ALES Hazırlığı Nasıl Gidiyor?

• Konbuyu başlatan ch.accepted
  • Başlangıç tarihi
C

ch.accepted

Guest
Evet malumunuz artık 20 gün falan kaldı. Gerçi pek çoğumuz aynı zamanda okula devam ettiğimizden bu 20 günün kaçında ALES e çalışma fırsatı bulacağız o da ayrı bir konu. Ama işte fırsat buldukça çözdüğümüz denemelerden bahsediyorum. Şahsen kendi adıma 92-94 arasına yığılıyor denemeler (tabi son 6 denemeden bahsediyorum. ondan öncekiler daha düşüktü.) Ne 95 i bulabiliyorum ne 92 altına üşüyor. Aslında hedefim 95+ ama zor gibi. Yine de bu konuda önerisi olan arkadaşlara da açığım. Sizlerde durum nasıl? Ben güvender 11 özgün deneme ile çıkmış sorular çözdüm. Siz neleri çözüyorsunuz. Son bir bilgi alış verişi yapmanın sınavdan önce hepimize yararlı olacağı kanısındayım. :)

Radiation1

Öğrenci
Evet malumunuz artık 20 gün falan kaldı. Gerçi pek çoğumuz aynı zamanda okula devam ettiğimizden bu 20 günün kaçında ALES e çalışma fırsatı bulacağız o da ayrı bir konu. Ama işte fırsat buldukça çözdüğümüz denemelerden bahsediyorum. Şahsen kendi adıma 92-94 arasına yığılıyor denemeler (tabi son 6 denemeden bahsediyorum. ondan öncekiler daha düşüktü.) Ne 95 i bulabiliyorum ne 92 altına üşüyor. Aslında hedefim 95+ ama zor gibi. Yine de bu konuda önerisi olan arkadaşlara da açığım. Sizlerde durum nasıl? Ben güvender 11 özgün deneme ile çıkmış sorular çözdüm. Siz neleri çözüyorsunuz. Son bir bilgi alış verişi yapmanın sınavdan önce hepimize yararlı olacağı kanısındayım. :)

Bende güvender denemelerini ve çıkmış soruları çözüyorum fakat güvender denemeleri biraz daha zor gibi geldi bana. Ales çıkmış soruları çözdüğümde 90-95 aralığında bir puanım oluyor ama 95+ nasıl alıcaz bilemiyorum.

C

ch.accepted

Guest
abi gucender bana cikmis sorularin benzeri gibi geldi. sanki adamlar cikmis sorulardaki soru modellerini almislar sayilari degistirmisler gibi. sayisal kismi neyse de sozel kismi bana da zor geldi biraz daha. paragraflar biraz daha uzun normalden vs vs.

Radiation1

Öğrenci
Şahsen data yayınları, yargı ve güvender denemelerini çözüyorum,güvenderde daha çok bilgi ağırlıklı sorular sormuş.Bol bol deneme çözmekten başka yapıcak bişey yok diye düşünüyorum.Bilmiyorum başka önerileri olan var mıdır?

ercankb

Öğrenci
arkadaşlar ihtiyacın hey 15 li deneme setini aldımda onu çözüyorum ama bana sanki biraz fazla karışık gibi geldi.

pegem yada yediiklimin son deneme setlerinden birini alacağım hangisini önerirsiniz. bunların dışında da önerilerinizi bekliyorum

ben de temmuzdan itibaren çalışıyorum alese. konu çalışmam bitti bir aydır her gün deneme çözüyorum denemeler 85-90 arası ama 90 almam lazım. çıkmış soruları çözmeye başlayacağım bir kaç gün içinde. ayrıca matematikten bir kaç zorlandığım konuları çalışmaya devam ediyorum, bir de sözel mantık çalışacağım muhakkak. en az 90 almam gerekiyor.

M

Merve

Guest
arkadaşlar ihtiyacın hey 15 li deneme setini aldımda onu çözüyorum ama bana sanki biraz fazla karışık gibi geldi.

pegem yada yediiklimin son deneme setlerinden birini alacağım hangisini önerirsiniz. bunların dışında da önerilerinizi bekliyorum

İhtiyaç bana zor gelmişti. Pegemi geçen sınav için almıştım, şimdi de yediiklimi çözüyorum. Tavsiye ederim. Murat yayınları da güzel aslında, sözel soruları kaliteli ama mat basit biraz.

Ogün

Öğrenci
son sınav 73 almıştım 90 alsam süper olur, çalıştığım falan yok nasıl yapacaz bilmiyorum. sorular zor değil fakat zaman yetmiyor benim, çok soru çözerek bunu aşabileceğimin farkındayım ama yargının 2 tane kitabını aldım boş boş duruyorlar.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Deneme sınavlarında çok fazla geometri var.Türkçeden 48 doğru yaparken şimdi 43'lere geriledi.Ne oldu anlamadım.Yargı, yediiklim ve murat denemelerini çözdüm bence en iyisi yediiklim.Denemeler asıl sınavlardan daha zor gibime geliyor.Bu arada yediiklim'in çoğu sözel sorusu çıkmış sorulardan oluşuyor.Herkese başarılar.

sosyalog

Öğrenci
Türkçe beni hep ters köşeye yatırıyor. Genel olarak; yer dedğiştirme, anlam bütünlüğünü bozan sorularda yanlışım çıkıyor. Türkçe deyip es geçmeyin. Puanlar 90-92 aralığında.

janus

Öğrenci
Yediklim kesinlikle almayın ben o kitabı bitirdim. Bir sürü yanlış ve eksik soru var.
aynen katılıyorum. ilkbahar döneminde ihtiyacın çözümlü deneme setini almıştım epey zaman arttı çoğunda 92 98 aralığında gezindim sınava girdim 93 geldi süre filan da denemelerin aksine ucu ucuna yetti yeni basımı yeni kitabı var mı bilmiyorum ama bence 90+ için biraz kolay kaçıyor. şimdi yediiklimin çözümlüsünü aldım başladım ilk denemeden mat 1 mantık sorularından bir ikisinde bariz hata var gibi tabi ales olunca insan emin de olamıyor ben mi muhakeme yanlışı yapıyorum diye hatta durun birini ekliyim de siz de bakın:) birsürü uğraştım yok dedim olmuyor çözüme baktım cevap a olduğu için a dır tarzı bi çözüm. tüm hevesim kaçtı bıraktım devamı nasıldır bilmiyorum ama kişisel tavsiyem yüksek puanlarda gözünüz varsa yanlış soruları olan kitaplardan uzak durmak lazım deneme şeklinde çözerken motivasyonu inanılmaz bozuyor çünkü. çıkmış sorular tabi birincil kaynak da kaç kere çözcez çıkmış soruları artık bilmiyorum:)

soruda c ler birbirine karışmış aynı C iki farklı şeyi ifade ediyor onu geçtim basamak sayısı A ile aynı olan B sayısı elde edilir diyor. Örneğin 19.sorunun d şıkkında 292 verilmiş doğru cevap da bu diyor anahtar. fakat istenilen formatta yazınca

2°+1 =2
2³+1 =9
2°+1 =2 den B sayısı 030 oluyor ama 030 292 ile aynı basamak sayısına sahip değil sanırım soru yazılırken bu düşünülmemiş gözardı edince cevaplar tutuyor çünkü ama Ösym de sorulmuş olsa iptal edilirdi diye düşünüyorum.

Uğurlu kız

Öğrenci

Yorumları okudum da herkes ne kadar çok çalışıyor ya bende kendimi çalışıyor sanmıştım :( ben çıkmiş soruları çözüyorum ama süre tutarak çözmüyorum :( çok çabuk sıkılıyorum :confusion:

Arrasando

Öğrenci
Arkadşlar bende İhtiyacın ales i 12 den vuracagım adlı denemesini çözüyorum gerçekten oldukça zor geldi bana hedef 90+ bakalım sınav nasıl olacak... PEgem yargı gecen sene çözdüm biraz basit güvender biraz daha çözülesi duruyor gibi.

P

PhD

Guest
2011 İlkbahar döneminde, Ales hakkında ve sınavda ne sorulacağı hakkında tek bir bilgim yoktu, sadece arkadaşlardan zaman sıkıntısı olduğunu duymuştum. Tek kelime çalışmadan girdim sınava. Ama sınavda uğraştıran sorularda takılıp kalmadım, zaman kalırsa geri döner bakarım diye geçe geçe çözdüm ve 70 almıştım. Şimdi Yargı'nın kitabından çalışıyorum, çıkmış soruları 3 saatlik deneme şeklinde çözüyorum, ne yetiştirebiliyorum, ne de 70'e yakın puana ulaşabiliyorum. Neden böyle oldu anlamadım. 90 ve üstü hadi olmadı en az bi 85 yapmam lazım :S Bir tavsiyesi, bir motive edecek sözü olan var mı? :S