Diploma, Transkript Onayı

fecri_ati

Öğrenci
Herkese merhaba,
İlanlara başvuru aşamasında evrakların fotokopileri kabul görür. Atama yapılacağı zaman onaylı isteyeceklerdir. O zaman da zaten aslı ile bir fotokopisini götürdüğünüzde atama birimindeki memur "aslı gibidir" mührünü vurarak paraflayacaktır. Yani ilanlara başvuru yaparken onaylı belge göndermenize gerek yok. Ben bugüne kadar belki 20 ilana başvurdum hepsinde bu şekilde kabul ettiler. Hatta bir keresinde başvuru sırasında elden teslim yapmıştım; "onaylı belgen sende kalsın fotokopisi iş görür" diyerek onaylı belgelerimi teslim etmişlerdir.

Herkese iyi şanslar. Esen kalın.

En son başvurduğum kadro ilanında lisans transkriptim'de aslı gibidir ibaresi bulunmadığı için beni sıralamaya dahil etmemişlerdi. Artık diploma ve transkriptin onaylı olmasına özellikle bakıyorlar. Sıkıntı çekmemek adına belgelerinizi onaylı gönderin
 

horozigo

Araştırma Görevlisi
Onay konusunda bir kamuoyu oluşturup, transkripti de e-devlet üzerinden temin edebilirsek çok güzel olur. Normalde diplomayı devlet kurumları da onaylıyor ama genellikle sıkıntı çıkıyor ki ben daha onaylayan bir devlet kurumuna denk gelmedim, hepsi geri gönderdi.

Kendi okulumda öğrenci işlerindeki memur Ayfer Hanım dahi işi olmasına rağmen 2'den fazla fotokopiyi imzalamıyor. Çünkü çok işi var, kendisi rektörlük seçimlerinde aday olacak sanırım. Özgüven tavan yapmış durumda. Pişkin pişkin "notere onaylat zorunda mıyım yerimden kalkmaya!" diye de çemkiriyor.

Diplomayı e-devlet üzerinden alırsanız sıkıntı çıkmıyor, erkekler için askerlik belgesini de alabilirsiniz onda da sıkıntı çıkmıyor ama transkript için üniversiteye gidilmesi lazım. Bazen onay için para isteyebiliyorlar sakın vermeyin. En son, 1 tanesi için 15 lira istemişlerdi de araya kaynayıp bedavaya getirdik. Şahsen transkript için gidince boş A4 kağıdı veriyorum kendilerine, o zaman hem para istemiyorlar hem de sıkıntı yapmıyorlar.

Not: PAÜ
 
A

Akademik Forum

Guest
transkript

Bir ilanda aynen şu var lisans transkripti. ( resmi) bu ne demek yardımcı olursanız sevinirim
 
A

Akademik Forum

Guest
transkript

Hocam diploma için aslı gibidir veya noter onaylı olarak yazmış ama transkript için sadece resmi yazısı var orijinal bende bir tane var onu vermek istemiyorum mezun olduğum okulda uzak notere de para vermek istemiyorum yukarıda arkadaşlar belirtmiş burada ilçe milli egitimden aslı gibidir diye onaylatsam onu yollasam iş görür mü
 
A

Akademik Forum

Guest
Hocam diplomanin aslı gibidir veya noter onaylı olduğunu belirtmiş mesela ama transkripte resmi demiş sadece ozmn benden orijinalini mi istiyor demek mu bu ona kafam karıştı
 
A

Akademik Forum

Guest
Mezun oldum sistemde onay vermedi nedeni nedir acaba? 7- 13 arası tercih dönemi tercih veremiyecem ne yapmam gerekiyor yardımcı olun lütfen!!!
 
Üst