Araştırma görevlisi yüksek lisansını değiştirebilir mi?

deidara2

Öğrenci
Herkese merhabalar,

50/d'liyim. Yüksek lisansımı çalıştığım şehirde yapabilmek için yatay geçiş yapmak istiyordum fakat bir dersten başarısız olduğum için yapamıyorum. Bu yüzden bulunduğum şehirdeki üniversitenin yüksek lisansını kazanıp eskisini sildirmeyi düşünüyorum. Bunu engelleyen bir yönetmelik falan var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Benim de benzeri bir sorunum var. 2014 Eylül ayında yüksek lisansa başladım ve 2015 Şubat'ta araştırma görevlisi oldum. 2018 Şubatta sözleşme sürem bitiyor ve yüksek lisansta 3 yılım bittiği için yeniden görevlendirilmem pek istenen bir durum olmuyor bizim üniversitede. Lakin ben alan değiştirmek ve başka bir alana geçiş yapmak istiyorum bu durumda ise öğrenciliğimin azami süresi sıfırdan başlayacağı acaba araştırma görevliliğine 3 sene daha (bölümün her yıl sözleşmemi uzattığını varsayarak) devam edebilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım ben bir devlet üniversitesinde 33a lı araştırma görevlisiyim ilk başladigimda baska bir alandan yüksek lisans yapıyordum sonrasında dilekçe verdim ve kendi alanım da başka şehirde yüksek lisans kazandığımı oraya geçmek istediğimi belirttim ve kabul gördü sorun olmadı