Görünen Puanım Hesapladığımdan 0.033 puan fazla

cadhode

Öğrenci
Yerleştirmede bir kadroya atandım fakat sevinemiyorum, 0.033 puanın derdine düştüm.

ALES: 86.12953
Dipl. Not: 63
ÜDS: 86.250

ÖYP ortalaması da 80.365 yapıyor. Fakat kazandığımı bildiren yazıda puanım 80.398 görünüyor. Biliyorum bayağı küçük bir fark ama bunun nedeni kafamı kurcalıyor gerçekten. Muhtemelen hiç bir şey farketmeyecekti normal puanım olsaydı da ama "yanlış beyan vermişsin" denilip kadromun yakılmasından korkuyorum.

Neden böyle olmuş olabilir? Bunu bir şekilde düzelttirme ya da bir sorun teşkil edip etmeyeceğini öğrenme şansım var mıdır?

Teşekkürler şimdiden, kazanan herkesi tebrik ederim.

cadhode

Öğrenci
Evet YÖK'ün açıkladığı, sistemde puanım 0.033 puan fazla, uğraştım neyi yanlış yazmış olabilirim diye, ÜDS'yi 86.25 yerine 86.47 olarak yazdıysam 0.033 puanlık artış oluyor. Ama başvurumu yaparken ÜDS puanımı ÖSYM'nin sonuç ekranından tekrar tekrar kontrol etmiştim.

Gamze

Administrator
Evet YÖK'ün açıkladığı, sistemde puanım 0.033 puan fazla, uğraştım neyi yanlış yazmış olabilirim diye, ÜDS'yi 86.25 yerine 86.47 olarak yazdıysam 0.033 puanlık artış oluyor. Ama başvurumu yaparken ÜDS puanımı ÖSYM'nin sonuç ekranından tekrar tekrar kontrol etmiştim.

Eğer ÜDS puanınızı dediğiniz gibi hatalı yazdıysanız yanlış beyan olur. Ama tüm puanlarınızı doğru girdiyseniz sistemin kendi hatasıysa ne olur bilmiyorum.

cadhode

Öğrenci
Şu an da YÖK'ü arıyorum ama kimse açmıyor, açanlar da başkaları ilgileniyor diyor, aktardıkları kişiler telefonlarını açmıyorlar; böylece sürüp gidiyor.

- - - Güncellendi - - -

Puanlarımı girdiğim ekranı görme şansım yok değil mi şu anda? Liste çıkana kadar beklemek zorundayım sanırım hata yapıp yapmadığımı öğrenmek için.

bilge baran

Öğrenci
Yerleştirmede bir kadroya atandım fakat sevinemiyorum, 0.033 puanın derdine düştüm.

ALES: 86.12953
Dipl. Not: 63
ÜDS: 86.250

ÖYP ortalaması da 80.365 yapıyor. Fakat kazandığımı bildiren yazıda puanım 80.398 görünüyor. Biliyorum bayağı küçük bir fark ama bunun nedeni kafamı kurcalıyor gerçekten. Muhtemelen hiç bir şey farketmeyecekti normal puanım olsaydı da ama "yanlış beyan vermişsin" denilip kadromun yakılmasından korkuyorum.

Neden böyle olmuş olabilir? Bunu bir şekilde düzelttirme ya da bir sorun teşkil edip etmeyeceğini öğrenme şansım var mıdır?

Teşekkürler şimdiden, kazanan herkesi tebrik ederim.

Hocam sizin ALES puanınızı 86.12300 şeklinde sistem otomatik olarak yuvarlamış muhtemelen.

cadhode

Öğrenci
Dostum onu da denedim 86,130 ve 86.150'ye yuvarlayarak ama sistemde çıkan puanımla denk düşmüyor yine de. Hayır ÜDS puanımı mı yanlış yazdım acaba diye düşünüyorum ama 86.25 olan puanı 86.47 yazmam için hiç bir geçerli sebebim yok, yanlış basmış da olamam tuşlara; alakasız yerlerdeler.

Sevincim kursağımda kaldı. Dün gece uyuyamamıştım, bu gece de uyku yok bana herhalde.

Bu arada İstanbul'da oturuyorum, yarın yine telefonla deniyeceğim şansımı ne yazık ki.

Ne diyim umarım başım ağrımadan hallolur, tam listeye göre zaten kendi puanımla da yerleşiyorum ama işte... 2 yıldır cari usulle girip yedek kaldım, öyp'de defalarca yarım puanla, 1 puanla istediğim kadroları kaçırdım; şimdi de neden kaynaklandığını bilmediğim 0.033 puanlık bir hata yüzünden hayalimi gerçekleştiremezsem gerçekten üzülürüm.

teksas

Öğrenci
Şu an da YÖK'ü arıyorum ama kimse açmıyor, açanlar da başkaları ilgileniyor diyor, aktardıkları kişiler telefonlarını açmıyorlar; böylece sürüp gidiyor.

- - - Güncellendi - - -

Puanlarımı girdiğim ekranı görme şansım yok değil mi şu anda? Liste çıkana kadar beklemek zorundayım sanırım hata yapıp yapmadığımı öğrenmek için.
bence hiç ortalığı bulandırmayın gidin kaydınızı yaptırın kimse fark etmez o farkı :D

bilge baran

Öğrenci
Hocam mesela ben küsüratlarıyla birlikte ÖYP puanımı hesapladığım zaman 88.0706 oluyor çünkü ALES puanımı 91.82590 olarak yazıyorum. Fakat sistem ALES puanımı 91.826'ya yuvarladı ve puanım 88.071 oldu. Bilgi giriş ekranında puanıma baktığım zaman da en son 88.071 görünüyordu, eğer sizinkisi de böyle bir şeyse sorun çıkacağını sanmıyorum çünkü sistem yuvarlıyor. Yani siz puanlarınızı doğru girdikten sonra mı puanınız 0.33 fazlaydı?

cadhode

Öğrenci
Puanlarımı doğru girdim diye hatırlıyorum, zaten ALES'i kendisi çekiyor sistemden. ÜDS ve Diploma Notu giriyoruz sadece, ÜDS'yi de başvuru esnasında ÖSYM'nin sayfasını açıp bir kaç defa kontrol ederek yazdım.

Bir de 0.33 değil, 0.033 :) Çok komik bir değer ve hiç bir şey değiştirmiyor sıralamada, 3 kişilik kadroydu, altımdaki arkadaşlardan yeterince yüksek puanım. Herhalde dediğiniz gibi bir şeyleri yukarı yuvarlıyorlardır, yarın ortalığı velveleye vermeden ağızlarını arayacağım bakalım.

hocam bir cevaba ulaşırsanız buraya da aktarmanızı rica ediyorum. inşallah problem olmaz, ben dikkatsizliğimden dolayı benzer bir durumla karşı karşıyayım.