50/d Kadrosunu ÖYP Kadrosuna Taşıma?

mhmtnl

Öğrenci
Herhangi bir X üniversitesinin herhangi bir bölümünde 50d li arş.grv yaparken aynı X üniveristesinde farklı bölümde bir ÖYP kadrosu kazanıp ataması yapılan personel , bu kadroyu kendi bölümüne dilekçeyle kaydırabilir mi? 50d kadrosunda çalışılan bölüm matematik öğretmenliği, kazanılan bölüm Eğitim Yönetimi,teftişi ve Planlaması. Yönetmelikte böyle bir imkan var mıdır?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kadroya nasıl atanıldıysa o şekilde devam eder, aynı üni. olursa atamanızın ÖYP'li olarak tekrar yapılması gerekmektedir.
 

cerhan

Öğrenci
Akademik kadro atamaları memur atamaları gibi değildir. Ne eş durumu ne iş durumu farketmez, bir kadroyu başka bir kadroya kaydırmazsınız (aynı bölüm içindeki anabilim dalı değişikliği dışında, örneğin hidrobiyolojiden genel biyolojiye yada zoolojiye geçiş yapabilirsiniz). İkinci kazanılan ÖYP kadrosu o bölüm için açılmıştır, dolayısıyla orada kullanılması gerekir. Yani eğitim yönetimi kadrosunu kazanıp onu dilekçeyle matematik öğretmenliği olarak değiştirtemezsiniz.

- - - Güncellendi - - -

hocam yönetim kurulu kararı ile olabileceği konuşuluyor ama...

Ne yönetim kurulu ne de senato kararı ile olamaz. Çünkü o kadroyu oraya yök veriyor. Ancak görevlendirme yapabilir yönetim kurulu yada senato.
 

mmnyt

Öğrenci
merhabalar. ben de 50/d li olarak dr yapıyorum. bölümümde açılmış olan ÖYP kadrosuna başvurmadan önce 50/d kadromdan istifa etmeli miyim? yoksa ÖYP'yi kazandığım kesinleştikten sonra mı istifa etmeliyim? Teşekkürler.
 
Üst