Dokuz Eylül Üniversitesi 2013 Mülakat Sınavları

ist_mat

Öğrenci
Dokuz Eylül Matematik Mülakat

Merhaba arkadaşlar, dokuz eyül matematik yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum.Giriş puanında %25 mülakat ve bilim sınavı etkisi var.Acaba daha önceden girenler varsa yardımcı olabilir mi? Daha genel olarak matematikten herhangi bir üniversitede bilim sınavına girenler yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Rocky-Marciano

Öğrenci
Ben 2011 senesinde Kamu Yönetimi anabilim dalı için başvuru yaptım. Tam 2 ay mülakat için çalıştım, referansım vardı, dereceyle gittim, mülakattan 1 ay önce kadar İzmir'e üniversiteye gidip araştırma bile yaptım, hocalarla konuştum. Belki şaşılacak şey ama hazırladığım çalışma kağıtlarından geldi 2 soru. 3 soru sormuşlardı. Aslanlar gibi verdim sınavı ama sonuç olarak bir açıklama bile olmadan kazanamadığımı öğrendim. 16-17 kişi aldılar. 15'i kendi öğrencileri, diğerlerini Allah bilir. 4 anabilim dalında 4 profesör, sen zannedersin küçük dağları onlar yarattı. 1 yıldır Avrupadayım böyle bişey görmedim. Bunları gerçekleri gör diye yazıyorum. Bu arada RTE üniversitesindeki ilan skandalı da sanki bilinmeyen bir şey. Bu ülkede işler böyle yürür, onlar bunu açıklama gafilliğinde bulunmuşlar o kadar. Bunu anlamak için master yapmaya gerek yok, beyni olan herkes görür. Mülakatın nasıl yapıldığı neler sorulduğu sanırım bu açıklamadan sonra pek bir önem taşımıyor.

cgR

Öğrenci
Metalurji ve malzeme mühendisliği yüksek lisansına başvuracaksın anladığım kadarıyla. Dokuz eylülde bir yazılı bir sözlü olmak üzere iki aşama yapılır. Sorular iki aşama için de genel olarak lisans eğitiminin tümünü kapsar (herhangi bir soru gelebilir). Mülakat öncesinde hocalarla birebir görüşerek bilgi almak daha yararlı olabilir, ayrıca hocanı ayarlarsan çok daha kolay olur. Ben 2012 de başvurmuştum metalurjiye.

lethy

Öğrenci
üzülerek söylüyorum kendim bölüm birincisi olarak mezun oldum deu'dan . ancak kendim başvurmuyorum oraya. çünkü bilgime güvenmeyip beni iki sınava (biri yazılı biri sözlü ) sokuyolar ve yukardaki arkadaşın dediği gibi torpili olan giriyor. dokuz eylül dışardan asla öğrenci almaz. benim bölümüm asla almadı genel olarak da proflar sevdikleri kişileri (açık olmak gerekirse afedersiniz ama proflar kendi yalakalarını alıyolar.) yükseğe alırlar. bizim geçen seneki bölüm birincisi olan kıza, sınavda herşeyi yazmasına rağmen sıfır veren profesör benm kendi bölüm başkanımdı. sözlü mülakatta da tahtada konu anlattırıp dinlemeyen yine benim kendi bölüm başkanımdı. o yüzden deu ya asla güvenmeyin derim ben size. hocalarca sevilmeyen kişinin deu da şansı yok. bende o yüzden başvurmuyom bölüm birincisi olmama rağmen. düşünün artık!

kumralkedi

Öğrenci
Dokuz Eylül Üniversitesi - Müzik Öğretmenliği bölümünde yüksek lisans mülakatı tecrübesi olan arkadaşlar varsa ipucu verebilirler mi acaba?

sedaskan

Öğrenci
Bence direk genelleme yapmanız yanlış keşke hangi Enstitü ve program olduğunu da yazsaydınız. Ben İTÜ mezunuyum ve birincilikle bitirdim okulu. Dokuz Eylül aldı beni farklı okuldan olmam ne farkeder ki. Ayrıca kazanan 4 kişiden sadece 1'i Dokuz Eylulden. Ben Sağlık Bilimlerine başvurdum orada da yazılı ve sözlü mülakat yapıldı zaten yazılı sınavda bilgisini konuşturan da yüksek lisansı kazandı.

Bence insanların gözünü korkutmayın boş yere..

üzülerek söylüyorum kendim bölüm birincisi olarak mezun oldum deu'dan . ancak kendim başvurmuyorum oraya. çünkü bilgime güvenmeyip beni iki sınava (biri yazılı biri sözlü ) sokuyolar ve yukardaki arkadaşın dediği gibi torpili olan giriyor. dokuz eylül dışardan asla öğrenci almaz. benim bölümüm asla almadı genel olarak da proflar sevdikleri kişileri (açık olmak gerekirse afedersiniz ama proflar kendi yalakalarını alıyolar.) yükseğe alırlar. bizim geçen seneki bölüm birincisi olan kıza, sınavda herşeyi yazmasına rağmen sıfır veren profesör benm kendi bölüm başkanımdı. sözlü mülakatta da tahtada konu anlattırıp dinlemeyen yine benim kendi bölüm başkanımdı. o yüzden deu ya asla güvenmeyin derim ben size. hocalarca sevilmeyen kişinin deu da şansı yok. bende o yüzden başvurmuyom bölüm birincisi olmama rağmen. düşünün artık!

Rocky-Marciano

Öğrenci
2011 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne başvuru yapmadan önce dilekçe verip bundan önceki senelerde öğrencilerin nerelerden kabul edildiğini gösteren belgeyi aldım. Benim mülakata girdiğim yılda da ayrıca kim hangi okuldan geliyo diye soruşturdum. Eğer bu ülkede sadece bilgi konuşsa böyle olmazdı. Mülakatta yazdıklarıma olan güvenim lisans birinciliğimle sabittir. Ayrıca bilgi denen şey de subjektif birşey değildir. Eğer temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılmasının sınırları soruluyorsa bunun cevabı anayasadadır, değişmez!

sedaskan

Öğrenci
Demek ki bu sizin enstitünüz için geçerli. Ben dediklerinizi kabul etmediğimi söylemiyorum sadece genel olarak konuşmak yanlış, her yerde bu dedikleriniz geçerli değil yani..

2011 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne başvuru yapmadan önce dilekçe verip bundan önceki senelerde öğrencilerin nerelerden kabul edildiğini gösteren belgeyi aldım. Benim mülakata girdiğim yılda da ayrıca kim hangi okuldan geliyo diye soruşturdum. Eğer bu ülkede sadece bilgi konuşsa böyle olmazdı. Mülakatta yazdıklarıma olan güvenim lisans birinciliğimle sabittir. Ayrıca bilgi denen şey de subjektif birşey değildir. Eğer temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılmasının sınırları soruluyorsa bunun cevabı anayasadadır, değişmez!