Dil Puanı 50'nin Altında Kalanların Kadro İle İlişiği Kesilemez!

turti

Öğrenci
yani geçemezsek o imzaladığımız şeyi ödemeden ilişiğimiz kesilio öyle mi? öyleyse bu benim için denemeye değer zaten çok istiyorum hemde kursla bu işi halledebilirim sanırım.ben şuan memurum.ne zman istifa etmem gerekio acaba 3 ağustosa kadar mı?
 

SEFER

Doçent
yani geçemezsek o imzaladığımız şeyi ödemeden ilişiğimiz kesilio öyle mi? öyleyse bu benim için denemeye değer zaten çok istiyorum hemde kursla bu işi halledebilirim sanırım.ben şuan memurum.ne zman istifa etmem gerekio acaba 3 ağustosa kadar mı?

geçersin hiç merak etme bir sürü dil sınavı var üds kpds toeic toefl yani en az 15- 20 sınava girebilirsin ki illaki geçersn bence hç düşünme dil olaynı çalışısan yaparsın ;)
 

zzssylg

Öğrenci
Bugün bir ayrıntı dikkatimi çekti paylaşmak istedim..

Nazmi hocam dil puanı 50 altı olanların ilişiği kesilir hükmü yoktur demişsiniz haklısınız, ama şöyle bir şey var YÖK Yönetim Kurulu 22.10.2010 tarihinde aldığı bir kararla 1 yıl sonunda 50 puanı aşamayanların kadrolarıyla ilişiği kesilir hükmü koymuştur..

Bu şu anlama gelmiyor mu, yukarıda belirtilen tarihten önce atanan biz ilk kuşak ÖYP ler kanunen kadrolarıyla olan ilişikleri kesilmez, aa bizden sonra atananlar için söz konusu mu? yÖK ün aldığı bu kararla mesele YÖK ün lehine adayların aleyhine dönmüş olmuyor mu? Bu arada söz konusu karar tüm üniversitelere gönderilmiştir.
 

sevilak_ka

Öğrenci
2010 yılında öyp ile atanan bir arkadaşım 50 yi geçti fakat 65i geçemedi. O zamanki usullere göre 65 i geçemeyenler ÖYP haklarından yararlanamıyorlardı ama kadro ile ilişikleride kesilmiyordu. Şu anda hala dili geçemediğinden atandığı üniersite YÖK'E 2010 da atanıp 65 i geçemeyenler için bir yazı göndermiş. Sonuç büyük ihtimalle ilişik kesme şekliden olur denilmiş ama bu konuda emsal bir karar var mı?.
2010 da girdiği için o zaman ki hükümlere göre değerlendirme yapılabilir mi?
 

neptün

Öğrenci
merhaba benim de bir sorum olacaktı. 2012 aralıkta atanan öyp lilerin yl için tercih hakları ne zaman bitiyor? yani dil eğitiminin son haftalarında yl için kontenjanlar açıldı ve 65 alan arkadaşlar başvurdu, bir dahaki yl tercihleri şubatta olacak sanırım o tercihlere kadar 65 i geçemezsek ne olacak? bir üninin öyp koordinatörüyle konuştuğumda bu şubatta artık tercih yapmak zorundasın dedi ama bu durumda 65 i geçmek için bize verilen 2 yıl süre ne olacak?
 

Tuğba Uslu

Öğrenci
dil puanım 50nin altında.Benim sorum 6aylık dil eğitiminden sonra 50yi geçersem 65 i geçmek için ne kadar zaman verilecek ve bu süre içinde dil eğitimi olacak mı ??
 

caykarali

Öğrenci
Nazmi bey, 1 yıl içinde 50'yi geçemeyenler için kefalet senedi de işleme konulacak mı?. Yani hem işten atıp
hem de senet bedelini isterler mi bizden ?
 

holistic

Öğrenci
merhaba ben öyp ile atandım 2 yıl sonunda aldığım dil puanım 62,5 tir ve dil barajını gecememiş bulunmaktayım sürenin dolması halinde hemen kadro ile ilişiğim kesilir mi yoksa uzatılabilirmi? . bu sürecten sonra ilişiğimin kesilmesi durumunda memuriyet hakkım var mıdır? yanı kendi mesleğimle alakalı bir yere devlet atamamı yapabilirmi?
 
Üst