Galiba bana sordunuz. Atandığınız okula geri dönüyorsunuz dil kursu bitince ve eğitim tercihlerine kadar orada çalışıyorsunuz. Bu beklediğiniz süre o zorunlu hizmetten sayılır.
Merhabalar. Ben nazmi hocama bir başlık altında bir soru yönelttim ama cevap alamadığım ve çok merak ettiğim için birde burada sormak istiyorum. Gerçi bu başlık durumu açıklıyor ama lütfen içimi rahatlatmak açısından tekrar sormama izin verin.
Ben geçtiğimiz dönem üniversiteden mezun oldum. Fakülteyi, Akademik hayatıma fayda sağlasın diye çok fazla önemseyerek derece ile bitirdim. 100 lük sistemde puanım 95,33. Pek hazırlanamadım ama ALES e girip 70 üzeri bir puan da aldım. Önümüzde ki ALES sınavında bu puanı daha da arttırmayı hedefliyorum. Fazla bir dil temeli olmadığı içinse KPDS den 50'yi geçemedim. Ben öyp nin en son yaptığı alımlara başvuru yapmadım. Sebebi ise bu konu hakkında net bir bilgiye sahip olmadığımdı. Daha doğrusu dil konusunda. Ama başvuru yapsaymışım atanıyor muşum bunuda öğrendim.
hocam sorum şuydu, Ben öyp nin yeni alımlarında başvurumu yapıp bir üniversiteye yerleştirildiğim de, üniversite beni dil kursuna gönderecek, maaşımı verecek ve benden ilk etapta 50 yi geçmemi isteyecek. 6 ay kurs ve 6 ay da ek süre ile inanıyorum ki iyi çalışarak bunu yapabilirim ama elimizde olmayan bazı sebeplerden dolayı ilk sene 50 puanı geçemeyince direk olarak öyp programından çıkarılıp, üniversite ile ilişiğim kesilip, senette ki tutarımı ödemem gerekiyor. Bu soru kafamı kefiller için kurcalıyor. Sonuçta insanları mağdur etme korkusu, beni de korkutuyor.
Son olarak Aralık 2012 de yeni bir alım daha yapılacak mı acaba? şimdiden teşekkür ederim.