Akademik Bildiri Nasıl Sunarım

Mr.Divergent

Öğrenci
Değerli hocalarım selamlar, iktisat a.b.d yüksek lisansımın son aşamasında bildiri ya da makale yayınlama şartım bulunmakta. Makale konusu ince detay gerektiren zor bir süreç olduğu için bildiri sunmak istiyorum. Ama bildiriyi nasıl sunacağımı ya da nereye başvuru yapılacağı konusunda hiç bir fikrim yok. Hali hazırda iş yoğunluğum da bulunmakta ve master programını bir an evvel tamamlamam gerekiyor.

Sizlere sorum şu: Bildiri nasıl yayınlayabilirim süreç nasıl işliyor?

2. olarak; acaba makalesine yardım ederek adımı yazdırabileceğim böylece beni bir yükten kurtaracak hocam var mıdır ?
 

Ink Bottle

Moderator
Merhaba,
Bildiriler bildiri kitaplarında basılır. Öncelikle şartın ne olduğunu öğrenin çünkü bildiriler de tıpkı makaleler gibi belli çeşitlere ayrılır. Bunlar en basit anlamda tam metin bildiri, özet bildiri ve poster bildiridir. Ayrıca basıldığı bildiri kitabının türüne göre de indexli bildiri kitaplarında basılanlar ve indexsiz bildiri kitaplarında basılanlar diye ikiye ayrılır. İndexli bildiri kitaplarında basılan tam metin bildiriler gerçekten makalenin sadece bir tık altıdır, biraz daha uğraşılsa makale olacak şeylerdir. İndexsiz bildiri kitaplarında basılan özet bildiriler ise bildiriler arasında puan karşılığı en az olanıdır.

Öncelikle hangi bildiri türünün kabul edildiğini öğrenin, fark etmiyorsa özet bildiri yayınlamanız sizin için daha kolaydır.

Bir bildiri yayınlamak için bir konferansta ya da sempozyumda sunum yapmanız gerekir. Öncelikle kendinize bir konferans araştırın, bulduğunuz konferansa çalışmanızı gönderin, kabul edilirse gidip orada sunum yaparsınız ve çalışmanız bildiri kitabına basılır. Konferanslar da ulusal ve uluslararası olmak üzere ikiye ayrılır. Konferansa katılırsanız yol yemek ve katılım ücreti masraflarınız olur. Ulusal konferansların size toplam masrafı aşağı yukarı 200-300 liradır, uluslararası konferanslarda bu masraf ABD için ortalama $1000-$2000 Avrupa içinse ortalama €1000-1500 dolaylarındadır. Üniversitenin akademik personeliyseniz bir şekilde bu paranın bir kısmını okul karşılayabilir.

Sorduğunuz soru çok geniş kapsamlı ancak kısaca toparlamaya çalıştım, Kolay gelsin.
 

Mr.Divergent

Öğrenci
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Tam metin bildiri olacakmış, indeks konusuyla ilgili birşey yok ama hakemli dergi olması gerekiyormuş. Bu sempozyum/konferansları nereden takip edip bu iş için başvuruda bulunabiliriz sadece üniversitelerde mi yapılabiliyor bildiri. Biraz daha aydınlatır mısınız arkadaşlar.
 
Üst