IELTS Writing Task-1 ve Task-2 Kalıpları

selimberk

Öğrenci
arkadaşlar merhaba 30 kasımda ielts e girecem de elinde hazır kalıp olan var mı, writing için. 4.5 almam lazım doktora için, yds-üds-kpds den 53.75 alarak bıktım. yardımcı olursanız sevinirim. ben bir tane örnek buldum sizler de yardımcı olursanız ielts den 4.5 almak istiyorum.

Mantık şu size ne sorarlarsa sorsunlar konuyu 2 ye ayırın: avantaj-dezavantaj; faydalı-zararlı; tv-internet;gibi. Ve her bir konunun altına 3 tane sebep ve örnek vermeye çalışın. Ve hangi fikri daha güzel yazabilecekseniz o konuya katıldığınızı belirtin.

Daha güzel ve kolayca bir kalıp bulursanız lütfen siz de paylaşın. Ben de belki revize ederim.

Kolay gelsin...
WRITING 2 KALIP

Some people believe that …………………………………… (konunun tamamı veya kısaltıp özet hali). They say that ………………………………. (insanların niçin bu görüşe katıldığını anlatan bir cümle)

On the other hand, some people consider that …………………………….. (konunun zıttı). They say that ………………………………. (insanların niçin bu görüşe katıldığını anlatan bir cümle)

For my part, I don’t agree first idea. I absolutely agree with second idea. There are several reasons why I think so. In the following paragraphs I will explain it.

First of all, …………………….. (kısa bir cümle, it is very important gibi). Because ……………… (kısa cümlede ne dediysen sebebi)

Another thing is, …………………………….. (niçin katıldığının 2.sebebi) . For example ……………….. (verebiliyorsan bir örnek)

The third and the most important reason is …………………. (niçin katıldığının en önemli sebebi) . For example ……………….. (verebiliyorsan bir örnek)

In conclusion, I can confidently say that ……………………………….. ( katıldığın konuyu tekrar yaz). (Ve verebiliyorsan küçük bir tavsiye ver)
 
A

Akademik Forum

Guest
:)

bende ielt sınavına gireceğim bu örneği gördüğümde çok mutlu oldum, çok işime yarayacak teşekkür ederim :)
 

öğrencidiz

Öğrenci
hocm task1 ve 2 ye verilen cevaplar kaç puan almışlar yoksa direk doğru 9 luk yazılar mı?

- - - Güncellendi - - -

arkadaslar ielts online kursu aramaktayım ancak fark ettiğim sadece 2 online modül var ülkemizde biri uzman ielts diğeri tümer altaş uzman ielts iyi gibi geldi ama hiç bir şekilde iletişim bilgilerine ulaşamadım telefon numarsı olan varmı aranızda? 2. sorumda bu iki kurs dışında online ielts modülü bileniniz varmı türkçe anlatımlı tesekkürler..
 

Oğuz Kağan

Öğrenci
http://ielts-simon.com/
Burada herseyi bulabilirsiniz..tumer hoca size writing task1 de fayda saglar sadece..puan getiren task2..reading ve listeningde tumer hocadan yararlanabilirsin.speaking icinde youtube a ielts speaking yazman yeterli..tumer hocanin ielts paketi aslinda asiri asiri asiri pahali..internetten benzer soru orneklerini cozuyor sadece durum bu..torente yada google a cambridge ielts yazarsan1-9 arasi testleri bulabilirsin..buradaki testleri cozmus..ielts yada toefl dusunuyorsan dilforumdan daha ciddi yardimlar alabilirsin..
 
Üst