Akademik Tez Danışmanlığı

gbaweb

Öğrenci


Tez Danışmanlığı

En Başarılı Tez Danışmanlık Firmaları​

Akademik çalışmalar, herkesin yapabileceği nitelikte sıradan bilimsel araştırmalar olarak değerlendirilemez. Yazı yazmanın gerektirdikleri bir yana, bilimsel araştırma yöntemleri de devreye girdiği için ortalama deneme yazılarından zordur. Bunun neticesinde öğrenciler tarafından en başarılı tez danışmanlık firmaları arayışı ile karşılaşmak son derece olağandır. Yukarıda ifade edildiği üzere, öğrenciler için iki kategorik zorluk söz konusudur ve bunlardan herhangi birisinin noksanlığı tez ya da dönem projesi hazırlama aşamasını ciddi manada etkilemektedir. Düşünün ki siz bunların her ikisiyle alakalı olarak problem yaşıyorsunuz ve bu durumda bilimsel araştırma meydana getirmek ne denli zor olacaktır. Ki çok normal bir durumdur ve pek çoğumuz farklı yatkınlıklara sahibiz. Bir insan için günlük rutin olan herhangi bir konu, başkası için adeta zorluklarla mücadele olabilir. Kısacası olması gereken üstün nitelikli iş yapılması değil, ortalama olarak talepleri karşılayacak nitelikteki bir çalıştayın meydana getirilmesidir. Başta yüksek lisans olmak üzere tüm akademik seviyelerde öğrencilerden beklenen özgünlüğü sağlamalarıdır. Geriye kalan ise danışman kontrolünde bir şekilde tamamlanacaktır. Bu makale ile akademik çalışmalarla alakalı çeşitli bilgileri sizinle paylaşacağız. Devamında ise tez yazım süreciyle alakalı bazı mühim detaylar ve öğrencilerin sorunları sizlerle paylaşılacaktır.

Clipboard04.jpg



İçindekiler​


En Başarılı Tez Danışmanlık Firmaları…………………………………………………………. 1

İçindekiler……………………………………………………………………………………………………. 2
  1. Akademik Çalışma Hazırlama Prensipleri……………………………………………….. 2
  2. Tez Nasıl Yazılır?…………………………………………………………………………………. 4
2.1. Konu ve Araştırma Yöntemi Belirleme…………………………………………… 4
2.2. Yazma Aşaması ve Verilerin Toplanması……………………………………….. 4
2.3. Verilerin Analizi ve Bulguların Oluşturulması…………………………………. 5
2.4. Tartışma, Sonuç ve Özet Yazılması………………………………………………… 6
2.5. Tez Dizgi ve Teslim……………………………………………………………………… 6
  1. Tez Yazım Sürecinde Danışmanlık Destek………………………………………………. 7
SONUÇ………………………………………………………………………………………………………… 8

1. Akademik Çalışma Hazırlama Prensipleri​

Bu haber ile öğrencilerin bazı sorunlarına dikkat çekmek ve akademik açıdan gerekli temel prensipleri sizlere aktarmaya gayret edeceğiz. İlk olarak akademik çalışma hazırlama prensipleri hususunda bilgi verelim. Temel olarak dikkat edeceğiniz en mühim husus kesinlikle ama kesinlikle başkalarının eserlerini kopyalayıp kendi eserimiz gibi göstermemektedir. Eğer bunu sağlarsanız, şundan emin olunuz ki ciddi manada problem yaşamanız söz konusu bile olmaz. Söz gelimi tüm bilimsel araştırmanız kopya olsa bize her kısmı tamamen birebir alıntı ile bitirseniz yine de önemli bir sorun yaşamazsınız. Elbette referansları eksiksiz olarak verdiyseniz. Çünkü kimse size neden fazla alıntı yaptın diyemez. Tabii ki tezlerde ya da yüksek lisans dönem projelerinde bununla alakalı sınırlandırmalar söz konusudur ancak suç teşkil edecek bir durum değildir. O halde buna dikkat ettiğiniz takdirde devam eden aşamada tamamlayıcı hususlar sizler için belirleyicidir.
Diğer taraftan tabii ki yürütülmekte olan bilimsel çalışmanın hangi maksatla kullanılacağı ve söz konusu kullanım amacına göre yazım kuralları ikinci belirleyici olacaktır. Örnek vermek gerekirse hakemli dergi için yayın hazırlanıyorsa ilgili dergi yazım kuralları dikkate alınmalıdır. Ancak yüksek lisans tezi yazılıyor ise ilgili enstitü yazım kılavuzu ve size üniversitede atanmış danışman baz alınmak suretiyle işlem yapılmak durumundadır. O halde bu işlemler için temel belirleyicilerden birisinin ilgili bilimsel çalışmanın kullanım amacı olduğunu anlıyoruz. Eğer profesyonel destek alıyor ve en başarılı tez danışmanlık firmaları ile çalışmak istiyorsanız yukarıdaki kriterleri sağlayacak birisi ile işlemleri başlatmak en doğru yaklaşım olacaktır. Ayrıca aşağıdaki süreci kabaca öğrenirseniz hizmet almayı planladığınız kurumdan beklentilerinizi açıklamanız daha kolay olacaktır.
artworks-000408248154-id2tjl-t500x500.jpg

2. Tez Nasıl Yazılır?​

Bilimsel araştırmaların hepsi aynı sistemle meydana getirilir. Yani tez nasıl yazılır? Denildiğinde aslında yüksek lisans dönem projesi için de aynı yanıt verilecektir. Benzer şekilde birkaç sayfalık ödev hazırlama olsa bile yanıt değişmez. O halde temel mantığı oturtursak emin olunuz tüm bilimsel araştırmaları ortalama düzeyde emek harcamak suretiyle meydana getirebiliriz. Günümüzde imkanlar artmış olsa bile belirli düzeyde emek harcanmadan bu işte başarılı olmanız pek olası değildir. Sözgelimi Chat GPT gibi yapay zeka uygulamaları çıkmış olsa bile akademik çalışmalarla alakalı aynı biçimde emek vermeniz icap eder. Bu tür programlardan yararlanılarak meydana getirilen çalışmalar tespit edilebilmektedir. Şimdi ana hatları ile beş (5) başlık halinde tez nasıl yazılır? Sorusuna birlikte yanıt arayalım. Bu kriterler ana hatları ile en başarılı tez danışmanlık firmaları tarafından izlene temel yolu göstermektedir.


2.1. Konu ve Araştırma Yöntemi Belirleme​

Dilerseniz en başarılı tez danışmanlık firmalarından destek alın dilerseniz de kendiniz yazın sonuç değişmez! İlk adım olarak yapılması gereken konu ve araştırma yöntemi belirleme olmalıdır. Bunun için her ikisinin aynı anda yerine getirilmesi icap etmekte olup birbirini tamamlayıcı olarak görülür. Eğer ki tamamlamıyorsa diğerinde revizeye geçilir. Örneğin geçerliliği ve güvenilirliği hazır olan ölçek yoksa konu değiştirilir.

2.2. Yazma Aşaması ve Verilerin Toplanması​

İkinci aşamaya gelindiğinde ise literatürün taranması, ulaşılan kaynakların okunması süreci başlar. Bunları yaparken yavaş yavaş yazma aşaması ve verilerin toplanması sürecine geçilir. Bu aşamanın en önemli noktası kontrol mekanizması olan danışmanla sürekli görüşülür ve ona göre revize talepleri dikkate alır. Böylece süreç sonucunda acı sürprizler söz konusu olmaz.
kalemresim.jpg



2.3. Verilerin Analizi ve Bulguların Oluşturulması​

Araştırmanın yöntemi kısmına gelindiğinde elde edilen verilerin analizi ve bulguların oluşturulması icap eder. Eğer anket ya da bunun gibi sayısal veriler varsa SPSS veri analizi yapılması icap eder. Sonrasında ise bunların tablolar haline getirilmesi ve Word ortamına aktarılması gerekir. Bu işlem tek başına yeterli olmaz çünkü tezdeki tabloların ne anlama geldiğini yorumlamak ve açıklamak icap eder. Genellikle insanlar anket veri analizi noktasında bilgi sahibi olmadıklarından dolayı en başarılı tez danışmanlık firmaları aracılığı ile SPSS işlemlerini yaptırır. Bunlardan birisi de yıllardır sektörde faaliyet gösteren www.kalemtezhazirlama.com olarak karşımıza çıkmaktadır. Çeşitli bilimsel araştırmalar, istatistik veri analizi ve literatür tarama gibi konularla alakalı profesyonel destek alabilirsiniz.

2.4. Tartışma, Sonuç ve Özet Yazılması​

Ortalama düzeyde yüksek lisans tezi yazıldığında insanların çok azı literatür kısmına odaklanır. Çünkü bilimsel çalışmalarda ayırt edici kısımlar genellikle tartışma, sonuç ve özet yazılması olduğundan dolayı odak noktası da her daim bu kısımlar olacaktır. Sonuçta literatürde var olan bilgiler internet üzerinde, kitaplarda, süreli yayınlarda ve pek çok mecrada insanların rahatça ulaşabileceği biçimde yayınlanmaktadır.

2.5. Tez Dizgi ve Teslim​

Öğrencilerin en çok zorlandıkları ve destek aldıkları kısımlardan birisi de tez formatı düzenleme işlemidir. Bu aşama yerine getirilirken ilgili talebeler tez dizgi ve teslim işlemi yaparlar. Devamında ise artık savunma süreci ve mezuniyet aşamaları başlayacaktır. Eğer tezsiz yüksek lisans programlarında eğitim görüyorsanız yüksek lisans dönem projesi yazmanız icap eder. Teslim sonrası süreçler üniversiteler ve enstitüler arasında değişkenlik gösterebildiğinden dolayı eğitim gördüğünüz eğitim kurumundan bilgi almanız en doğru yöntem olacaktır.

haber kaynak: https://www.tezhaber.com.tr/2023/11/25/en-basarili-tez-danismanlik-firmalari/
 
Üst