Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
Bireysel YÖK Kontenjanı ve 39. Madde
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="academecanic" data-source="post: 168528" data-attributes="member: 42884"><p>Yukarıda yazılanları derleyip toplama ihtiyacı duyarak yazıyorum. Hem tecrübelerimi hem de bu işin esas odağı olan Yök'ten yüzyüze görüştüğüm ÖYP sorumlusu kişinin verdiği bilgileri aktaracağım. Sebep açık: Kimse kimseyi yanlış yönlendirmesin. Tecrübelerimiz faklılaşabilir. Onun için kesin bilgi için YÖK'e gidin ve sizin okulunuzla ilgilenen ÖYP sorumlusuyla görüşün. </p><p></p><p></p><p>Hacettepe'de yl yaparken ÖYP kapsamında bir taşra üniversitesine yerleştim. Yerleştiğim üni'ye işe başladığım gün 35 dilekçesini verdim. Ertesi gün süreci anlamak için YÖK'e gittim. Yetkili kişiye şunu sordum. Eğer hacettepe kontenjan açarsa sorun yok, sadece enstitüye bir dilekçe vererek ÖYP'ye geçiş sağlanıyor. Peki ya hacettepe kontenjan açmazsa ne olacak? Ben lisansüstü eğitimi için tercih yapmalı mıyım diye sordum. Cevap şudur: Bölüme dilekçeyle başvuracaksın. Bölüm sana kontenjan açılacağını enstitüye üst yazıyla gönderiyor. O da ÖYP koordinatörlüğüne gönderiyor. En son o dilekçe YÖK kuruluna giriyor ve senin için özel olarak kontenjan açılıyor. İşin yasal prosedürü budur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="academecanic, post: 168528, member: 42884"] Yukarıda yazılanları derleyip toplama ihtiyacı duyarak yazıyorum. Hem tecrübelerimi hem de bu işin esas odağı olan Yök'ten yüzyüze görüştüğüm ÖYP sorumlusu kişinin verdiği bilgileri aktaracağım. Sebep açık: Kimse kimseyi yanlış yönlendirmesin. Tecrübelerimiz faklılaşabilir. Onun için kesin bilgi için YÖK'e gidin ve sizin okulunuzla ilgilenen ÖYP sorumlusuyla görüşün. Hacettepe'de yl yaparken ÖYP kapsamında bir taşra üniversitesine yerleştim. Yerleştiğim üni'ye işe başladığım gün 35 dilekçesini verdim. Ertesi gün süreci anlamak için YÖK'e gittim. Yetkili kişiye şunu sordum. Eğer hacettepe kontenjan açarsa sorun yok, sadece enstitüye bir dilekçe vererek ÖYP'ye geçiş sağlanıyor. Peki ya hacettepe kontenjan açmazsa ne olacak? Ben lisansüstü eğitimi için tercih yapmalı mıyım diye sordum. Cevap şudur: Bölüme dilekçeyle başvuracaksın. Bölüm sana kontenjan açılacağını enstitüye üst yazıyla gönderiyor. O da ÖYP koordinatörlüğüne gönderiyor. En son o dilekçe YÖK kuruluna giriyor ve senin için özel olarak kontenjan açılıyor. İşin yasal prosedürü budur. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
Bireysel YÖK Kontenjanı ve 39. Madde