim. belki yönetmelik o şekilde olmasa kayıt yapmayacaktım.

İşte buna kazanılmış hal deniyor. Eski yönetmelikte okul bitinceye veya kendi istediğimizle kayıt sildirinceye kadar devam etme hakkımız vardı. Ve biz bu hakkı elde ettik. İlgili birinin bir davası sonucunda haklar geri alınır.

rekuye

Öğrenci
İşte buna kazanılmış hal deniyor. Eski yönetmelikte okul bitinceye veya kendi istediğimizle kayıt sildirinceye kadar devam etme hakkımız vardı. Ve biz bu hakkı elde ettik. İlgili birinin bir davası sonucunda haklar geri alınır.

aynen katılıyorum. şimdi ben kadro alamadım. dışarıdan doktora yapıyorum. (ders + yeterlilik ve tez önerisi döneminde okula hep devam ettim 2 yıl boyunca, yani git gel yapıp ödevle vererek falan geçmedim. bunu okuldaki herkes biliyor. ancak ülkedeki kadro alma meselelerini herkes biliyor. adamın yoksa o iş %80 olmuyor) doğal olarak tez olayım uzayacak ben bunu bilerek doktoraya girdim. yani dedim ki kadro alamaz isem eğer uzatırım dışarıda çalışırım yavaş yavaş da olsa biter. şimdi gelmiş yok atılırsın diyorlar. Özellikle bu sitenin bu konuya sahip çıkıp haber yapması gerekli.

M

Mr.ozay

Guest
Süre karışıklığı

Merhaba arkadaşlar ben yukseklisansa 2015-2016 güz dönemi girisliyim. İlk yıl derslerini başarı ile verip tez aşamasına geçtim. Henuz tezim bitmedi. Ve ne zamana kadar sürem var anlayamadım. Daha doğrusu hangi yarı yıldan itibaren hesaplama yapacağım kafam karıştı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.