Lisansüstü Eğitimde Atılma Geri Geldi

lethy

Öğrenci
Geçiş hükümleri
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar.

Ben de 1 yıl ders döneminin ardından,2 yıldır tez dönemindeyim ve Yüksek Lisans eğitimimin 6.yarıyılı içindeyim.Değişiklikler yönetmelik sonrası kaydolacak öğrencileri kapsıyor anladığım kadarıyla ama tedirgin de olmadım değil.Bu konuda net bir açıklama yapacak olan yok mu moderatörlerden?@Nazmi hoca bu konulara hakimdir.

ben de sizinle aynı durumdayım ve endişe içerisindeyim. umarım bizi etkilemez ya da en azından akademik takvim bittiğinde öğrencilik bitmez. keşke en azından eylüle kadar savunma için süre verseler. yoksa haziranda savunabilmek için zaten geç kalmış durumdayız.

Hellraiser

Öğrenci
Arkadaslar, bence asil yogunlasmak gereken sey 2547 sayili kanunun 67. gecici maddesi. Bu yeni yonetmelikteki gecis hukmunu mesela benim okulum olumsuz yorumlamakta su an. Bu maddeyi sanirim bizler icin olumsuz olarak isletecekler. Asil 67. gecici madde kayitli ogrencilerin azami suresini 2014-2015 guz doneminden baslatiyor. YOK de bu bununla ilgili yazi gondermis okullara 2015 yazinda. (OYP,50/d ve arastirma gorevlilerini kapsamiyor ama).

Dogukan89

Öğrenci
Arkadaslar, bence asil yogunlasmak gereken sey 2547 sayili kanunun 67. gecici maddesi. Bu yeni yonetmelikteki gecis hukmunu mesela benim okulum olumsuz yorumlamakta su an. Bu maddeyi sanirim bizler icin olumsuz olarak isletecekler. Asil 67. gecici madde kayitli ogrencilerin azami suresini 2014-2015 guz doneminden baslatiyor. YOK de bu bununla ilgili yazi gondermis okullara 2015 yazinda. (OYP,50/d ve arastirma gorevlilerini kapsamiyor ama).
Lisans öğrencileri için bu madde uygulandı lisansüstü için uygulanmaması saçmalıktır

M

mekatronic

Guest
Başka bir üniversitede başka bir alanda ikinci bir yüksek lisansa başvuru yapamıyor muyuz?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar,
Birleşik Doktora programının süresi 9 yılda maximum süre ve ÖYP Asistanları'nın maximum süreleri buna göre hesaplanmıştı. Şimdi 7 yıla indi. Yeni durumda birleşik/bütünleşik doktora öğrencilerinin ve öyp asistanlarının durumu ne olacak bilgisi olan var mı?

mevludo

Öğrenci
Hocalarım doktoraya başlamayı düşünüyorum ancak özel nedenlerden dolayı askerliği ertelemek istiyorum bazı derslerde hoca devam zorunluluğu istiyor ve derse katılamayacağım ve dersten kalmış olcağım arkadaşlar yeni düzenleme ile birlikte kaydımı dondursam yine 4. dönem sonunda atılırmıyım çünkü öyle bi durumda kaydımı dondurmak istiyorum ama atılacaksam başka bişeyler düşüneyim

A

Akademik Forum

Guest
Simdi anladigim kadari ile soyle olacak. 1) yasin tezsiz yuksek lisana kayit olursan alacagin tecil 1.5 sene olacak(eskiden 3 seneydi) 2)hasi diyelim ki tezliye yazildin, 3 yili aliyorsun ama onunda soyle bir sarti var. 2.yil sonunda butun derslerini vermen lazim. Oldu ya veremedin, 2.sene sonunda atilacagin icin tecilin iptal olcak. Bu uygulana universiteleri maddi yonden etkileyecek cunku malum sebeplerden oturu yuksek lisans yapan belli bir kesim vardi ve bu kesim simdi yuksek lisans yapmayacak.

EserKUTAY

Öğrenci
Arkadaşlar ben bu sene diğer kayıtlı olduğum üniversitedeki yükseklisansımı dondurdum bu sene 8 MART 2016'da kendi memleketimdeki özel bir üniversitede Tezsiz MBA'ya kaydoldum. Derslere 4-9 Nisan 2016 tarihlerinde başladık şimdi bu kanun 20 Nisan 2016 ve sonrasını kapsayacaksa ben bu bitirme sürelerinin kapsamı dışında mı oluyorum acaba? Yoksa bu dönem başladık diye bizde mi bu haksızlığın içine düşüyoruz.

Maliyet Muhasebesi, Finans, Ekonomi gibi muhasebe ve işlem gerektiren dersler var + proje var Allah aşkına 3 dönemde bu kadar zor derslerin olduğu bir bölüm nasıl bitsin? Hiç olmazsa 2 yıl 4 dönem falan süre verilseydi tezsiz için.

Bunun adı KIYIM'dır. Ey YÖK o kadar kişinin ahını almak insanı iflah etmez, Bu YÖK adalet önünde çok ağır hesap vermelidir. Tezsiz'i akademik anlamda bitirdiniz, şimdide süre anlamında bitiriyorsunuz.

landon

Öğrenci
2014 te yüksege basladım. zaten biticek de uzarsa 1 yıl faln, ılısık kesilecek mi yani şimdi? :( cevaplarsanız sevınırım.

A

Akademik Forum

Guest
Herkes burada olaya kendi açısından bakıyor. Ancak yeni yönetmelik bir geçiş dönemi tanımış. Eskiden geçen sürenizle birlikte yeni yönetmelik size 3 yıl daha tanıyor yüksek lisans için keza doktora için de öyle. Sürenin sınırsız olmasının da kendi içinde bazı zararları vardı. Normalde 3 yıl içinde bir yüksek lisans tezi bitirilebilir. Hepimiz geçmişte 1 yıl ders ve 1 yıl tez (gerekirse 2 yıl uzatma) alarak bitirdik. Bir de bizim gibi öğretim üyelerinin gözünden bakın ki YÖK bunu göz önünde bulundurmuş anlaşılan. Bizimle kayıt dönemleri dışında hiçbir iletişimde bulunmayan yıllardır ortada görünmeyen ve tezle ilgili hiç bir çalışması ortada olmayan öğrenciler var. Bir de YÖKün her öğretim üyesi için belirlediği danışmanlık sayısı var. Bu kısıtlama nedeniyle yeni başlayan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine danışman bulmakta zorluk çekilmekte. Yani yıllarca enstitülere kayıtlı olup bitirmeyen öğrenciler danışmanların üzerinde gereksiz bir yük olarak kalmakta. Ayrıca bir de danışmanlara bu öğrenciler için ödenen ek ders ücretleri var ki haksız ödenen bu paralar benim vicdanımı rahatsız ediyor. Siz kendi açınızdan haklı olabilirsiniz ancak biraz farklı bir açıdan bakmayı da deneyin lütfen.

law8989

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, ben İU SBE 2012 girişliyim, 2013 guz döneminde teze başladım, ama henuz bitiremedim. Dun yururluge giren yönetmelik kapsamında benim durumum ne olacak Bir de bizim SBE 2014 2015 bahar dönemini 1.dönem saydıgına ilişkin senato kararı da vardı. Yardımcı olabilir misiniz

A

Akademik Forum

Guest
2016 bahar ayinda tezsiz yuksek lisansa baslayan bir ogrenci icin su olacak... normalde onunde 6 yariyil vardi yani 2019 bahar ayina kadar bir sure vardi.. simdi bu sure 3 yari yila dustu.. yani onunde sadece 3 yari yil olacak.. erkek ogrenciler icin soyle bir kayip olacak, 3 sene tecil almis bu ogrenci eger 1.5 sene icinde tezsiz yuksek lisansini bitiremez ise ilisigi kesilecegi icin tecili dusecektir. Yani 2019 olan tecil suresi 2017 sonlarinda-2018 baslarinda bitecektir.

A

Akademik Forum

Guest
Yeni yüksek lisans yönetmeliği

Merhaba 2013 eylül ayında tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırdım 2 yarı dönemlik ders aşamasını tamamladim Tezli Yüksek Lisans a geçiş yapmak istediğim için dönem projesine başlamadım 2016 güz dönemi geçiş kontenjanını bekliyordum bu yeni yönetmelik ile kaydım silinecek mi? Atılmış mı olacam bu durumda sürem bittiği için.