Akademisyenlerin Yurt Dışı Görevlendirmeleri İptal Edildi Mi?

Ink Bottle

Moderator
Merhaba,

İzinlerle ilgili karar bugün resmi gazetede yayınlandı. Ancak, buna ek olarak akademisyenlerin yurt dışı görevlendirmelerinin de iptal edildiğine dair bir söylenti var. Bu durumun gerçek olup olmadığı hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim.

Hocam merhaba,
Bize bugün personel daireden mail geldi ikinci bir açıklamaya kadar tüm yurtdışı görevlendirmeler iptal edilmiştir diye, okuldan okula değişir mi bilmiyorum ama sizin okulda da iptal edilmiştir büyük ihtimal. Yine de yarın bir personel daireye sorun isterseniz.

G

GUEST12

Guest
İyi akşamlar,

MEB ve TÜBİTAK bursiyerlerinin burslarının askıya alınması, yurtdışında bulunan mevcut bursiyerlerin yurda çağrılması ile ilgili tevatürler mevcut, bu konuda bilgi geçildi mi acaba?

nanofly

Öğrenci
Yeterlik sınavı gibi önemli sınavların tarihlerinin, bu karanlık olaylar olmadan önce garip bir şekilde açıklanmadığını gözlemlediniz mi?

karmate

Öğrenci
Bununla ilgili herhangi bir genelge yayınlanmadı henüz bildiğim kadarıyla, üniversiteler kendileri iptal ediyor görevlendirmeleri. Acaba şu ana kadar hangi üniversiteler iptal etti?

A

Akademik Forum

Guest
Erasmus

Erasmus ile yurtdışında olan akademik personeli de kapsıyor mu acaba bilen var mı ?

A

Akademik Forum

Guest
net bir bilgi henuz yok

Su an yurtdısına cıkıslar iptal edildi. Fakat yurtdısındakilerin geri donmesi adına ne yokten ne de universitelerden bir haber yok. Yani net bir acıklama gelene kadar kesin bir bilgi yok!

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Su an yurtdısına cıkıslar iptal edildi. Fakat yurtdısındakilerin geri donmesi adına ne yokten ne de universitelerden bir haber yok. Yani net bir acıklama gelene kadar kesin bir bilgi yok!
YÖK Tüm Üniversite Personelinin Paralel Devlet Yapılanması Bağlantısının Değerlendirilerek İşlem Yapılmasını İstedi ve 39. Madde İle Yurtdışında Bulunan Öğretim Elemanları İçin Açıklama Yaptı

YÖK Tüm Üniversite Personelinin PDY Bağlantısının Değerlendirilerek İşlem Yapılmasını İstedi | Akademik Personel 2016-2017

A

Akademik Forum

Guest
Yök'ün yazısında 39.madde ile görevlendirme yapılmaması ve Yurtdışında bulunan öğretim elemanlarının akademik zorunluluğu yok ise yurda dönmesi gerektiğinden bahsedilmiş. Fakat hali hazırda 39. Madde görevlendirmesi rektörlük tarafından yapılmış öğretim elemanlarından bahsedilmemiş, bu durumda 39. Madde görevlendirme yazısı olan kişilerin akıbeti ne olacaktır? Yarın Yök toplantısı var sanırım herhangi bir güncelleme yapılır mı? Görüşlerinizi paylaşırsanız sevirim, teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Acaba daha önceden görevlendirme alanların da çıkışına izin verilmeyecek mi? Zira konferans için konaklama, yol, katılım ücreti olmak üzere tüm masrafları cebimden vermiştim. Katılamayacak olmam beni çok üzecek.

kjmrsgp

Öğrenci
merhaba, yurtiçinde 39. madde ile görevli ÖYP'li Araştırma Görevlisiyim, Doktoraya başlamam için kurumumca görevlendirildim, ancak 35. madde henüz çıkmadı. Böyle bir durumda diğer kurumda öğrenci, asıl kurumda ise yurtiçinde görevli görünmekteyim; doktora ise önümüzdeki Eylülde başlayacak. Görevli olarak gönderildiğim yerde mi kalacağım, kuruma geri mi döneceğim? Kurumdan gelen mail yalnızca "yıllık iznini kullanan tüm personelin geri dönmesi.." cümlesini içermekte.

finduilas

Profesör
merhaba, yurtiçinde 39. madde ile görevli ÖYP'li Araştırma Görevlisiyim, Doktoraya başlamam için kurumumca görevlendirildim, ancak 35. madde henüz çıkmadı. Böyle bir durumda diğer kurumda öğrenci, asıl kurumda ise yurtiçinde görevli görünmekteyim; doktora ise önümüzdeki Eylülde başlayacak. Görevli olarak gönderildiğim yerde mi kalacağım, kuruma geri mi döneceğim? Kurumdan gelen mail yalnızca "yıllık iznini kullanan tüm personelin geri dönmesi.." cümlesini içermekte.
Yurt icinde yapilan gorevlendirmeler ile konunun alakasi yok.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

akademik3333

Öğrenci
39. Maddenin son fıkrası hariç olmak üzere demiş açıklamada... yani 39. maddenin son fıkrası ile görevlendirilenler kalabilir anlamında mı acaba??

- - - Güncellendi - - -

Ben 39. maddenin 2. maddesi ve 3. maddesi gereği 3 aylığına araştırma amaçlı yurt dışında görevlendirildim. Umarım beni kapsamıyor...??

Mr. Bombastic

Öğrenci
Vakıf üniversitelerinde, bordo pasaporta sahip olan, görevlendirmesi yapılmış(Takribi 1 ay önce) , 10 gün sonra yurt dışına çıkacak öğretim elamanlarını da kapsar mı? Çünkü tüm ödemelerimi uçak bileti, vize, konaklama vs. yapmış bulunmaktayım.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Vakıf üniversitelerinde, bordo pasaporta sahip olan, görevlendirmesi yapılmış(Takribi 1 ay önce) , 10 gün sonra yurt dışına çıkacak öğretim elamanlarını da kapsar mı? Çünkü tüm ödemelerimi uçak bileti, vize, konaklama vs. yapmış bulunmaktayım.
Bir an önce uçak biletlerini ve katılım ücretlerini iptal edin diye yazı geliyor devlet üni.lerine. Vakıf üni. için farklı bir uygulama olabilir mi bilmiyorum.

Mr. Bombastic

Öğrenci
Bir an önce uçak biletlerini ve katılım ücretlerini iptal edin diye yazı geliyor devlet üni.lerine. Vakıf üni. için farklı bir uygulama olabilir mi bilmiyorum.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Nazmi Hocam, vakıf üniversiteleri için herhangi bir yazı gelmedi duyumlarına ulaştım. Herhangi bir gelişme olması durumunda buradan edinmiş olduğunuz bilgileri paylaşırsanız sevinirim. İyi günler

akademik3333

Öğrenci
arkadaşlar yurt dışında olupta bu çağrıya istinaden türkiyeye geri dönüş yapan var mı? durumlarınızı paylaşır mısınız, ben ve benim bildiğim birkaç kişi daha 3-6 ay gibi görevlendirme ile geldiğimiz için beklemedeyiz hala??

A

Akademik Forum

Guest
Yani şu anda top dekanlık ve bölüm başkanlıklarında. Onlar durumunuzun bilimsel olup olmadığına karar verecek.

Kısaca yurt dışında doktora yapanlar hariç herkesi en kısa zamanda geri çağıracaklardır.