50/d Kadrosu İlişik Kesilmesi ve Yüksek Lisans Eğitimi

taner2009

Öğrenci
slm, 2 sorum var cevaplarsanız çok müteşekkir olurum.
1- geçen hafta 50d ar. gör. kadrosunu kazandım. 2011 yılından beri yüksek lisans öğrencisiyim ama devam etmedim hiç ders almadım. benim 3 yıllık ilişik kesme sürem göreve başlamamdan itibaren mi başlıyor yoksa 2014 yılında yüksek lisansta 3 yılım dolacağı için seneye mi ilişiğim kesilecek araştırma görevlisinden?

2- eğer göreve başlamamdan itibaren 3 yıl ise ilişik kesilmesi, bu süre zarfında yüksek lisansa düzenli devam edip etmemem, derslere gidip gitmemem çalıştığım okulu ilgilendirir mi? bana dönem sonlarında yüksek lisans derslerimi geçip geçmediğim konusunda hesap sorabilirler mi? mesela 2 yıl sonunda hala tez aşamasına geçemediysem 3 yılın sonunu beklemeden araştırma görevlisinden ilişiğimi kesebilirler mi, beni kovabilirler mi? iyi çalışmalar, yardımlarınız için teşekkürler

Mr December

Baş Editör
slm, 2 sorum var cevaplarsanız çok müteşekkir olurum.
1- geçen hafta 50d ar. gör. kadrosunu kazandım. 2011 yılından beri yüksek lisans öğrencisiyim ama devam etmedim hiç ders almadım. benim 3 yıllık ilişik kesme sürem göreve başlamamdan itibaren mi başlıyor yoksa 2014 yılında yüksek lisansta 3 yılım dolacağı için seneye mi ilişiğim kesilecek araştırma görevlisinden?

2- eğer göreve başlamamdan itibaren 3 yıl ise ilişik kesilmesi, bu süre zarfında yüksek lisansa düzenli devam edip etmemem, derslere gidip gitmemem çalıştığım okulu ilgilendirir mi? bana dönem sonlarında yüksek lisans derslerimi geçip geçmediğim konusunda hesap sorabilirler mi? mesela 2 yıl sonunda hala tez aşamasına geçemediysem 3 yılın sonunu beklemeden araştırma görevlisinden ilişiğimi kesebilirler mi, beni kovabilirler mi? iyi çalışmalar, yardımlarınız için teşekkürler

1. Seneye ilişiğiniz kesilir eğer bitirmezseniz.
2. Okulların yönetmelikleri vardır. Odtüde 4. dönemin sonunda dersleri bitirmiş olmanız gerekiyor mesela.

Mr December

Baş Editör
ilanda yüksek lisans yapıyor olmak şartı yoktu. orayı bırakıp başka bi yerde yl bulsam 3 yıl olur mu? çok teşekkürler cevabınız için

50d kadrolarda genelde atandığınız yerde YL yaparsınız. Başka bir okula onlar sizi eğitim almak için göndermeyebilir.
Şöyle olabilir başka bir yerde YL'a başlarsınız daha sonra onu kadronuzun olduğu yere taşırsınız.

nehar

Öğrenci
arkadaşlar merhaba ben temmuz ayı içerisinde bir üniversitede ilanında yüksek lisans yapıyor olmak şartı yer alan 50\d araştırma görevliliği sınavına girdim kazandım ve atama işlemlerim başlatıldı. bu arada ben yüksek lisansımım 3'üncü yarıyılında kadro ile ilişiğimin kesileceğini öğrendim ve bu süreyi 20 eylül tarihinde dolduracağım için enstitü müdürü ile görüşerek atamamın iptal edilip edilmeyeceğini sordum. bana atamamın yapılıpp göreve başlayabileceğimi ayrıca atandığım üniversitede yüksek lisans sınavını kazandığım takdirde süremin de yeniden başlatılacağını söylediler ve bende yüksek lisans sınavına girerek kazandım ve kayıt yaptırdım. Bu sürede tarafıma atama işlemlerim yapılıp kararnamemin çıktığını ve 15 gün içerisinde göreve başlamam gerektiğini belirten tebligat gönderildi. Göreve başlamak için geldiğimde ise aynı kişi yani enstitü müdürü yasal süremin dolmasına bir hafta kaldığı için atamamın iptal edileceğini ve göreve başlamama gerek olmadığını söyledi. Ancak aradan on gün geçmesine rağmen atama durumuna veya iptal olup olmadığına dair bilgi alamadım. Benim merak ettiğim konu madem iptal edilecekti neden en başından kabul edildi ve neden bana göreve başlama yazısı gönderildi. Sonuçta ben bu yazıyla birlikte çalıştığım işten ayrılmak zorunda kaldığım için gerçekten mağdur oldum.Olayı mahkemeye taşımak ve hakkımı aramak istiyorum ancak bu anlamda nasıl bir yol izleyebilirim

Salper

Öğrenci
50d sıkıntılı mı bu kadar yahu :O geçtiğimiz haftaiçi bende postayla enstitu e başvurdum 50d oluyorlarmış tüm enstitu ilanlar...50d böyle sorunlar olması ve sıkça duymaya başlamam korkuttu :/

taner2009

Öğrenci
50d kadrolarda genelde atandığınız yerde YL yaparsınız. Başka bir okula onlar sizi eğitim almak için göndermeyebilir.
Şöyle olabilir başka bir yerde YL'a başlarsınız daha sonra onu kadronuzun olduğu yere taşırsınız.

cevaplarınız için çok teşekkürler. son bi sorum olacak. yeni bir YL a başlamak için ne kadar sürem var? ne zamana kadar yl başlamazsa ilişiğim kesilir.

real2013

Öğrenci
Bende 50d liyim. Benim asistan arkadaşımın (50 d ) yüksek lisansı bitince ilişiğini kestiler. Sonra doktora başlayınca tekrar asisanlığını devam ettirdiler. Ben o konuyu enstitüye sordum. Sizin eğitiminiz devam ettiği sürece siz buradasınız dedi. Hatta ben birleşik doktoraya başvuracaktım daha hızlı yükselmek için fakat o olmadı nedeni ise ben yüksek lisansı bırakıp doktoraya başlayacağım için asistanlığım düşüyormuş. yüksek bittikten sonra doktoraya geçişte kadroyu tekrar verme nedenleri ise başarılı olunarak yl bittiği için tekrar kadroyu veriyorlarmış. tabi sizin bulunduğunuz üniversiteye göre değişebilir siz kendi üniversitenize sorun.

joon

Öğrenci
50d ve yüksek lisans

hocam ben 50d ile atandım ve şu anda atandığım üniversiteden farklı bir üniversitede yüksek lisans öğrencisiyim. tez aşamasındayım ve tezimi bitirmeme 2-3 ay kadar az bir süre kaldı.

merak ettiğim konu bu yüksek lisansım kabul edilir mi? edilmez ise yüksek lisans için 50d'lilere verilen 3 yıllık süre yeni başlayacağım yüksek lisans için yeniden mi başlar yoksa şu anda tez aşamasında olduğum yüksek lisansa başlama tarihim mi esas alınır?

sağolun...

- - - Güncellendi - - -

hocam herhangi bir cevabı olan yok mu? çok önemli benim için...

sidneh

Profesör
Bastan baslamaniza izin verilirse 3 yil sureniz olur ama yatay gecis yaparsaniz baslama tarihiniz esas alinir.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
aynen [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam öyle bi düşüncem var ancak kadronun yüksek lisans bitimine kadar olduğu söylendi ondan tam olarak sürenin ne kadar olduğunu öğrenmek istedim.
Merhaba, süre 36 ay değil 6 dönemdir, 6. dönemin sonunda mezun olsanızda olmasanız da ilişik kesilir tabi eğer kadro yüksek lisans tahsisli ise dediğinzi gibi..