Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
Doktora Yaparken ÖYP'ye Başvurmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="simdi" data-source="post: 282752" data-attributes="member: 60532"><p>Merhaba,</p><p>Ben 2013 Temmuz atamalarıyla Pamukkale Üniversitesi İç Mimarlık bölümüne atandım, fakat ÖYP başvurumdan önce iki dönemdir ODTÜ'de Mimarlık bölümünde doktora öğrenimimi sürdürüyordum. İç Mimarlık için açılan kadronun şartlarında Mimarlık <em>veya</em> iç mimarlık lisans mezunu olmak yazıyordu ve ben de şansımı arttırmak için tercihlerime eklemiştim. Daha sonra Pamukkale üniversitesi'nden görevlendirmemin ODTÜ'ye yapılması için bir dilekçeyle birlikte YÖK'e yazı gönderildi ve iki kere reddedildi. YÖK bölüm farklılığı olduğu için reddediyor, ve atandığım fakülte bana iç mimarlık doktorası yapmamı öneriyor, hem de yeterlilik aşamasına gelmişken! Burada YÖK'ün açtığı kadro ilanındaki <em>veya</em> ibaresinden benim tüm öğrenimim sorumlu tutuluyor, oysa bunları bilseydim bu tercihi asla eklemezdim. O zaman geçerli olan usul ve esaslara göre, ki şimdi de aynı, şöyle bir madde var: </p><p></p><p>"(11) ÖYP Araştırma Görevlilerinin atandıkları anabilim dalında lisansüstü eğitim yapmaları esastır. Aynı bölümde olmak kaydıyla atandıkları anabilim dalı dışındaki bir anabilim dalında lisansüstü eğitim yaptırmak yükseköğretim kurumunun takdirindedir. Ancak, bölüm değişikliği yükseköğretim kurumunun teklifi ve YÖK Yürütme Kurul Kararı ile yapılabilir."</p><p></p><p>Bu maddedeki şartları sağlamayan tek şey YÖK yürütme kurulu kararı ve bu red kararını da zaten bu maddeye dayandırarak yapıyorlar, nasıl bir kısır döngü olduğunu buradan anlıyoruz. Bu durumda, ne yapabilirim? Devam ettiğim doktorayı çöpe atmak gibi bir niyetim yok, çünkü zaten amaç o doktorayı devam ettirirken araştırma görevlisi olmak yoluyla maddi durumumu sürdürebilmekti. Ne yapabileceğimi bilmiyorum çaresiz kaldım. Benim tercih yaptığım zaman yürürlükte olan fakat şimdiki usul ve esaslar yönetmeliğinden kaldırılmış olan şöyle bir madde var, ne kadar benim durumum için geçerli tam anlayamadım. </p><p></p><p>"Ancak; ÖYP araştırma görevlisi olarak atanmadan önce bir başka yükseköğretim kurumunda atandığı anabilim dalına/bölüme uygun bir lisansüstü programa devam edenlerin bu lisansüstü programlara devam edip edemeyecekleri yükseköğretim kurumlarının takdirindedir."</p><p></p><p>Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="simdi, post: 282752, member: 60532"] Merhaba, Ben 2013 Temmuz atamalarıyla Pamukkale Üniversitesi İç Mimarlık bölümüne atandım, fakat ÖYP başvurumdan önce iki dönemdir ODTÜ'de Mimarlık bölümünde doktora öğrenimimi sürdürüyordum. İç Mimarlık için açılan kadronun şartlarında Mimarlık [I]veya[/I] iç mimarlık lisans mezunu olmak yazıyordu ve ben de şansımı arttırmak için tercihlerime eklemiştim. Daha sonra Pamukkale üniversitesi'nden görevlendirmemin ODTÜ'ye yapılması için bir dilekçeyle birlikte YÖK'e yazı gönderildi ve iki kere reddedildi. YÖK bölüm farklılığı olduğu için reddediyor, ve atandığım fakülte bana iç mimarlık doktorası yapmamı öneriyor, hem de yeterlilik aşamasına gelmişken! Burada YÖK'ün açtığı kadro ilanındaki [I]veya[/I] ibaresinden benim tüm öğrenimim sorumlu tutuluyor, oysa bunları bilseydim bu tercihi asla eklemezdim. O zaman geçerli olan usul ve esaslara göre, ki şimdi de aynı, şöyle bir madde var: "(11) ÖYP Araştırma Görevlilerinin atandıkları anabilim dalında lisansüstü eğitim yapmaları esastır. Aynı bölümde olmak kaydıyla atandıkları anabilim dalı dışındaki bir anabilim dalında lisansüstü eğitim yaptırmak yükseköğretim kurumunun takdirindedir. Ancak, bölüm değişikliği yükseköğretim kurumunun teklifi ve YÖK Yürütme Kurul Kararı ile yapılabilir." Bu maddedeki şartları sağlamayan tek şey YÖK yürütme kurulu kararı ve bu red kararını da zaten bu maddeye dayandırarak yapıyorlar, nasıl bir kısır döngü olduğunu buradan anlıyoruz. Bu durumda, ne yapabilirim? Devam ettiğim doktorayı çöpe atmak gibi bir niyetim yok, çünkü zaten amaç o doktorayı devam ettirirken araştırma görevlisi olmak yoluyla maddi durumumu sürdürebilmekti. Ne yapabileceğimi bilmiyorum çaresiz kaldım. Benim tercih yaptığım zaman yürürlükte olan fakat şimdiki usul ve esaslar yönetmeliğinden kaldırılmış olan şöyle bir madde var, ne kadar benim durumum için geçerli tam anlayamadım. "Ancak; ÖYP araştırma görevlisi olarak atanmadan önce bir başka yükseköğretim kurumunda atandığı anabilim dalına/bölüme uygun bir lisansüstü programa devam edenlerin bu lisansüstü programlara devam edip edemeyecekleri yükseköğretim kurumlarının takdirindedir." Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
Doktora Yaparken ÖYP'ye Başvurmak