Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
IELTS - International English Language Testing Sys
IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="phxcoded" data-source="post: 270929" data-attributes="member: 56270"><p>Arkadaslar sizleri cok iyi anliyorum ve OSYM nin bircok arkadasimizi magdur etmesini kiniyorum. Ancak soyle bir gercek var ki; Turkiyede alinan IELTS puanini sinava giren kimse Ingilterede alamaz. Cunku ulkemizde sinavi yapan kisinin bilgisi, ciddiyeti ve sinavin yapildigi kurumun kurallari kesinlikle Ingilteredeki ile esdeger degildir. O nedenden dolayidir ki YDS den 30-40 alan bircok kisi IELTS ile docentligini almis veya baraj puani gecmistir. Tabi burada hakkiyla ve bilgisiyle yeterli IELTS puani alanlari tenzih ederim. </p><p>Osym simdi diyor ki; madem ingilizceniz o kadar iyi YDS ye girin ve paraniz cebinizde kalsin. YDS nin ingilizce bilgisini olcmedigini mi dusunuyorsunuz? O zaman TOEFL IBT ye girin diyor. Su da bilinmelidirki TOEFL IBT`nin tum testleri bilgisayar karsinda yapilir ve speaking kisminda bilgisayara konusup sesiniz kaydedilir ve tum bu testler native speakerlar tarafindan degerlendirilir. Bu nedenden dolayida TOEFL IELTS e kiyasla cok daha zor bir sinavdir. Bunlari tum dil sinavlarina girip yeterli puanlari almis biri olarak dile getirdim. Biz Turk ogrenciler icin, edindigim deneyime gore siralama yapmak gerekirse, docentlik icin yeterli puani alma konusunda kolaydan zora dogru, IELTS, YDS ve TOEFL IBT olarak siralayabilirim. Bu arada ABD de bazi universiteler IETLS sinavini kabul etmemektedir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="phxcoded, post: 270929, member: 56270"] Arkadaslar sizleri cok iyi anliyorum ve OSYM nin bircok arkadasimizi magdur etmesini kiniyorum. Ancak soyle bir gercek var ki; Turkiyede alinan IELTS puanini sinava giren kimse Ingilterede alamaz. Cunku ulkemizde sinavi yapan kisinin bilgisi, ciddiyeti ve sinavin yapildigi kurumun kurallari kesinlikle Ingilteredeki ile esdeger degildir. O nedenden dolayidir ki YDS den 30-40 alan bircok kisi IELTS ile docentligini almis veya baraj puani gecmistir. Tabi burada hakkiyla ve bilgisiyle yeterli IELTS puani alanlari tenzih ederim. Osym simdi diyor ki; madem ingilizceniz o kadar iyi YDS ye girin ve paraniz cebinizde kalsin. YDS nin ingilizce bilgisini olcmedigini mi dusunuyorsunuz? O zaman TOEFL IBT ye girin diyor. Su da bilinmelidirki TOEFL IBT`nin tum testleri bilgisayar karsinda yapilir ve speaking kisminda bilgisayara konusup sesiniz kaydedilir ve tum bu testler native speakerlar tarafindan degerlendirilir. Bu nedenden dolayida TOEFL IELTS e kiyasla cok daha zor bir sinavdir. Bunlari tum dil sinavlarina girip yeterli puanlari almis biri olarak dile getirdim. Biz Turk ogrenciler icin, edindigim deneyime gore siralama yapmak gerekirse, docentlik icin yeterli puani alma konusunda kolaydan zora dogru, IELTS, YDS ve TOEFL IBT olarak siralayabilirim. Bu arada ABD de bazi universiteler IETLS sinavini kabul etmemektedir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
IELTS - International English Language Testing Sys
IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı