A.B.D.'deki dil kurslarına dair

victorygun

Öğrenci
Merhabalar,
bir kaç sorum olacak.
Amerika'da dil kursunda olan veya buradaki kursları tamamlamış olan arkadaşlar rica etsem kurslara dair bilgilendirme yapabilirler mi? Farklı kurs merkezlerindeki eğitim kaliteleri arasında farklar mevcut mu? Kursa dair memnun olduğunuz ya da olmadığınız yanlar var mı? Dil kursu seçimi için bunların önemli olduğunu düşünüyorum. Hele ki bizzat deneyimleyen birinin tecrübeleri benim için çok değerli. Ayrıca vizeye başvuru esnasında kurs süresini kapsayacak şekilde mi vize tarihi belirtmek gerekiyor (yani sadece 6 aylık mı) yoksa daha uzun süreli vize başvurusunda bulunup 6 aydan fazla vize alma imkanı var mı?
cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 

helloworld

Öğrenci
Bence faydalı bir başlık olmuş. Özellikle hangi dil okullarının daha kaliteli olduğu konusunda merak içindeyim. Bir de ABD'de konaklama ve hayat pahalılığı hangi bölgelerde daha uygun olur? Ona göre tercihler şekillenebilir diye düşünüyorum.
 

victorygun

Öğrenci
Aslında haklısınız. Yaşam giderleri bir parça olsun tercihi etkileyecektir (hoş tercih edipte istediğimiz yerin gelmeme ihtimali var). Bu giderleri aşağı-yukarı kıyaslayan siteler var, mesela: Cost of Living
Ama yine de benim için kursun kalitesi, sağladığı imkan ve ortam daha da önemli. Bu yüzden masrafları ikinci plana attım.
 
Üst