Doktorada ders dönemi başına AKTS

nanelimonn

Öğrenci
Merhaba, doktora programına kayıt olduğum üniversitenin ders kaydı haftası başladı; ancak ben yönetmeliği okumama rağmen almam gereken akts'nin dönem başı kaç olduğunu anlamadım. Yönetmelikte şu şekilde yazıyor:

"Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam 21 ulusal krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, uzmanlık alan dersi, yeterliğe hazırlık çalışması, tez çalışması, diğer öğrenim etkinlikleri, alanıyla ilgili tek ya da çok isimli ulusal ya da uluslararası hakemli bir dergide yayımlanan bir makale ya da DOI numarası alınmış elektronik ortamda basılmış makale ya da kitap veya kitap bölümü olmak üzere toplam en az 240 AKTS kredisinden oluşur. 240 AKTS kredisinin 120 AKTS kredisi dersler, seminer, uzmanlık alan dersi ve yeterliğe hazırlık çalışması, 120 AKTS kredisi de uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasından oluşur. Anabilim/anasanat dalı kurulunun önerisi üzerine öğrenciye bilimsel hazırlık programı uygulanabilir. Bilimsel hazırlık programında alınacak derslerin kredileri doktora programına dâhil edilmez."

Benim ders dönemini 1 senede mi yoksa 2 senede mi bitirmem gerek? Bize azami 2 sene verdiklerini okumuştum ama genel uygulama nedir? Genellikle dersleri bir senede mi bitiriyor öğrenciler yoksa 2 senede mi? Ve 60 AKTS bir ders yılı için almam gereken akts mi yoksa bir dönemde almam gereken akts mi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 

fenx

Öğrenci
Dersleri 2 dönem içinde verebilirsiniz. Sonrasında teze başlıyorsunuz. Yasal hakkınız 3 sene. Bu 3 sene dolunca atılırsınız.
 
Üst