Doktora İçin İstenilen Dil Şartını Tez Dönemine Kadar Alma

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Peki Nazmi hocam doktoraya IELTS puanıyla girdim ve doktora yeterlilik sınavında tekrar dil sonuç belgesini belirtmek veya ibraz etmek zorunlu mudur? Çünkü IELTS sonuç belgem doktora yeterlilik sınavına kadar geçmiş oluyor..Yani başta belirttiğim dil puanı yeterlilik sınavın da da geçerli olmuyor mu? (dil puanının süresi geçmiş olsa bile)
Hayır öyle bir durum söz konusu değil, siz hangi üniversitedesiniz?

nokta65

Öğrenci
aKTAN BEY; ielts kaldıralmadan önce yani Kasım 2013 te 4.5 puanım var . Bununla eylül 2014 te devlet üniversitelerinde doktoraya başvuru yapmak istiyorum. Konuştuğunuz konularda ielts in İPTAL edilmeden önceki puanlarıda kabul etmemesi gibi bir durum var mı ?

Teşekkürler.

Hayır istemezler. Dil doktoraya başlamak için bir ön şarttır. Sonrasında onu ibraz etmeniz gerekmez.. Rahat olun..

aktan

Doçent
aKTAN BEY; ielts kaldıralmadan önce yani Kasım 2013 te 4.5 puanım var . Bununla eylül 2014 te devlet üniversitelerinde doktoraya başvuru yapmak istiyorum. Konuştuğunuz konularda ielts in İPTAL edilmeden önceki puanlarıda kabul etmemesi gibi bir durum var mı ?

Teşekkürler.

Hayır yok. IELTS'in iptalinden önceki sınavların sonuçları geçerliliğini koruyor..

cgnblt10

Öğrenci
Arkadaşlar ben ÖYP liyim...yüksek lisansı bitirince direk bir dilekçe ile doktoraya da aynı üniversitemde devam edebiliomuyum?...yoksa tek tek gene mulakata falan mı gireceğim?

omer80

Öğrenci
mrb HOCAM
bende IELTS belgesi ile doktoraya başvurdum.(atatürk üniversitesi) ve başladım. yeterlilik sınavına girmek için başvurulduğunda dil belgesinide dilekçeye eklemek lazımmış. bunun amacı ne olabilir? böyle bir durumda ne yapmak lazım?

aktan

Doçent
mrb HOCAM
bende IELTS belgesi ile doktoraya başvurdum.(atatürk üniversitesi) ve başladım. yeterlilik sınavına girmek için başvurulduğunda dil belgesinide dilekçeye eklemek lazımmış. bunun amacı ne olabilir? böyle bir durumda ne yapmak lazım?

Enstitülerin uygulamaları farklı olabiliyor. Yönetim kurulu kararlarına bakmak gerekir, büyük bir ihtimalle doktora teze geçmeden adayın belirli bir dil puanına sahip olması felan gerekiyordur. Onlarda ondan istemişlerdir..
Ancak daha önceki uygulamalarda, dil puanı düşük olanlarda doktora programına alınmışsa ve sonrasındaysa bu karar alınmışsa bu durum gerçekleşebilir..

A

Akademik Forum

Guest
doktora

Enstitülerin uygulamaları farklı olabiliyor. Yönetim kurulu kararlarına bakmak gerekir, büyük bir ihtimalle doktora teze geçmeden adayın belirli bir dil puanına sahip olması felan gerekiyordur. Onlarda ondan istemişlerdir..
Ancak daha önceki uygulamalarda, dil puanı düşük olanlarda doktora programına alınmışsa ve sonrasındaysa bu karar alınmışsa bu durum gerçekleşebilir..

Hocam merhaba yardımcı olursanız çok sevinirim. Aslında merak ettiğim şeylerin bir kısmını açıklamışsınız ancak endişelendiğim bir konu var gazi üniversitesinde doktora yapmaktayım girerken 4.5 ıelts ile girdim ve yeterlilikte süresi bitmiş olacak. Gazinin yönetmeliğinde yeterliliğe girmek için 55 i geçmiş olmak diyor ve yeterliliğe girmeden önce dil belgenizi istiyorlar. Bu durumda sizce geçerliliği biten ıelst sonuç belgemi vermemde bir sakınca olur mu yoksa tekrar mı girmem gerekir sınava. Bu konuda dayanağım ne olur eğer dil isterlerse. yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar...

A

Akademik Forum

Guest
Hocam merhaba yardımcı olursanız çok sevinirim. Aslında merak ettiğim şeylerin bir kısmını açıklamışsınız ancak endişelendiğim bir konu var fırat üniversitesinde doktora yapmaktayım girerken 4.5 ıelts ile girdim ve yeterlilikte süresi bitmiş olacak. Gazinin yönetmeliğinde yeterliliğe girmek için 55 i geçmiş olmak diyor ve yeterliliğe girmeden önce dil belgenizi istiyorlar. Bu durumda sizce geçerliliği biten ıelst sonuç belgemi vermemde bir sakınca olur mu yoksa tekrar mı girmem gerekir sınava. Bu konuda dayanağım ne olur eğer dil isterlerse. yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar...

M

masum öyp li

Guest
Merhaba... ÖYP yüksek lisans tez dönemindeyim...IELTS'in kabul edildiği dönemde akademik puan: 5.5 ile dil sorununu aşıp yüksek lisansa başlamıştım. Üniversitenin ÖYP koordinatörlüğü artık bizden dil puanı istemeyeceğini sadece Doçentlik sınavında üniversitenin güncel dil puanı isteyeceğini belirtmişti. Bu yüzden doktora bitene kadar puan ihtiyacımız olmayacağını söylemişti. Fakat şu anda doktoraya başlamak için güncel dil puanı isteyeceklerini, IELTS sınavının 2 yıl süresi dolduğu zaman o puanı doktora başvurusunda kullanamayacağımızı söylüyorlar.. Bu durumda YDS puanım olmadığı için doktoraya başlayamazsam ilişiğim mi kesilecek? Yüksek lisanstan sonra doktoraya başlayabilmek için belirli bir süre var mı?
1- Madem benim dil puanım yoktu beni neden yüksek lisansa başlattılar?
2- ÖYP'de 65 yabancı dil puanını sağlayamayan kişi yüksek lisans eğitimine başlayamadığına göre ve ben yüksek lisansı bitirmek üzere olduğuma göre benim yabancı dil puanım yok mu?

A

Akademik Forum

Guest
Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül gsf yanlış okumadı isem doktora dil şartını 55'ten 60'a yükseltmiş. Bu Ösym'nin aldığı bir karar mı yoksa devlet üniversiteleri de kafalarına göre dil şartı puanı uygulayabilirler mi? Hayır ben son yds'den 58.75 aldım ve doktora haayalleri kuruyordum. Eğer olmazsa yine yıkım olacak ne şans varsa bende de. Cevap verebilen olursa çok sevinirim

Gamze

Administrator
Daha önce birçok kez söylediğimiz gibi; misafir girişi kullanmanız fark etmez forum yöneticileri ip numaranızı görebiliyor. Küfrün bir suç olduğunu da hatırlatmak isterim.

A

Akademik Forum

Guest
Dil puanı yeterlilik süreci ile ilgili -cevap

Marmara üni.de bir kaç dönem yapıldı bu dediğiniz. Tez yeterliliğe kadar süre tanında 55'i alan devam etti alamayanın ilişği kesildi.
bir arkadaş bunun kesin olup olmadığını sormuş şöyle cevap vereyim kendisine ben doktora yapıyorum ve yeterlilik aşamasında dil puanımın süresi geçmişti fakat benim gibi bir çok kişide aynı durumda olmasına rağmen yeterliliklerine girip doktorayı devam ediyor bilakis bu şekilde bitirende bir çok arkadaş var dolaysıyla da bu konuda endişe edecek bir durum yok yeter ki doktoraya kayıt yaptığı anda (kayıtlı öğrenci olarak yani) dil puanının geçerliliği dolmuş olmasın . hali hazırda Kendim bir üniversitede öğretim elemanıyım .

A

Akademik Forum

Guest
ielts doktora yeterlilik

doktoraya girişte 2013 ielts puanımı kullandım şimdi yeterliliğe girebilmem için yds isteniyor. bunun tam olarak yasal dayanağı nedir ?

- - - Güncellendi - - -

doktoraya girişte 2013 ielts puanımı kullandım şimdi yeterliliğe girebilmem için yds isteniyor. bunun tam olarak yasal dayanağı nedir ?

- - - Güncellendi - - -

Hayır istemezler. Dil doktoraya başlamak için bir ön şarttır. Sonrasında onu ibraz etmeniz gerekmez.. Rahat olun..

Hocam ielts ile doktoraya kayıt oldum şu anda yeterliliğe giremiyorum güncel yds isteniyor bunun için yasal olarak ne yapabilirim. teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Bilgi

Ben de bilgide dra yapiyorum hocam, ielts 7 ile girdim 2013te gecerliligi 2014te kalkti. Yeterliligi yeni verdim, simdi ogrenci isleri belki yeterlilikten sonra yök dil puani isteyebilir diye bir sey soylendi, yds den 80 almak imkansiz. Ben bu okula 30bin tl para odedim. Boyle bir rezillik olabilir mi? İlisik kesilme olursa dava edicem! Hem para hem emek verdim ben okula. Bizden bunu tekrar istemeye haklari var midir?