Çeviri English-to-Turkish Translation-1

ziyahoca

Öğrenci
Robert Boyle, who was a leading English scientist in the seventeenth century, had a great influence on the development of science in Europe.

A) Ünlü İngiliz bilim adamı Robert Boyle, on yedinci yüzyılda Avrupa’da bilimsel araştırmaların başlamasına önemli katkıda bulunmuştur.

B) On yedinci yüzyılda önde gelen bir İngiliz bilim adamı olan Robert Boyle’un Avrupa’da bilimin gelişmesinde büyük bir etkisi olmuştur.

C) On yedinci yüzyıl İngiltere’sinin en ünlü bilim adamı olan Robert Boyle, Avrupa’daki bilimsel çalışmalar üzerinde çok etkili olmuştur.

D) Avrupa’daki bilimsel çalışmalara büyük katkıları olan Robert Boyle, on yedinci yüzyılda İngiltere’de çok ünlü bir bilim adamıydı.

E) Avrupa’da bilimin gelişmesine katkıda bulunan on yedinci yüzyılın önde gelen İngiliz bilim adamlarından biri de Robert Boyle’du.
 

münzevi

Öğrenci
Bu nedir böyle YDS hazırlık mı? Bakmışken cevap vereyim, doğru cevap B. Sadece özneye bağlı yan cümleciğe bakarak cevabı bulmak mümkün, yani "who was a leading English scientist in the seventeenth century", bu ifade öznenin yani Robert Boyle'un başına geleceği için diğer şıklar hızla elenir.
 
Üst