ALES,puan türü

seramikci

Öğrenci
Merhabalar,
Güzel Sanatlar, Seramik bölümü mezunuyum,
Akademik Kadro ilanlarında ALES puan türlerinden SÖZ-SAY-EA herhangi birinden en az 70 puan almış olmak koşulu aranmaktadır. ÖYP'de mezun oldugumuz alanın puan türünden mi 70 almış olmamız gerekmektedir. Bilgilendirme yapabilir misiniz acaba?

ALES SÖZ:74.964
Diğer puan türlerinde 70'in altındayım
ÖYP'ye başvuru yapabilir miyim?
 

imizci

Öğrenci
merhaba, ben sosyoloji lisans mezunuyum. Tercihlerimi de sosyolojiden yapmak istiyorum. Ama şöyle ales ea puanım 69.70 sanırım bu puanla başvuramıyorum.
Ales söz puanım 78.97, bu puanla başvurabilir miyim?

Eğer sözel kabul edilmezse 2 yıllık ceza mı alırım?
 

anonime

Öğrenci
hicran hocam, ilköğretim matematik mezunuyum. eğitim bilimleri araştırma görevlisi kadro ilanına başvurdum. hangi ales puan türünü yazmam gerekiyor??? lütfen cevap yazın bugün son gün. hata yapmak istemiyorum.
 

legend67

Öğrenci
anonime hocam, yukarıda belirtilmiş. bölüme hangi puan türünde girdiyseniz o ales puanıyla başvuru yapacaksınız...
 

fizyobiyo-b

Öğrenci
Merhaba, foruma yeni üye oldum. Bir sorum olacak, ben Biyoloji lisans mezunuyum, ayrıca Sağlık Bilimleri enstitüsü Fizyoloji programında yüksek lisans yaptım. Yüksek lisansa 2007 de başvurduğumda ALES Eşit ağırlık puanı ile girmiştim. Ancak Biyoloji lisansını sayısal alandan kazanmıştım. Bu durumda ÖYP başvurumda ALES puan türü olarak hangisini giricem sayısal mı eşit ağırlık mı? Ayrıca 2007 de üniversitem beni fizyoloji y.lisansa eşit ağırlıktan almıştı ancak geçen sene sayısal puana çevirdiler. Ne yapmalıyım? Çünkü YÖK'ün ÖYP mevzuatında başvurduğunuz programın puan türü diyor??? Benim tercihlerimde hem biyoloji lisans mezunu şartı olan var hemde fizyoloji y.lisans yapmış olan şartlı tercih var. Ancak ilanların hiçbirinde hangi alan puanı istendiği belirtilmemiş. Kafam çok karışık! Lütfen acele yardımcı olun! Malum bugün son, değişiklik yapmam gerekebilir cevabınıza göre.
ACELE CEVAP BEKLİYORUM!
 

alp

Öğrenci
merhabalar... az önce sitelerin birinde şu bilgi kafamı karıştırdı: ALES'te 3 puan türü vardır, sözel, eşit ağırlık, sayısal. Herkesin 3 tür puanı da hesaplanır.

Başvurularda hangi puan türü esas alınır diyorsanız, o mezun olduğunuz bölüme göre değil, başvurduğunuz bölüme göre belirlenir. Başvurduğunuz/başvuracağınız bölümün hangi puanı esas aldığını öğrenmek istiyorsanız, onu da ilgili üniversitelerin enstitü sayfalarından öğrenebilirsiniz.
(http://www.dilforum.com/forum/ales-forumu/44400-ingilizceciler-aleste-hangi-puan-turunden.html) bu arkadaş mı yanlış biliyor ya da bilgiler mi güncellendi?
 
Üst