Doktora\YL Öğrencisi iken Başka Lisansüstü Programına Kayıt Olabilme Hakkı

Erkan MscMBA

Öğrenci
Hocalarım Merhaba,

Eminim birçoğunuz 2017 yılında alınan akademide dikey büyüme stratejisi doğrultusundaki karardan memnun değilsiniz. Eskiden, aynı anda farklı iki alanda Doktora\YL yapıyor iken şimdi bunu gerçekleştirmemek lehimize bir sonuç teşkil etmemektedir. Nedeni ise, birçoğumuzun gördüğü gibi kısıtlı akademik ilanlarda şansımızın az olması ve ilaveten 2021 yılında her alanın multidisipliner bakış açısına ihtiyacı olduğu açıkça görülmektedir. Örneğin, Endüstri Mühendisliğinde doktora yapan bir akademisyen adayı, çalışmalarında önemli hipotezler ve bulgular elde edebilmek için diğer alanlardan ( İşletme, Uluslararası İlişkiler gibi) eğitime ihtiyaç duymaktadır. Özellikle, yurtdışında üniversitelere kayıtlı olan öğrenciler farklı birimlerde aynı anda eğitim alma hakkına sahip olmaktadırlar.

Bu konuda sizce nasıl hareket etmeliyiz? Hep birlikte hareket ederek, neden böyle bir talebimiz olduğunu akademik bir dilde ifade ederek YÖK'e sunmak bir sonuç kazandırabilir mi?

İlgileriniz için teşekkürler.
 

fenx

Öğrenci
Yök sanırım geçen sene bir kolaylık göstererek doktora mezunlarının mezun olduktan sonra Ales puanı olmaksızın diğer bölümlerde doktoraya başlama hakkı tanımıştı. Dolayısıyla öncelikle bir bölümdeki doktorayı bitirmeniz şu anki sisteme göre isteniyor.
 
Üst