Doktora Yaparken ÖYP'ye Başvurmak

khariklo

Öğrenci
Mimar Sinan Üniversitesinde doktoramın üçüncü senesindeyim. Dolayısıyla tez yazma aşamasındayım. 2008 ÜDS' den 50 almıştım. Şimdi ÖYP ile bir yere yerleştirilirsem dil konusunda ne yapacağım? Doktoraya kendi üniversitemde devam edebilecek miyim? Senet imzalayacakmıyım, imzalayacaksam nasıl hesaplanacak? Doktoramı diyelim ki iki sene de bitirdim ÖYP ile görevlendirildiğim üniversitede dört yıl mecburi hizmetim mi olacak?

Yardımcı olursanız çok sevinirim...
 

kemal19

Öğrenci
benimde arkadaşın durumuna benzer bir sorum olacak. bende DPU'inde doktoramın 3 senesindeyim ve 50 üds ye sahibim. öyp ile atanırsak ne olacak? ayrıca tez aşamasında bir öğrencide ÖYp ile atandığında 35. maddeden yararlanabiliyor mu? yada sen ders aşamasında değilsin gerek yok buradan işlerini yürütmü diyorlar? gerçi yabancı dili 65 altı olanlar mecburi dil eğitimine gönderiliyor diyelimki 65 altında kaldık, bu sırada da diyelim doktorayı bitirdik kabul görür mü bitirdiğimiz doktora?
 

easabd

Öğrenci
Ben de benzer bir durumdayım; ancak ders aşamasında olmam ve dil sorunum bulunmaması farklarıyla. Benim durumumda kararın YÖK'e kaldığı; fakat alanımda doktora eğitimi veremeyen üniversitenin (ÖYP'de) dil sorunum olmadığı için -olasılıkla- doktoramı yaptığım yere görevlendireceğini belirttiler. Sizin ise tez aşamasında bulunmanız ve dil olayı nedeniyle 6 aylık kursa gönderilecek olmanız işleri biraz daha karıştıracaktır sanırım.
En nihayetinde ÖYP ile başladıktan sonra YÖK'ten gelecek karar nihai olacaktır.
Gönlünüzce olması dileklerimle...
 

khariklo

Öğrenci
easabd senet imzaladınız mı? nasıl hesaplandı? doktoranın bitmesi için dört seneniz var desek okuduğunuz üniversiteden mezun olunca ÖYP ile çalışacağınız üniversitede mecburi çalışma süreniz ne kadar olacak biliyormusunuz?
umarım herşey sizin içinde gönlünüzce olur..
 

kemal19

Öğrenci
easabd hocam verdiğin bilgiler için sağol. acaba bu durum hakkında daha detaylı bilgiye sahip bir arkadaş var mı formda?
 

umutdusgun

Öğrenci
Ben de benzer durumdayım, Doktora yapmaktayım. Ders aşamasındayım, yani yeni başladım. Dil 65'in altında 63.75. Bu durumda ÖYP ile atanırsam ne gibi durumlar beni bekliyor..kısaca açıklayacak biri var mı?
 

khariklo

Öğrenci
Biraz önce öyp kadrosunda bir üniversitenin personel daire başkanlığındaki öyp kurum koordinatörlüğü ile konuştum. Benim durumumla ilgili olarak cevaplayacağım. Devlet üniversitesinde doktoramın üçüncü senesinde tez yazım aşamasındayım. Başvurmamam için herhangi bir engel yokmuş. Doktorama kaldığım yerden devam edebilirmişim. Devam ettiğim üniversite öyp kapsamında olmamasına rağmen iki üniversite arasında yazışarak doktoramı kendi üniversitemde bitirebiliyormuşum. Tabi atandıktan sonraki doktora süresini diyelim ki iki sene, iki sene görevlendirme olarak atandığın üniversitede çalışıyorsun. Doktoranı bitirdiğin anda yardımcı doçent olarak atanıp geliyorsun.
Bir de yabancı dil konusu var. Benim dil puanım 50. Bu puanı öyp başvurusunda kullanabiliyorum fakat iki sene içerisinde 65 puan alma zorunluluğum var. Alırsan yardımcı doçentsin alamazsan ataman fes edilir gibi bir şey söyledi ama bu ihtimali düşünmek için erken galiba :)
Herşey gönlünüzce olsun....
 

kemal19

Öğrenci
khariklo hocam verdiğin bilgiler için teşekürler.bir sorum var sana yine. benim aldığım duyuma göre (öyp li arkadaşlardan) dilden 65 i gecemediğin sürece mevcut olan doktoranada devam edemiyormuşsun bu doğrumu? çünki öyp de 65 i almak gerekiyormuş doktora için. dil eğitimine gittikten sonra diyelim ki ilk sene 55 - 60 arası aldık diilden yinede tez aşamasında olmamıza rağmen (ders aşamasında yapıyorlar) doktora yaptığımız üniye görevlendirilebiliyormuyuz gecici olarak?
 

khariklo

Öğrenci
Ben öyle anlamadım doğrusu ve sanmıyorum.. sonuçta o gün ki doktora şartlarını sağlamışsın ve doktorana devam ediyorsun.. dil problemi doktora bitip de yardımcı doçent olarak atanmada sıkıntı çıkarıyor. işte o zaman 65 puanı kazanmış olmalısın (ben üçüncü senemdeyim size 65 almanız için iki sene tanınacak dediler).
evet tez aşamasında olsak da doktorayı yaptığımız üniversiteye görevlendirme yapıyorlarmış ( o üniversite öyp kapsamında olmasa bile)
umarım yardımcı olabilmişimdir..
 

Thea

Öğrenci
Arkadaslar benim sorum da söyle; lisansım tiyatro , yüksek lisansım sinema tv ve su an doktorada da sinema tv bölümünde ders asamasindayim. Tiyatro lisans mezununu kabul eden öyp programına başvurduğumda , yüksek lisansım tiyatro olmadıgı, sinema tv olduğu için tiyatro yüksek lisansını tamamlamam mı gerekli yoksa farklı anabilim dalı olsa da sinema tv yuksek lisansim kabul edilir mı ? Eğer kabul ediliyorsa sadece tiyatroda doktorayı tamamlayarak, 4 yıl diyelim, 4 yıl yrd.doc. olarak atanacağım üniversitede zorunlu gorevim mı olacak ? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..Kolaylıklar,basarılar herkese..
 

tohtor

Öğrenci
bulunduğumuz bölümden istifa tarzı bişey yapmamız gerekli mi? başvurduk kazandık öyp yi kayıtta problem çıkmaz mı? bürokrasisi ne bu işin? başka yerde yazıyorsa lütfen adresini verin
 

tohtor

Öğrenci
şu an anatomide doktora ya başladım aynı anda dışarda memuriyete devam ediyorum. şimdi üniversitem doktora yaptığım bölüme öyp kadrosu açtı baş vurmayı düşünüyorum. yalnız memur olduğum için muvafakatname sorunu var bakanlık vermiyor mecburen istifa etmem gerekiyor. şimdi olaki kazanırsam istifa edip baş vuracağım ki fakülteye girebileyim, bu sebepten sordum:'şuan ki doktoram herhangi bir engel teşkil eder mi?' diyerek.engel olursa hem işimden olacağım hemde öyp den geçen yıl bilmediğim için muvafakat bekledim olumsuz yazısı gelince üni. dosyamı direk kapatıp yök e bildirmiş bana da atanamadınız yazısı gönderdi ben işi anlayana kadar kadro gitmiş oldu ve bu yüzden kesinti yaşıyorum-ki hala sürüyor ve%3 ten %10 a çıktı- tekrar böyle bürokrasiye takılmamak için şimdiden soruyorum yanıtlarsanız memnun olurum
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Doktora yaptığınız bölüm atamanıza neden engel olsun ki? Dİğer şartları taşımıyor musunuz?
 

tohtor

Öğrenci
benim durumumda trakya üniversitesi muvafakat olumsuz geldiğinden dosyanız kapatıldı dedi istifa etmek üzereyken vazgeçmek zorunda kaldım.yök ü aradım onlarda dosyayı açamayacaklarını üni.nin isteği olduğunu söylediler. zaten bu konuşmalardan 2 gün sonra (konuşma yapılmadan 2 gün önce muvafakat sonucu yazısı gelmiş aynı gün dosya kapatılmış) yazı geldi hala saklarım atamanız yapılamamıştır diye. o yüzden ince eleyip sık dokumaya çalışıyorum az kala hem işsiz hem öypsiz kalacaktım. zaten ben aramasam onlar hiç aramayacaktı nasılsa yazı gönderdik ordan bakın demişlerdi
 
Üst