arkadaşlar ales sözelciyim sözel 1: 45doğru 5 yanlış,,,, sözel 2 41 doğru 5 yanlış 4 boş ,sözel mantıklar full, say 1: 4 doğru... tahminen sözel ales puanım ne gelir acaba ???????????? sözel 77 üstü...
Türkiye'nin yeni bankası şimdi de Bodrumluların hizmetinde cümlesinden kesin olarak çıkarılabilecek yargı sorusunda cevaben A) Sözkonusu bankanın Bodrum dışında bir şubesi vardır. denmiş.. Bence bu cevapta hata var..Çünkü Bodrum dışında birden fazla şubesi olabilir..Bodrum dışında bir şubesi olabilir dese tamamdı..ya da Bodrum dışında da şubesi vardır dese de tamamdır.. Ama ben okurken sadece bir şubesi varmış gibi algılıyorum yanlış mıyım ?
"yemekten sonra içilen içeceklerden her biri farklı bir kişi tarafından içilmiştir."
bu ifadeden yemekten sonra her içeceğin içileceği kesin olarak çıkarılamaz. yemekten sonra tüm içecekler içilmeyip örneğin 4 içecekten sadece 3 ü içilip ve içilen bu içecekler farklı kişiler tarafından içilip 1 içecek boşta kalabilir.... bence de ifade net değil.. soru da" yemekten sonra içilebilecek içeceklerin hepsi içilecek ve farklı kişiler tarafından içilecek" şeklinde bir ifade olmalıydı.....İtiraz etmeliyiz; uzmanlar soruyu tekrar gözden geçirmeli eğer bahsettiğimiz gibi ifadenin net olmadığı konusunda kanaate varılır ve sorunun iptali söz konusu olursa puanlarda ciddi değişiklikler olur.
hocam soruyu sınavda ben yapmadım yetiştiremedim ama bence soruda hata yok çünkü içilen içeceklerden herbiri ifadesi yanlış değil. çünkü yemekten sonra içilen içeceklerin öncülde adları verilmiştir bu nedenle o öncüle atıf yapılarak tamamı anlatılmak istenmiş. o ifadede asıl anlatılmak istenen içeceğin farklı kişiler tarafından içildiği bence.cümlede bir anlam belirsizliği yok arkadaşlar. ben bir tarihçi ve edebiyatçı olarak böyle düşünüyorum. diğer edebiyatçı arkadaşların yorumlarını merak ediyorum paylaşırlarsa sevinirim
peki akla şöyle bi düşünce gelmiyor mu hiç? sınavda ben düşünmüştüm ve çelişkide kalmıştım: yemekten sonra diyelim 3 içecek içilsin ve o madde de desin ki bu içilen 3 içeceğin herbiri farklı kişi tarafından içilmiştir. çünkü diyo ki; yemekten sonra içilen içeceklerin herbiri. Ben burda iki anlam seziyorum sanki. Biri burda tüm içeceklerin içilmiş olduğunu kastetmek yani sizin dediğiniz gibi bi anlam çıkıo biri de sanki benim dediğim gibi. bi de sınavda insan zaman kaybetmeyim bi daha diye ince düşünmek isteyince daha net ifadeler arıyor...hocam soruyu sınavda ben yapmadım yetiştiremedim ama bence soruda hata yok çünkü içilen içeceklerden herbiri ifadesi yanlış değil. çünkü yemekten sonra içilen içeceklerin öncülde adları verilmiştir bu nedenle o öncüle atıf yapılarak tamamı anlatılmak istenmiş. o ifadede asıl anlatılmak istenen içeceğin farklı kişiler tarafından içildiği bence.cümlede bir anlam belirsizliği yok arkadaşlar. ben bir tarihçi ve edebiyatçı olarak böyle düşünüyorum. diğer edebiyatçı arkadaşların yorumlarını merak ediyorum paylaşırlarsa sevinirim
peki akla şöyle bi düşünce gelmiyor mu hiç? sınavda ben düşünmüştüm ve çelişkide kalmıştım: yemekten sonra diyelim 3 içecek içilsin ve o madde de desin ki bu içilen 3 içeceğin herbiri farklı kişi tarafından içilmiştir. çünkü diyo ki; yemekten sonra içilen içeceklerin herbiri. Ben burda iki anlam seziyorum sanki. Biri burda tüm içeceklerin içilmiş olduğunu kastetmek yani sizin dediğiniz gibi bi anlam çıkıo biri de sanki benim dediğim gibi. bi de sınavda insan zaman kaybetmeyim bi daha diye ince düşünmek isteyince daha net ifadeler arıyor...
bir sözelci olarak size maşallah diyorum hocam, puanınız tahminim 90 ve üstü gelecektir, ama standart sapmaya göre artar yada azalır,bölümünüz nedir acaba ?
Gny arkadaşım ben de Türkçe öğretmeniyim siz yüksek lisans mı yapıyorsunuz yoksa araştırma görevliliği için mi istiyorsunuz?Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü mezunuyum hocam.
Arkadaşlar 46. soru hakkında ne düşünüyorsunuz? Bende hala cevap netleşmedi. Eğer sorunun hatalı olduğunu düşünüyorsak ne yapabiliriz? Ösym ye nasıl iletebiliriz bunu?