araştırma görevlisi maaşım düşük yattı !!

tterti

Öğrenci
arkadaşlar merhaba yeni göreve başlamış 6/2 araştırma görevlisiyim ve maaşım 3677 tl yattı bir yanlışlık olabilir mi ? tıp fakültesinde kadrom.
 
A

Akademik Forumz

Guest
İşe başlama tarihiniz nedir? Bu mesjaı 15inden önce attığınıza göre muhtemelen 16 mayıstan sonraki bir tarihte işe başlamışsınız. O aldığınız maaş işe başlama tarihiniz ile 14 haziran arası için aldığınız maaştır. ( biliyorsunuz ki biz maaşları peşin alır sonra çalışırız) 15 haziranda tam maaş alırsınız
 
Ayın 15inden sonra göreve başlayanların maaşları bir sonraki ayın 15inde ödenir.Bu bakımdan eksikliğin nedeni bu olmasa gerek. Şu olabilir ama ben eski emekli sandığı kanununa tabiyim SGKda da öyle mi bilmiyorum ama ilk giriş emekli keseneği yüksek oluyor diğer aylara göre. Bundan kaynaklanabilir. E devletten bordronuzu inceleyin.
 

tterti

Öğrenci
Cevaplar için teşekkür ederim 04/06/2018 tarihinde başladım bugün bordroyu incelediğimde farkettiğim durum budur . Emeklilik kesintisi yüksek görünüyor fakat bu kadar etkileyecek düzeyde değil iki farklı bordro var diğeride sanırım 11 günlük kısım .
 
Üst