Basarisizlik durumunda zorunlu hizmet?

Luto

Öğrenci
Degerli arkadaslar, ylsy bursunu kazandik diyelim ama yuksek lisans ya da doktora asamasinda basarisiz olduk, tazminati nakit olarak degil de meb in tasra teskilatinda duz memur olarak calismak suretiyle yani zorunlu hizmete tabi tutularak odemek mumkun mudur? Boyle bir sey duydum ama ne kadar dogrudur?
 
Y

YLSYzede

Guest
Öyle bişey üniversiteye atanırsan yok. Sana verilen haktan bi gün fazla uzatırsan tazminata düşersin. 500küsür milyarı devlet söke söke alır. Gerekirse kefillerinden bulur gene alır.

İnsanlar ülkelerine psikolojilerini kaybederek dönüyor bitirebildiklerinde.

''YSLY Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile yurtdışına'ye gönderilen yüksek lisans ve doktora bursluları çok büyük sıkıntılar yasamaktadir. En büyük sorunumuz Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Müdürlüğü’nde (YYEGM) hiçbir şekilde muhattab bulamamamızdır. İmzalamak zorunda kaldığımız astronomik senetler nedeniyle hiç kimsenin sesinin çıkmasına izin verilmemekte. 2006 yılından bu yana her yıl yaklaşık 1000 kişinin kazandığı bu bursla yurt dışına gönderilenler kendi başlarına bırakıldı. Bazıları eğitimini bitirip geri döndü, bazıları eğitimini tatmamlayıp gittikleri ülkelerde kaldılar ve bir kısım ise başarısız olarak yasal faizlerin eklendigi astronomik tazminatlarla karşı karşıya kaldılar.''

Bir YLSY'linin yazısı
 
Üst