Bence 65'e bile çekebilirler bu durumda..YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın YÖK yasası hakkındaki görüşü
"MAALESEF yüksek lisans derecesi, son yıllarda yapılan bazı düzenlemeler ile akademik bir derece olmaktan neredeyse çıkar hale geldi. Bu tekrar ele alınmalı ama ilk olarak doktora programlan için öngörülen kriterleri tekrar gözden geçirmeye başladık. Gerektiğine karar verirsek çok kısa bir süre içinde bununla ilgili kararları alacağız. Ayrıca üç öğretim üyesi ile öğrenci almaya başlayan bir programın üçüncü, dördüncü sınıflarda da aynı öğretim üyesi sayısı ile kalması da doğru değil. Doktora programları bir yeterliliğin ve yetkinliğin sonucudur; akademi, sipariş üzerine doktora veremez, diye düşünüyorum. Aksi takdirde bunun bedelini ülkenin istikbali öder."
Kaynak: Habertürk
50 ile başlayabiliyor muyuz? Tezdöneminde 55 almak şartı ile doktora başvurusu yapabilir miyiz 50 dil puanıyla?
Bence 65'e bile çekebilirler bu durumda..
dil puanının düşmesi ile ilgili bir girişim var mı? yoksa bir temenni mi dile getiriliyor.
Şahsen ben yükselebileceğini düşünüyorum. puanın düşürülmesi gibi bir durum olacağını sanmıyorum.
Kaldı ki 55 in daha nesi düşecek, yüksek lisansta dil şartı kaldırıldı, seviye zaten yerlerde.
Nasıl bir cümle kurmuşum ki düzgünleştiriyorsunuz? Kurduğum cümle de gayet düzgün ve YÖK başkanı kriterleri yenileme söylemine uygundur işinize gelmedi diye bana böyle söyleyemezsiniz. Herkes gibi ben de kendi fikrimi söylüyorum sırf ben söyledim diye oluyorsa 40'a çeksinler siz de mutlu olun.Admin bey sizde nereden çıkardınız 65 olacağını. Lütfen cümlelerimizi düzgün kuralım.