Araştırma Görevlisi SGK Girişi

nickybold

Öğrenci
Selam arkadaşlar,

Araştırma görevlileri SGK girişi için kendileri başvuruyor mu? Sigortamın yatmaya başladığını nasıl öğrenebilirim? Emekli sandığı primlerini sorgulayabileceğim bir adres var mı?

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/
Bu yukardaki linkten kontrol ettiğimde durum pasif yazıyor? Normal mi? (Son cari alımlarda atandım 2ay oldu)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Eskiden bir evrak verirlerdi onu SGK'ya götürürdük o zaman başlardı işlemlerimiz. Onu vermeden ilaç vs yazdıramazdık. Ancak artık verilmiyor okul gönderiyor. Aksilik çıkmış olabilir ama bakacağınız yer orası değil PTT'ye giderek e-devlet şifresi alıyorsunuz ve BURADAN sisteme giriyorsunuz. Sistemde SGK bölümü altında 4/c müstehaklık sorgulama var ordan aktif ya da pasif olup olmadığını görebilirsiniz. Pasif ise provizyon alamaz tedavi olamazsınız. O zaman personel daireniz ile görüşmeniz gerekir.

nickybold

Öğrenci
Eskiden bir evrak verirlerdi onu SGK'ya götürürdük o zaman başlardı işlemlerimiz. Onu vermeden ilaç vs yazdıramazdık. Ancak artık verilmiyor okul gönderiyor. Aksilik çıkmış olabilir ama bakacağınız yer orası değil PTT'ye giderek e-devlet şifresi alıyorsunuz ve BURADAN sisteme giriyorsunuz. Sistemde SGK bölümü altında 4/c müstehaklık sorgulama var ordan aktif ya da pasif olup olmadığını görebilirsiniz. Pasif ise provizyon alamaz tedavi olamazsınız. O zaman personel daireniz ile görüşmeniz gerekir.

Dediğiniz linkten baktım, provizyon alabiliyorum. Peki kaç günlük sigortam olmuş bununla ilgili adıma yatırılan primleri (eski ssk daki hizmet dökümü gibi) görebilmemin imkanı var mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır ne yazık ki emekli sandığının buna benzer bir uygulaması yok ama isterseniz personel dairenize giderek bir hizmet belgesi alın orada ssk dahil, birleştirmeler dahil tüm primleriniz yazar emekli sandığına hangi gün başladığınızı da görebilirsiniz.

GemiCy

Öğrenci
Hayır ne yazık ki emekli sandığının buna benzer bir uygulaması yok ama isterseniz personel dairenize giderek bir hizmet belgesi alın orada ssk dahil, birleştirmeler dahil tüm primleriniz yazar emekli sandığına hangi gün başladığınızı da görebilirsiniz.

Selamlar Nazmi Bey;
Buradan anlaşılan https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden yatmış olan ssk primlerini ancak ben ancak kadromuzun bulunduğu personel daire başkanlığından alabileceğimizi söylüyorsunuz,doğru mudur?

tesla0511

Öğrenci
Herkese selamlar,

Araştırma görevlisi olarak atandıktan ne kadar zaman sonra SGK'ya girişimiz yapılıyor, tahmini süre konusunda bilgisi olan var?

Teşekkürler.

tesla0511

Öğrenci

Atamam geçen hafta yapılmıştı ama bugün e-devlet'ten dediğiniz 4/c müstehaklık sorgulaması yapınca pasif gözüküyordu. Acaba bir sıkıntı var mıdır?

Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim Nazmi Bey.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Atamam geçen hafta yapılmıştı ama bugün e-devlet'ten dediğiniz 4/c müstehaklık sorgulaması yapınca pasif gözüküyordu. Acaba bir sıkıntı var mıdır?

Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim Nazmi Bey.
SGK da bizim gördüğümüz ekrana giriş geç olabiliyor ama eczane ya da hastanelerde bilgilerinize ulaşabilirler. Eskiden formu biz götürüyorduk şimdi online giriş yapılıyor. Yakın bir ezcane varsa provizyon verip vermediğini bir sorun belki sistemem yansımamıştır.

tesla0511

Öğrenci
SGK da bizim gördüğümüz ekrana giriş geç olabiliyor ama eczane ya da hastanelerde bilgilerinize ulaşabilirler. Eskiden formu biz götürüyorduk şimdi online giriş yapılıyor. Yakın bir ezcane varsa provizyon verip vermediğini bir sorun belki sistemem yansımamıştır.

Anladım, yarın bir de eczaneden kontrol edeyim. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

ran

Doçent
Hizmet Dökümü ?

Merhaba,

Hizmet dökümüne nereden bakıyoruz arkadaşlar ? Bu adresten bakmaya çalışıyorum. Lâkin, neresine bakarsam bakayım bulamıyorum.

cage55

Araştırma Görevlisi
Nazmi hocam bir sorum olacak: Öyp yi kazandığım üniversite beni arayıp atamamım yapıldığını söyledi. aklıma takılan şu ben 15 günlük izni oraya gidip atama işlemlerimi yaptırdıktan sonra mı kullanacağım yoksa şimdi de kullanabilir miyim?

Mr December

Baş Editör
Nazmi hocam bir sorum olacak: Öyp yi kazandığım üniversite beni arayıp atamamım yapıldığını söyledi. aklıma takılan şu ben 15 günlük izni oraya gidip atama işlemlerimi yaptırdıktan sonra mı kullanacağım yoksa şimdi de kullanabilir miyim?

15 günlük izin diye birşey yok. Atamanız yapılmış gidip görevinize başlayın.
Ya da resmi olarak yazının gelmesini beklersiniz evde.