Devamsızlık Durumunda Kaydım Silinir mi?

dnmzyildirim

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, iyi günler... Ben ders kaydımı yaptırdım, yüksek lisans eğitimime başladım, bölümümü çok seviyorum. Fakat bu yıl aynı zamanda KPSS'ye hazırlanmam gerekiyor. Yüksek lisans yaptığım üniversite evime 3 saatlik uzaklıkta, haftada 2 gün gitmem gerekiyor, her gidiş gelişte de yaklaşık 30 lira yol masrafım oluyor. Şu an işsiz olduğum için yol masrafını karşılamam çok zor. Ayrıca KPSS'ye hazırlanacağım için yüksek lisans derslerine ve proje ödevlerine vakit ayırmam mümkün görünmüyor.

Acaba bu yıl her iki dönem sadece ders kaydımı yaptırsam ama okula gitmesem kaydım silinir mi, yani önümüzdeki sene eğitimime devam edebilir miyim?.. Ayrıca bu şartlarda KYK'dan öğrenim kredisi / burs alabilir miyim?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yükseköğretimde hiç bir şekilde (disiplin cezası hariç) kayıt silinmiyor 25 yıl okuyabilirsiniz harç ücretini yatırarak ve hiç derse girmeyerek. Burs zor krediyi 2 sene alırsınız sonra zaten kesilir.
 
A

Akademik Forum

Guest
kayit yenileme yapmazsam kac yilda siliniyor

Ben ilahiyat okuyorum öğrenci girişinden bilgilerine baktim ve 5. Yilim yaziyor ben nerdeyse 3 yildir kayit yenileme de yapmiyorum kaydim silinirmi bu senede yenileme yapmazsam kaç yil da kayit siliniyor yani ben bu senede giremiycem sinavlara seneye yenileme yapsam olurmu
 
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben okuduğum yeri sevmedim ve evime gitmek istiyorum kaydimi dondurmucam ama gitmicem yani okula ocak ayında başka okula geçiş hakkim var mi? Veya dondurursam kredi alma sansim var mi?
 

cyngene

Öğrenci
Başka üniversite yatay geçiş için derslere girmiş ve not almış olman gerekiyor, yatay geçişlerde transkript talep ediliyor çünkü. Ben de senin gibi yapmıştım, adnan Menderes'i kazanıp arkasından Akdeniz Üniversitesine başvurmuştum. Akdeniz Üniversitesine kazanınca orada devam ettim derslere, adnan Menderes Üniversitesi'nin kaydı da dondurmadım derslere de gelmedim.sadece ders devamsızlığından kalıyorsun kaydın silinmiyor. İstersen sonradan devam edebiliyosun ben şu an öyle yapıyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Aysnykp

Öğrenci
Merhabalar bende onlisans cocuk gelisimi 1.sinifim bahar doneminde okula gitmesem devamsizliktan kalsam bu arada ders secimi yaptim seneye yatay gecis yapsam olur mu bide kusura bakmayin cok soru sordum ogrenim kredisi aliyorum kredim kesilir mi
 

Mr December

Baş Editör
Merhabalar bende onlisans cocuk gelisimi 1.sinifim bahar doneminde okula gitmesem devamsizliktan kalsam bu arada ders secimi yaptim seneye yatay gecis yapsam olur mu bide kusura bakmayin cok soru sordum ogrenim kredisi aliyorum kredim kesilir mi

Kaldığınız ders var ise yatay geçiş yapamazsınız. Tüm derslerden başarılı olmak gerekiyor yatay geçiş için.
 
A

Akademik Forum

Guest
merhabalar ben denizlide okuyordum fakat birinci sinifin ilk döenmi hiç alttan dersim yoktu 2.doneminde vizelerinden sonra okula gitmedim kaydımı dondurmadım sildirmedimde geri dönme imkanım varmıdır ?
 
A

Akademik Forum

Guest
1.sınıfın 2.dönemi okula gitmedim dolayısıyla sınavlara da girmedim şimdi tekrar kayıt yaptırmalı mıyım? Yoksa kaydım dururmu martta YGS ye girip bölüm değiştirmeyi düşünüyorum
 

Lonelych

Öğrenci
Merhaba, Eczacılık 1.sınıfa geçeceğim 1ay gidip sonra hiçbir sınava ve hiçbir derse girmezsem kaydım silinir mi? Gelecek yıl üniversiteme tekrar devam edebilir miyim?
 
A

Akademik Forum

Guest
Boğaziçi Üniversitesinde 2 yarıyıl kayıt yenileme yaptırmayıp ygs-lys giricem kaydım silinmez dimi
 

0626

Öğrenci
Bir üniversitenin Tezli yüksek lisans programına kayıt yaptırdım ve dersleri seçtim.Ancak KPSS'ye hazırlandığım için derslerin hiçbirine gidemeyeceğim.
Bu şekilde kayıt yenileyip ders seçip , tüm derslerden devamsızlıktan kalarak kaç dönem devam edebilirim?Kaç dönem sonra okuldan ilişiğim kesilir?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar şu anki yönetmeliğe göre yardımcı olabilir mi?
 
A

Akademik Forum

Guest
Boğaziçinde 2 yıl okula gitmedim sadece kayıt yenileme ders seçme yaptım şimdi tekrar başlayabiliyor muyum
 
A

Akademik Forum

Guest
Ben iki yıllık bi Üni okudum okulum bitti ama alttan derslerim olduğu için diplomamı alamadım. Daha sonra evlendim vb şahir değiştir falan derken okul öylece kaldı ne dondurabildim ne derslerimi verebildim şimdi ne yapmalıyım okulum bi kaç yıl gitmediğim için otomatik dondurulmuşmudur ne zaman dondurabilirim dondurduktan sonra başka bi okul okuyabilir miyim açık öğretimden şu an hamile olduğum için okula gidip derslerimi veremiyorum okula gitmeden okulu dondurmam mümkün mü yardımcı olun lütfen ?
 
K

karaoglan

Guest
kaydim otomatik silinirmi

ben 2 yilllik universite kazandim kaydimibyaptim ama gitmedim bu sene 3. sene katdim silinirmi
 
R

Refinder

Guest
...

Ben 2016 da dgs ile ikinci öğretime kayıt yaptırdım. 2 yıl sonra şimdi harçları yatırdım hazırlık arapça sınıfı için kayıt yeniledim. Fakat bugün öğrenci işleri bana 2 yıl sınıfı geçmediğim için kaydımın silineceğini, okuyamayacağımı söyledi. Böyle bir şey var mı? Kayıt yaptırırken 7 yıl gelmese de öğrencimiz demişler
 
Üst