Ales 2011 sonbahar dönemi alabileceğini düşündüğünüz puanlar ?

kaze

Doçent
yalnış anladınız hocam :D sorunun cevabını bilemediğim için yaa 83 alamazsam die :D est. sizlik bişey yok tabikide ben özür dilerim yalnış aktardım sanırım :D saat geç ya :D

shakespeare

Öğrenci
Türkiye'nin yeni bankası şimdi de Bodrumluların hizmetinde cümlesinden kesin olarak çıkarılabilecek yargı sorusunda cevaben A) Sözkonusu bankanın Bodrum dışında bir şubesi vardır. denmiş.. Bence bu cevapta hata var..Çünkü Bodrum dışında birden fazla şubesi olabilir..Bodrum dışında bir şubesi olabilir dese tamamdı..ya da Bodrum dışında da şubesi vardır dese de tamamdır.. Ama ben okurken sadece bir şubesi varmış gibi algılıyorum yanlış mıyım ?

popülerf

Öğrenci
arkadaşlar ales sözelciyim sözel 1: 45doğru 5 yanlış,,,, sözel 2 41 doğru 5 yanlış 4 boş ,sözel mantıklar full, say 1: 4 doğru... tahminen sözel ales puanım ne gelir acaba ???????????? sözel 77 üstü...

biyofizik

Profesör
arkadaşlar ales sözelciyim sözel 1: 45doğru 5 yanlış,,,, sözel 2 41 doğru 5 yanlış 4 boş ,sözel mantıklar full, say 1: 4 doğru... tahminen sözel ales puanım ne gelir acaba ???????????? sözel 77 üstü...

http://www.akademikpersonel.org/threads/15128-ALES-Puan-Hesaplama-Motoru

buradan hesaplayabilrisin.ancak şu gerçek var her sorunun ayrı ayrı standart sapması yoktur.bölüm olarak standart sapma var.örneğin sayısal 2 zor ise sayısal 2'nin bütün sorularında standart sapma yüksektir,sayısal 2'nin kolayı da aynı puan zoru da.

e.klyc

Öğrenci
sözel1: 44 saY1: 38 SAY2:20 hatrlayamadıklarımıda yanlş die saydım inşallah onlarda doğru çıkar:( acaba puanım kaç civarında gelir yardımcı olabilir msinz? her puan hesaplma motoru farklı bi sonuç veriyor kafam allak bullak oldu

historia

Öğrenci
metinmat hocam39. sorunun cevabı peki ile başlayan cümledir çünkü soru cümlesi ile de paragraf başlayabilir bu paragrafın anlatım tekniğine göre değişir.ilk kısımda ayak izlerinin bulunuşundan bahsetmiş peki ile başlayan cümleden itibaren ise bulunan ayak izlerinin bilim dünyasına katkılarından bahsedilirek üzerinde söz söylenen konunun başkabir yönüne değinilmeye başlanmıştır. ösym sanırım peki ile paragraf yaparak adayları şaşırtmaya çalışmış :(

historia

Öğrenci
Türkiye'nin yeni bankası şimdi de Bodrumluların hizmetinde cümlesinden kesin olarak çıkarılabilecek yargı sorusunda cevaben A) Sözkonusu bankanın Bodrum dışında bir şubesi vardır. denmiş.. Bence bu cevapta hata var..Çünkü Bodrum dışında birden fazla şubesi olabilir..Bodrum dışında bir şubesi olabilir dese tamamdı..ya da Bodrum dışında da şubesi vardır dese de tamamdır.. Ama ben okurken sadece bir şubesi varmış gibi algılıyorum yanlış mıyım ?

Hocam bu soruda kesin çıkarılabilecek yargı sorulmuş. evet, bankanın bodrum dışında birden fazla şubesi olabilir demişssiniz '' olabilir'' kelimesi olasılık gösterir yani olmayabilir de.soruda kesin yargı sorulmuş.yani en az bir tane şubesinin olduğu kesindir.

historia

Öğrenci
"yemekten sonra içilen içeceklerden her biri farklı bir kişi tarafından içilmiştir."
bu ifadeden yemekten sonra her içeceğin içileceği kesin olarak çıkarılamaz. yemekten sonra tüm içecekler içilmeyip örneğin 4 içecekten sadece 3 ü içilip ve içilen bu içecekler farklı kişiler tarafından içilip 1 içecek boşta kalabilir.... bence de ifade net değil.. soru da" yemekten sonra içilebilecek içeceklerin hepsi içilecek ve farklı kişiler tarafından içilecek" şeklinde bir ifade olmalıydı.....İtiraz etmeliyiz; uzmanlar soruyu tekrar gözden geçirmeli eğer bahsettiğimiz gibi ifadenin net olmadığı konusunda kanaate varılır ve sorunun iptali söz konusu olursa puanlarda ciddi değişiklikler olur.

hocam soruyu sınavda ben yapmadım yetiştiremedim ama bence soruda hata yok çünkü içilen içeceklerden herbiri ifadesi yanlış değil. çünkü yemekten sonra içilen içeceklerin öncülde adları verilmiştir bu nedenle o öncüle atıf yapılarak tamamı anlatılmak istenmiş. o ifadede asıl anlatılmak istenen içeceğin farklı kişiler tarafından içildiği bence.cümlede bir anlam belirsizliği yok arkadaşlar. ben bir tarihçi ve edebiyatçı olarak böyle düşünüyorum. diğer edebiyatçı arkadaşların yorumlarını merak ediyorum paylaşırlarsa sevinirim

bar10

Öğrenci
say 1-46.25
say 2-41.75
söz 1-45
sevgili hocalarım bu netlere kaç puan civarı gelir acaba ? teşekkürler şimdiden :)

ülkü61

Öğrenci
hocam soruyu sınavda ben yapmadım yetiştiremedim ama bence soruda hata yok çünkü içilen içeceklerden herbiri ifadesi yanlış değil. çünkü yemekten sonra içilen içeceklerin öncülde adları verilmiştir bu nedenle o öncüle atıf yapılarak tamamı anlatılmak istenmiş. o ifadede asıl anlatılmak istenen içeceğin farklı kişiler tarafından içildiği bence.cümlede bir anlam belirsizliği yok arkadaşlar. ben bir tarihçi ve edebiyatçı olarak böyle düşünüyorum. diğer edebiyatçı arkadaşların yorumlarını merak ediyorum paylaşırlarsa sevinirim

Ben de bir hata olmadığını düşünüyorum. "içeceklerin herbiri farklı bir kişi tarafından içilmiştir demek zaten "yemekten sonra içilebilecek içeceklerin hepsi içilecek ve farklı kişiler tarafından içilecek" anlamına geliyor.

bymdkl

Öğrenci
ya şunu yaptım şukadar yaptım aferin size...burda netlerinizi doğru olarak paylaşsanız bence az bi kitledede olsa ortalama bu yılki sınavın geçen yılkilere göre standart sapmasını aşağı yukarı hesap edebiliriz ama herkes laf olsun die...burda sayfada link verilmiş yaz netini sonra geçen yılki ales netlerini yaz (2. dönem içinde) ben yazdım baktım bir öncekinden 80.7 almıştım o netleri aynen yazdığımda 83 e denk geliyor. bi önceki ales içinde yaptım sapma hemen hemen aynı.. bu sınav için netleri yazdığımda 86 küsür gösterdi yani alacağım puan ortalama 83.5 falan...netlerin say1:46.5 say2:37.5 söz1:36.5

akifelmas

Öğrenci
sözel-1 : 47.50
sözel-2 : 47.50
sayısal-1 : 4.75 netlerim. şimdi fark ettim, birbirlerine ne kadar da uymuş net sayıları :)
alespuan************** sitesindeki motorda hesapladım; sözel 86.94 puan geliyor.
bir ihtimale göre de sözel-1 netim 48.75 ve böyle ise puan 87.53 oluyor..
yine 90'ı bulamadık bu sınavda da. illa ki bir yerden bir dikkatsizliğim çıkıyor. cevapları kontrol ederken cevap anahtarına bakmadan yanlış cevap verdiğimi tesbit ettim. yani yanlışlarımı savunmadım. dikkatten kaybetmişim hep... mantık sorularında yanlışım çıkmadı. özellikle hepsini yeniden kurup çözdüm ve hatalı soru olduğu iddialarına kesinlikle katılmıyorum..
hayırlısı inşaallah...

metinmat

Öğrenci
peki akla şöyle bi düşünce gelmiyor mu hiç? sınavda ben düşünmüştüm ve çelişkide kalmıştım: yemekten sonra diyelim 3 içecek içilsin ve o madde de desin ki bu içilen 3 içeceğin herbiri farklı kişi tarafından içilmiştir. çünkü diyo ki; yemekten sonra içilen içeceklerin herbiri. Ben burda iki anlam seziyorum sanki. Biri burda tüm içeceklerin içilmiş olduğunu kastetmek yani sizin dediğiniz gibi bi anlam çıkıo biri de sanki benim dediğim gibi. bi de sınavda insan zaman kaybetmeyim bi daha diye ince düşünmek isteyince daha net ifadeler arıyor...

rumi

Öğrenci
peki akla şöyle bi düşünce gelmiyor mu hiç? sınavda ben düşünmüştüm ve çelişkide kalmıştım: yemekten sonra diyelim 3 içecek içilsin ve o madde de desin ki bu içilen 3 içeceğin herbiri farklı kişi tarafından içilmiştir. çünkü diyo ki; yemekten sonra içilen içeceklerin herbiri. Ben burda iki anlam seziyorum sanki. Biri burda tüm içeceklerin içilmiş olduğunu kastetmek yani sizin dediğiniz gibi bi anlam çıkıo biri de sanki benim dediğim gibi. bi de sınavda insan zaman kaybetmeyim bi daha diye ince düşünmek isteyince daha net ifadeler arıyor...

kesinlikle arkadaşa katılıyorum, o ifade net değil, 2 anlam çıkabiliyor, aksini ispat ederim diyen varsa rica ediyorum kanıtlasın...

muhibbi

Öğrenci
Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü mezunuyum hocam.
Gny arkadaşım ben de Türkçe öğretmeniyim siz yüksek lisans mı yapıyorsunuz yoksa araştırma görevliliği için mi istiyorsunuz?
Bu arada herkese maşallah hatırlıyorsunuz netleri ben hiç hatırlamıyorum. Net hatırladığım birkaç soruya baktım sadece o kadar.. İnşallah sınav açıklanınca paylaşacağım..

e.klyc

Öğrenci
arkadaşlar söz:45 say1 39.75 say2: 22 net biri puanımın kaç civarında olacağını söyleyebilir mi mümkünse??????

HepPmatematik

Öğrenci
Arkadaşlar 46. soru hakkında ne düşünüyorsunuz? Bende hala cevap netleşmedi. Eğer sorunun hatalı olduğunu düşünüyorsak ne yapabiliriz? Ösym ye nasıl iletebiliriz bunu?