Boğaziçi Doktora Bilim Sınavı Hakkında

blueskyyy

Öğrenci
Boğaziçi Üniversitesi'nin doktoraya kabul şartlarından biri de "bilim sınavı"nı geçmiş olmak. Bu sınav (mühendislikte doktora yapmak için örneğin) nasıl, yazılı mı sözlü mü? Yüksek lisans konularından mı soruluyor, yoksa lisans + yüksek lisans mı? Temel bilgileri mi ölçüyorlar, yoksa daha detaylı ve yorum kabiliyeti gerektiren şeyler mi soruyorlar?

Bu ya da benzeri bir sınava giren arkadaşlardan yardım istiyorum. Bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

pinko_34

Öğrenci
Boğaziçi Üniversitesi'nin doktoraya kabul şartlarından biri de "bilim sınavı"nı geçmiş olmak. Bu sınav (mühendislikte doktora yapmak için örneğin) nasıl, yazılı mı sözlü mü? Yüksek lisans konularından mı soruluyor, yoksa lisans + yüksek lisans mı? Temel bilgileri mi ölçüyorlar, yoksa daha detaylı ve yorum kabiliyeti gerektiren şeyler mi soruyorlar?

Bu ya da benzeri bir sınava giren arkadaşlardan yardım istiyorum. Bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

hocam ben bogazıcınde doktora yapıyorum bılım sınavında temel bılgılerı mutlaka bılmenız gereken bılgılerı soruyorlar

blueskyyy

Öğrenci
Teşekkür ederim Hocam
Peki lisanstan mı oluyor genelde sorular, yoksa yüksek lisans seviyesi de dahil mi? Birde katsayısı var mı, ne kadar etkiliyor acaba bir bilginiz var mı?

pinko_34

Öğrenci
Teşekkür ederim Hocam
Peki lisanstan mı oluyor genelde sorular, yoksa yüksek lisans seviyesi de dahil mi? Birde katsayısı var mı, ne kadar etkiliyor acaba bir bilginiz var mı?

ıkısıde ııcnde oluyor mutlaka bılmenız gereken soruları soruyorlar en azından bızım bolumde oyle olmustu. dıger bolumlerı bılemem tabi. kat sayısı hakkında fıkrım yok acıkcası mulakat da oldugu ıcın bence cogu sey mulakatta bellı oluyor. ustelık bızım okulda doktora yapmak ıstıyorsanız ıng belgenız (toefl olmalı yds kabul etmıyor) gerekıyor. eger yoksa 1 sene bogazıcınde hazırlık okuyup okulun sınavını gecınce baslayabılıyorsunuz

blueskyyy

Öğrenci
Çok iyi, teşekkür ederim. Mülakatta bilgi mi soruyorlar yoksa daha çok sohbet havasında mı? Evet dil konusunu biliyorum Buept sınavını geçtim, belgem var o konuda.