bende üds 80 kpds 85 aldım ancak temelim yok denecek kadar azdı gramerim ve işin mantığını almanak önemli ,ki almanyada erasmus yaptım , konuşma anlamda bir sıkıntı yok, ingilizcenizle pek te bir alakası olduğunu düşünmüyorum %80 taktik sınavı olarak görüyorum şu soruda şunu yap bunda adamlar bu yoldan gitmeni istemiş gibi çıkarımlar yaparak çözdüm .Tabi bu duruma ulaşmamam ilk üds den 41 alıp ne oluyor , ben nerede yanlış yaptım dedikten sonra ortaya çıktı , işin rengi.. resetledim .En temelden başladım , online bir kurstan yardım aldım.
Bir tavsiyem daha geçmiş sınav soruları analizini çok çok iyi yapın ösym nın her yıl bazı soru kalıplarında değiştiğine inanıyorum bir yıl yarım cümle zorsa bir diğer yıl diyalogtan vuruyor adamlar vb gibi , paragrafı ciddi ciddi önemseyin uzun demeyin gözünüz korkmasın, kısa kısa yollarını neresınden tutacağınızı soruya ısındıkça anlayacaksınız. Kelime soruları özellikle isim soruları zor oluyor son üç yıldır, bu tipi herkes başaramıyor zaten yapamıyorum deyip üzülmeyin illa ki bir yerinden sınavı yakalarsınız.
Ve üds- kpds hazırlık sürecinde en önemli şey sabır ve azim , yorulmayın , yanlışlarınızın nereden olduğuna önem verin , zamanla o yanlışlar gidecek ve siz bu iş olacak ! diyeceksiniz
Birde okuduğunuzu çat pat anlıyorsanız , zamanla doğru düzgün anlamaya başlayacaksınz.Sorulara yorum getirmekten kaçının bunu en çok paragrafta yapıyoruz örn işletmecisiniz ve keynes paragrafı geliyor aa ben bu adamın iktisadi düşüncesini de biliyorum diyorsunuz göz ucuyla paragrafı tarayıp geçiyorsunuz şıklarda mutlaka sizin yorum yaptığınız cevapta oluyor , yani ÖSYM bizi çok iyi tanıyor bu hataya düşmeyin .
Son olarak sınav yaklaştıkça hurafeler artacaktır , şu zor olacakmış bu kelime kesın çıkar vb. kapatın kulaklarınızı yolunuza devam edin .
Nacizhane tavsiyem budur .
Başarılar