Kitap bölümü

Reine

Öğrenci
Merhaba, yayın göndermek için bazı dergilerde indeksler var ve hangi derginin daha iyi olduğunu ayırt edebiliyoruz ancak; kitap bölümü gönderirken neye dikkat etmek gerekiyor? Örneğin, uakb.org sitesi uluslararası kitap bölümünde iyi mıdır?
 

AyseEce

Öğrenci
Merhaba,
Ben de henüz yolun başındayım ve belirttiğiniz yayın evini bilmiyorum. Ancak okulunuzun atama yükseltme kriter listesindeki yayıncılara bakabilirsiniz. Okulunuz atamalarda kabul ediyorsa uygun olacaktır.
İyi akşamlar
 

alperboz

Öğrenci
Merhabalar

Kitap bölümlerinde en önemli kalite göstergesi yayınevidir. Mühendislikte Springer, Elsevier gibi top kalite yayınevleri bizim için çok önemli mesela...

Sizin sitedeki yayınevine de baktım, Karadağ'dan IVPE Yayınevi'ymiş. Yayınevinin kendi sitesini bulamadım. Nasıl bir yayınevi olduğunu da bilemiyorum ama ortalama veya ortalamanın altında gibi tahmin ediyorum Hocam.
 

Reine

Öğrenci
Merhaba, öncelikli olarak teşekkür ederim. Kitap bölümlerinde neyi kıstas alacağımız konusunda bilgileriniz yeterli oldu. Eğitim bilimleri bölümündeyim. Hocama danistigimda çok da bilmemekle birlikte ücretli olmasını tercih etmediklerini ifade etti ki benimde aklımı kurcalayan bölüm için ücret talep etmeleri olmuştu. O yüzden bu platforma sormak istedim.
 
Üst