Arel Üniversitesi Çalışma Şartları

sardalya

Öğrenci
arkadaşlar merhaba,,arel üniversitesiyle ilgili bilgi sahibi olan var mı ?

öğretim görevlilerinin maaşları nasıldır,nasıl bi çalışma düzeni var malum özel üniversite,,

şimdiden teşekkürler,,
 

leonkerim

Öğrenci
Birincisi 1800TL veriyorlar lisansüstü eğitimi yapmak istersende haftaiçi sadece 1 gün izin veriyorlar. Sözleşmeyi gizlice tarattım istersen sana mail atabilirm. Mail adresime tam olarak ne isteğini sor tamamını cevaplarım. Orayı kazanmış ve sözleşme zamanında reddetmiş biri olarak.
Mail adresim: [email protected]
 

leonkerim

Öğrenci
Merhaba;
Bilim sınavını sonra kazananları onlar arıyorlar sözleşme için randevu veriyorlar. Bende dedim ki ilk başta mail olarak yollayın eğer bana uymayan bir durum varsa oraya kadar gelip masraf yapmayayım, dediler ki mail olarak yollayamıyoruz bide size uymayacak bir durum yok. Gittim.

1800TL maaş, ilk maaş 1 ekimde verilecek o zamana kadar sadece asgari ücret üzerinden sigortamız yapılacak.

Doktora için hafta içi sadece 1 gün izin veriyorlar. Daha fazla izin istersen maaşından düşüyorlar. Bunu da aldığın dersleri azaltarak yapıyorlar.

Sözleşmeyi size yolluyorum, onu okumadan önce onları dinledim içimden tamam dedim kabul ediyorum ama sözleşmeyi okuduktan sonra kararım birdenbire değişti.

En önemlisi de diyelim ki devlet ünilerinden birinde kadro buldun yada daha iyi bir iş buldun ayrılabiliyor musun? Bu soruya cevap ne zaman isterseniz ayrılabilirsiniz ama biz isteriz ki sezon bitsin öyle ayrılalım ve ayrılırken de hiçbir hükümlülüğü yok dediler ama sözleşmede öyle yazmıyor. Ayrıldığın andan itibaren geriye kalan aylarda maaşının toplamının iki katı kadar tazminat ödemek zorundasın. Sözlü olarak farklı yazılı olarak farklı, sizde yazılı olanın altına imza atıyorsunuz. :(

Sözleşmeyi jpeg formatında olduğu için isteyene mail atabilirim.
 
Resmen kölelikmiş. Bunu herkes duymalı ki, gidecek öğrencilerin de haberi olmalı.

- - - Güncellendi - - -

Çaliş, çaliş, çaliş... PARA...PARA..., para yok, üniversitemiz seni deniyor,

Bunun adı modern akademik kölelik.
 

ufb16

Öğrenci
Bu durum hâlâ daha devam mıdır ? Son zamanlarda arel üniversitesine görüşmeye giden ,kabul/red eden var mıdır arkadaşlar ?
 
A

Akademik Forum

Guest
sözleşme şartları çok ağır, mevcut üniler arasında en baskıcı olanıdır bence. haftaiçi doktora danışmanınızla 2 saatlik görüşmenizi bile maaşınızdan keserler. haftasonu okulu tanıtmak için çalıştırırlar. müdür yardımcıları sürekli baskı yapar. 6 ay dayanabildim, çok pişmanım.
 
A

Akademik Forum

Guest
sözleşme şartları çok ağır, mevcut üniler arasında en baskıcı olanıdır bence. haftaiçi doktora danışmanınızla 2 saatlik görüşmenizi bile maaşınızdan keserler. haftasonu okulu tanıtmak için çalıştırırlar. müdür yardımcıları sürekli baskı yapar. 6 ay dayanabildim, çok pişmanım.

Merhaba ben mecburiyetten bu sene calismaya baslayacagim yeni baslayan arastirma gorevlisi maaslari ne kadar bilginiz var mi? Tesekkurlwr
 

interpreter89

Öğrenci
Ben de başvurmayı düşünüyordum, bu yazılanları okuduktan sonra vazgeçtim. Sömürüden geçinmeyen bir özel kurum yok maalesef. İnsanı ilimden bilimden soğuturlar...
 

emreipekci

Öğrenci
Arel Lisans mezunu biri olarak diyebilirim ki özel sektör çalışanından farkınız olmayacaktır. Bürokrasisi yavaş, eğitim kalitesi bir çok bölümde yerlerde bir okul malesef. Bir de malum puanların düşüklüğünden dolayı seviye oldukça aşağıdadır öğrencilerde. Çarpım tablosu bilmeyen, konuşmayı yeni öğrenmiş gibi devrik cümleler kuran öğrencileriniz olabilir.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

eslv

Öğrenci
merhaba arkadaşlar, bu sene ist arel ünisinde arş gör olarak çalışmaya başlamış birileri varsa son durumlardan bu yana değişen bir şeyler var mı? iyileştirmeler yapılmış mı? aarş gör maaşları ne kadar? bilgi verirseniz çok memnun olurum
 

TgbAkademi

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, Arel Üniversitesinde 3 yıl çalıştım, önce öğretim görevlisi olarak girdim, ardından doktoramı bitirince hiç bekletmeden Yrd. Doç. kadromu verdiler, şuanda da bir devlet üniversitesinde çalışıyorum, şu söylemek isterim, hiçbir kurum oturduğunuz yerde size para vermez, tabi ki bunun karşılığını bekleyecektir ancak Arel Üniv. mesai saatleri zaten 16.30'da bitiyor bu güzel bir avantaj. Maaşlara gelince Arel, devlet üniversiteleriyle eş güdümlü bir maaş politikası izliyor arada yalnızca 200- 300 tl gibi fark olur ya da olmaz. Sözleşme koşulları ise gayet açık ve zorlayıcı hükümleri yok. Ben tam dönem başladığında ayrıldım, güvenlik soruşturmam o zaman sonuçlandı çünkü ve okulun mütevelli heyetinden dekanıma kadar hepsi bilmesine karşın gideceğimi, hocam çocuğunuz da var mağdur olmayın ne zaman haber gelirse o zaman gidersiniz diye bana son güne kadar maaş verdiler, sağolsunlar. Ayrıca çoğu vakıf üniversitesi maaş yatışlarında gecikme vs. yapabiliyorken, üniversitemiz gününde yatırır hiç sekme olmadı, haftasonuna geliyorsa ya da bayram seyran varsa erken de yatırıyorlardı. Ben kim miyim? Arel Üniv. İletişim fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Tuğba AKDAL beni bilen bilir, doğruya doğru, eğriye eğri. Eğer orada çalışma fırsatı yakaladıysanız bence tereddüt etmeden gidin derim.
 

derin11

Öğrenci
Merhabalar Arkadaşlar,
Sizlere oldukça açık ve objektif bir dönüş yapmak isterim.
Şu an farklı bir vakıf üniversitesinde çalışıyorum, farklı bir vakıf üniversitesine geçtiğim içinde gerçekten pişmanım.
Arel Üniversitesinin net bir ideolojisi var ve bunu zaten başvuru yapmadan öncede tahmin edebilirsiniz.
Gerçekten yerleştiğiniz zaman devlet memuru gibi çalışabileceğiniz aidiyeti ve güveni zaten veriyorlar ve arkasını da dolduruyorlar.
Çalıştırdıkları akademisyenlerin içinin boş olmadığını çok açık bir şekilde görebiliyorum, piyasada içi boş turşucukların amip gibi çoğaldıklarını gördüğümüz halde.
Mesai saatiniz normal üniversitelerden asla daha düşük, çalışma koşulları net. Sözleşmede yazmadıkları bir şey istemezler, bazı arkadaşlarda çok komiğime gitti. Tanıtım yaptırılması gibi bir şey söz konusu dahi değil, tercih dönemlerinde her üniversitenin isteyebileceği gibi isteyen öğrencilerle görüşmenizi istiyorlar hatta sarkan vakitler için ek ödeme yapmaktan da çekinmiyorlar.
Akademisyenlerinin arkasında duruyorlar yaklaşık 30 öğrencinin şikayet dilekçesi verdiği olayda bir arkadaşım için olayı günlerle çok kapsamlı araştırıp gerçeğini ortaya çıkarabilmiş bir üniversite bununla beraber işini yapmayan, fitne-fesatçıları da geldiği gibi göndermesini iyi bilen bir kurum.
Öğrencilerinin seviyeleri hiçte düşük değil, her yerde olabildiği gibi başarısız öğrencilerde var ama birçoğu iyi ailelerde yetişmiş güzel kültürel seviyelere sahip. Saygısız öğrencilere de disiplin anlamında acımadan cezalandırılıyorlar.
Devlet memuru gibi maaşınızı belirlenen tarih saat 17:00'da hesabınıza yatırıyorlar 6 yıllık çalışmamda bir gün gecikme yaşamadım.
İki kuruş için açgözlülük yapıp 6 yıldır emek verdiğim kurumu bırakıp gitmemin acısını günlerce maaşımın geç ödenmesiyle, saçma sapan kesintileriyle ve kafalarına göre insan harcamalarıyla bizzat yaşadım.
Arel ailesine dahil olmaktan asla çekinmeyin, tabii fırsatı yakalayabilirsiniz :)
 
Üst