İÜ Fizik - YDS'ye Nasıl Hazırlanmalıyım ?

St@mP

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle ufaktan kendimden bahsedeyim.
İÜ Fen Fakültesi - Nükleer Fiziği Anabilim Dalı - Fizik Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Eğitim dili Türkçe'dir.
Yüksek lisans için YDS ve ALES hazırlanıyorum. Sonbaharda hiç bir eğitim almadan YDS sınavından 30 aldım.
Akabinde hemen Genel İngilizce için bir kursa kayıt oldum. Şuan İntermediate seviyesindeyim. Kurs'dan önce hep kendi çabalarımla bir şeyler öğrendim. ( Online Oyunlar - Bilim Makaleleri - Yabancı Forumlar vs. )
YDS için de Suat GÜRCAN ve Rıdvan GÜRBÜZ 'un paket halinde satılan YDS Sınav Stratejileri kitabını aldım. Makaleler ve forumlardan dolayı kelime dağarcığım geniş ve halen kelime öğrenmeye devam ediyorum. İnternet'den bulduğum YDS de çıkmış kelimeleri çalışıyorum.
YDS sınavına yaklaşık 50 gün var. Bu süreyi nasıl değerlendirmeliyim ? Bu kitaplar yeterli olurmu ?


Değerli hocalarımın görüşlerini bekliyorum.

Not: Biraz uzun olduğu için kusura bakmayın.

İyi Günler Dilerim.
 
S

symo++

Guest
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle ufaktan kendimden bahsedeyim.
İÜ Fen Fakültesi - Nükleer Fiziği Anabilim Dalı - Fizik Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Eğitim dili Türkçe'dir.
Yüksek lisans için YDS ve ALES hazırlanıyorum. Sonbaharda hiç bir eğitim almadan YDS sınavından 30 aldım.
Akabinde hemen Genel İngilizce için bir kursa kayıt oldum. Şuan İntermediate seviyesindeyim. Kurs'dan önce hep kendi çabalarımla bir şeyler öğrendim. ( Online Oyunlar - Bilim Makaleleri - Yabancı Forumlar vs. )
YDS için de Suat GÜRCAN ve Rıdvan GÜRBÜZ 'un paket halinde satılan YDS Sınav Stratejileri kitabını aldım. Makaleler ve forumlardan dolayı kelime dağarcığım geniş ve halen kelime öğrenmeye devam ediyorum. İnternet'den bulduğum YDS de çıkmış kelimeleri çalışıyorum.
YDS sınavına yaklaşık 50 gün var. Bu süreyi nasıl değerlendirmeliyim ? Bu kitaplar yeterli olurmu ?


Değerli hocalarımın görüşlerini bekliyorum.

Not: Biraz uzun olduğu için kusura bakmayın.

İyi Günler Dilerim.

1) iü fen fakültesi (namı diğer dar-ül fünün (buraya da iğneleme yapacam merak etme)) bünyesinde nükleer fiziği anabilim dalı diye bir bölüm yok!

2)herhalde iü fbe tezli master (yl) nükleer fiziği a.b.d demek istediniz ,burada da son sınıf olma diye bişey (bence) yok! ders dönemi ve tez dönemi olur.

3)bravo , yds den hiç çalışmadığın halde eşi ve benzeri görülmemiş bir puan almışsın ,seni hem yürekten hem böbrekten tebrik ediyorum!

ne kadar değerli bir hocayım bu tartışılmakta olan bir konudur ancak soru kökünü mumla arayıp buldum

CEVAP

öncelikle bende aynı okulun mat. çıkışlıyım ve okulu %10 luk dilimde bitirdim ,buna derece denmez heralde. ama bence iyi bir öğrenciydim neyse.ve bende çalışmadan 47.5 almıştın buda berbat bi puan açıkçası ,forumdaki kaslı ,çevik ve "çalışmak emek vermek ne demektir?" denince hiçbirşeyden korkmayan delikanlşıları gördüğünde ne demek istediğimi anlıyacaksın!

halen de yds ye çalışmamaktayım ve çalışmıyorum ve başvurmadım yds ye. o dediğin kitaplar seni iyi ders çalıştırır (ama yetmez,forumda çok delikanlılar mevcut gözünü korkutmuyorum inşallah)," (ingilizce) yabancı dilin nasıldır ? " ser
usuna karşılık yds den 90 da alsan "ingilizcem iyidir" dedirtmiyor nsanırım ..toefla gireceğim ve inşallahu hak tealanın izniyle ( ;) ) gitmek istiyorum bu ülkeden.


SONLANDIRMA VE ÖNEMLİ HATIRLATMALARR

1)İÜ gerçekten iyi bir okul besili her gün en az 20 litre rahat süt verdirecek kadar ders çalışabilirsin , ayrıca karizmak bir inek olursun merak etme.

2)emin değilim ,ama sanıyorum uç sınırlar hariç ,iyi okul kötü okul diye birşey yok ,ekonomik sıkıntı, rahatlık diye birşey var.

bana sorsan hayatımda hem herkese meydan okuayacak kadar iddaalı hemde (yaratıcı kelimesini kullanmak istemiyorum ama üretrkenim)

bunun için hayatımda tek eksik şey PARA!

merak etme ve duygusal düşünme yoksul felan değil,ailem bana göre varlıklı sayılır ama cimri ve cahil!! bana göre bu iki insan tipi mutlu değildirler ve bilimsel çalışmalarım mat-sosyoloji ,mat-sağlık olmak üzre bu şekilde hedeflenebilir (bu alanda kalacaksam))

3)türkiye kötü bir ülkedir , ben eğer zekiyim diyorsam ve bunu okuyan ve en tepedeki editör bunu tasdik ediyorsa "hiç bir probleminiz olmadığı varsayıldığında bile burada mutlu olmanız imkansız!!)


 
A

Afyonlu

Guest
Psikolojik Vak'a

Arkadaşın sorusuna gelince, bu sınavdan istediğiniz puanı almanın yolu bir hedef belirlemekten geçiyor. Daha sonra o hedefe ulaşabilmek için kararlı ve planlı olmalısınız. Çok çok çok okumalısınız (farklı konularda İngilizce makaleler yazılar ve haberler olabilir). Bol bol zaman kontrollü denemeler çözmeli ve yanlışlarınızın sebeplerine yoğunlaşmalısınız. Saygılarımla.
 
S

symo++(update)

Guest
MERHABA ;

Üstte yer alan bilgiye yenibilgiler ekleyeceğim ,ve birden fazla deneyimle en azından kendi üzerimde bu tecrübenin doğru olduğuna kanaat ettim ..anlatıyorum:

öncelikle iyi çalışabilen yada çalışabileceğinizi düşünüyorsanız bence yds yerine toefl girin ,onu öneriyorum..valla ben bu gun tekrar öğretmenliğe başladım (ücretli) ancak öğrencilerimin daha ilk günden bana ne kadar saygılı olduklarını gördüğüm için ,ve bu meslekte (bile) çok iyi olduğumu ,zevk alarak yaptığımı düşündüğümden ,çok mutluyum..

tabii ,şu anki pozisyonu da yurtdışına çıkıp (abd) de öğretmen olarak başlamak istediğim için ,yalnızca (birazda ) beyan edeceğim tecrübe adına yapıyorum aslında resmi yürürlükteki karşılığı..

(antiparantez-ieft eğitim fuarına katıldım ve CANADA adlı ülkenin yurtdışından gelen yalnız eğitim değil biçok bachelor degree yani lisans diplomasını kabul etmedğini , ve gelenlere (lisansüstü programalara kabul edilenler (ercihen PhD veya en uç noktalarda gezinneler hariç) ..yeniden burada undergraduate (lisans) programı okumayı zorunlu kıldığını öğrendim. ayrıca şunu da daha önce kendi official sayfalarından internetten daha önce zaten öğrenmiştim oda öğretmen olmak için ,toefşl ibt den minimum 99 almanızın zorunlu olması. ilk verdiğim bilgiyi önce fuarın kanada göçmenlik standındaki hukukçu türk kızımızdan öğrendim. bu nedenle güvenemedim ancak ilerdeki ingilizce konuşan türkçe bilmeyen kanada temsilciliği tarafından da doğrulandı. yalnız o saatler biraz hem son sattlerdi (eve gitmek istiyordum artık biraz da hastaydım) hemde ,ilk temsilci standı ,yalnızca linguistic ile alakalı ,diğeri de yalnız MSc (Ma,Mb ) ve PhD programları hk. bilgi verdiği için ben bu bilgileri telefonla arayarak doğru olacağı kanaatindeyim.

ayrıca ,usa (amerikada) (,usa employment service ,usa,teksas) yaptığım telefon görüşmesi üzerinden ,yurtdışından gelecek lisans mezunu eğitimci kişilerin , sınırlı dahi olsa "öğretmen" olarak çalışmasının mümkün olduğu bilgisini aldım. ve zaten oraya gidip ,öğretmen olarak çalışmanın mümkün olduğu lisans diplomanızı kabul edebildikleri (yalnız board sınavı var özellikle spesifik alanlar için ,ek dersşer alınarak equivalency veriyorlar) neyse ...

(bi sonraki iletide devamıo nı göreceksiniz.)
 
D

değişik biri

Guest
supplement-->>by symo++

DİL HAKKINDA

bence , önce "çağdaş matematikçi" kimliğimle , bu niteliği kazanmanız için ,işi klaylaştırmak gerektiğini söylemek istiyorum.NASIL MI?

öncelikle ,kendinize iyi davranmalıısnız !..ve koşullarınız uygun olmalı.bu yoksa sorumluluğunuz yoktur yada olmamalıdır doğrusu budur.

sorumlu olup olmadığınızı ise kendiniz belirleyiniz

sonra ,bu kıısmdan sonraki kısmlar muhtemelen kendi öznel düşüncelerimdir , yalnız ilk söylediğim aslında çok önemli hepsini yazamamaktayım ancak ilk yargı kapsamı ile hacettepe tıp fakültesine öğrenci göndermiştim yoksa aslında önemli çok şey var. belki ülkemizde öyle olması bunun doğru yada önemsiz olduğunuz GÖSTERMEZ! :)

devam ediyorum..

mesela vocab çok önemli.. ama vocab den kastım TELAFFUZ , yeni kelimeleri bu şekilde öğrenmelsiniz ,tabi bu dediğim grammar ile lakalı çok probleminizin olmadığı varsayımı altındadır. ancak bu olsa bile yalnız vocab eksiği yds deki başarısnız yarı yarıya kadar düşürebilir kanaatindeyim (telaffuz gerekmez bu sınavda)

söylediklerim toefl için öneriler

telaffuz ve vocab bu bağlamda çok önemli.. tabiiki kişiliğiniz de biraz önemlidir. (mesela ben heyecanlanmam herkesi sevdiğimi ceasurca söylerim (ayrım gözetmeden) , ve çok mutlu bir kiş,liğim vardır ,üstelik çok iyi bir mali yetkinliğimde yoktur neyse..neyse yanlış anlaşılmasın sanki kendimi övüyorum gibi algılanmasın..,bu dediklerim toefl da listening ve speaking aynı anda communication dan kaynaklanacak onun için yani)


peki kelimeleri nasıl öğreneceksiniz.eğer sağbaştan say redhouse A harfinden ..bu önermediğim bir yöntem .. eğlenceli olmayacak çünkü ,ihtimal kasfetli, sıkıcı olur..

ama lütfen YAZIŞIN..VE OKUYUN bol bol..


VE KONUŞUN...

son kısmda telefonla arama yaparak yapacaksınız..ilk ikisi ise aslında çok belli.. birsürü yabancı ama official siteler var ve bunlar da official e-mail adresleri mevcut..

anlatın ,paylaşın, yazışarak ve aynı anda gelen cevabı da okuyarak ETKİLEŞİN..

ingilizce sayfalardan haber okuyun.. GENİŞLETİN SINIRLARINIZI :)

TECRÜBELER

1)geçen günkü fuara ,ielts birtish council temsilcilik ,ielts australia temsilcilik , ve ets nin koordinatörlüğündeki TOEFL için temsilcilik gelmişti..

ama ETS tanıtıma ek olarak orada simülasyon ile deneme yapacağını da duyurmuştu katılmasım ., girdim ,listening vce speaking (cpmmunication) canlı ve ingiliz kendi personeli tarafından yapıldı..

upper intermediate çktı.. :) test te de 50 sorudan 36 tane doğru işaretlemişim ..ama o kadar zor gelmedi sadece reporting ve will perfect future feşan vardı ..ama reporting biraz zor gşbiydi ..

neyse

2) benim bir projem vardı .. bunu harvard gsas gönderdim şu anda komitede incelenior aslında..

doğrusu okul çok saygın olduğundan ,okulu aramaya çekindim telefondan birşeyi ban söylerken tekrar ettirmek istemediğim için ..

bende başka okulu aradım telefonla.. pacific university..(hawaii)

valla yarım saat konuştum süper bi muhabbet zaten herkesi koşulsuz sevdiğm bişekilde üslubuuma mı yansıyor bilmiyorum total 33 dk lık konuşmada telefonun ucundaki genç bayan inan projeden çok beni beğendi gibi..

iletişi,m süperdi ve bence çift yönlü idi..

çünkü aynı anda kahkaha gülüyorduk kpnuştularının yüde 60 veya fazlasını da zaten anlıyordum ,bide akıcı konuşabiliyorum..

son bi bilgi (sanırım işe yaramz bi bilgi ama olsun ) ,abd ,ingiltere , buralı hanımlar çok tatlı hoşuma gitti.. benim yakışıklı olduğumu söylüyorlar , ama bir bayandan hoşlanmam için muhattap hanımefendinin çok fazla efor sarfetmesi gerekiyor ,neşeli olması laaım pozitif olması lazım ,iltifat etmesi lazım..

açıkçası türk hanımları bu yönden pek çekici bulmuyorum pardon hiç çekici değiller..

genelleme yapmak ne kadar doğru ..ingiliz hanımlar gibi kırgız bir birkaç kız arkadasımda olmuştu..

neys e.. yazım hatalı mevcuttur ,dikkate almayınız, içeriği önemseyiniz.

TÜM HAYATINIZDA BAŞARILAR DİLERİM

...:: sempati ::...

symo++
 
Üst